Jump to content

Проблем преди палене,клемореда ли прави бела


stenli111

Recommended Posts

Здравейте, колеги колата  А6,Ц4,2.3,ААР,95г,газ-бензин. Проблема се изразява в това че като дам на контакт всички лампи светват,но не се чува помпата,и като се опитам да завъртя се едно няма ток.По същия начин и на газ,и се почва едно включване-изключване на контакт докато не реши да захапе.Не винаги го прави това, но е много дразнещо и не се знае кога ще ме остави на пътя да не мога да запаля.мисля си за клеморед ама не съм сигурен,и ако е от него дали се сменя лесно някой ако се е сблъсквал е подобен проблем нека сподели за неговото решение.  Благодаря ви

  Приятна вечер

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Провери до помпата дали ходи ток, да не излезе, че тя нещо се базика. Преди да смениш клемореда провери на бобината на релето на помпата дали идва ток.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако е от клемореда,той се сменя за 15 мин,чупи се в единия си край и почваш да хвърляш боб дали ще запали :) Нов оригинален беше 64лв преди време!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сваляш таблото и от задната страна на патрона има една капачка(освен ако не са я свалили преди това и да са забравили да я сложат като мен). Издърпва се и под нея има 2 винтчета.

post-15988-1251819889.jpg

Снимката е от 80/90, но принципа е същият. Издърпваш го към двигателния отсек и му откачаш буксата. След това магазина и нов. Били 2 вида, доколкото разбрах. Аз взех топран, който не успя да изкара и половин година, така че си вземи някакъв по-читав. Има вероятност да имаш и проблем със стартера. Чуваш ли цъкане/щракане, като завъртиш на стартер?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лесно се сменя, само махаш таблото с уредите и през дупката ще видиш контактния ключ. Първо му разкачаш куплунга. После с тънка отвертка развиваш двете шпилки/винтчета и издърпваш клемореда назад. Слагаш новия и по обратния ред сглобяваш.

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сменяй, недей се бави. Моя като се прецака не можех да си изгася колата и да извадя ключа. Добре, че стана на служенбия паркинг, та едни колега ми даде неговата кола да си купя клеморед. И както е описал VBI, смяната е лесна и бърза.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за помоща, свалих клемореда счупен е отпред точно където прави контакт с патрона.Сега остава да го заменя

Приятен ден.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...