Jump to content

1.8т прегрява на място


StarDust

Recommended Posts

Здравейте колеги. Колата е а3 1.8т 97 година и проблема е,че прегрява на място. Като е в движение без значение от стила на каране, не минава 90 градуса. А на място на празен ход след 3-4 минути започва да минава 90-те градуса и стига до 100 даже. А ако подавам газ на място,даже и до 1500 оборота 4-5 пъти още по-бързо прегрява. Термостата е сменен преди 2 месеца. Антифриза е G12 на 2 седмици.

От какво може да е?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж си бушоните над акумулатора 3-те които са по 30 ампера дали са здрави дали се пускат перките като стигне тия градуси дали всички маркучи са еднакво топли и в казанчето за антифриз по тънката тръбичка дали циркулира антифриз .Варянтите са 2 или превъртяла водна помпа или не-работещи перки. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На моя кола съм вадил водна помпа без нито едно зрдаво перо на турбинката което доведе до прегряване на колата но може и от вентилаторите да е

Редактирано от nasko62
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, не е лошо да си погледнеш датчика на вентилаторите който се намира на радиатора. Ако до 100 градуса не ти се пуснат перките, датчика не работи. Тогава маркучите ти трябва да са бая твърди. Провери това и пиши. Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледай живи данни с ваг-кома. При температура на изход от радиатора 100 градуса би трябвало да ти се пусне перката ( двете перки винаги тръгват заедно ). Най-лесно се проверят перките: Пусни си климатроника , задай му най-ниската температура и усили духалките до край. Двете перки трябва да тръгнат почти веднага...не тръгнат ли работата е ясна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички. Оказа се,че не ми работят перките заради един от трите предпазителя,които са в кутийката на + на акумулатора, не я знам как се казва. Направо е разтопен и сега ще търся да я сменям цялата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...