Jump to content

Нокиа Е50- някой има ли впечатления от нея?


Recommended Posts

Колеги,

някой има ли впечатления от Нокиа Е50?

pic_3_1100.jpg

Ситуацията е следната- баща ми има нужда от смяна на телефона, понеже неговия буквално се разпада. И се чудя дали вместо да дам 150лв за нисък клас телефон(2600- железен е!), понеже баща ми му трябва само и единствено за разговори, дори не му е необходим будилник, да му дам моя 6610i и аз да си взема нещо по- ново.

От "новите" телефони като визия само Е50 ми харесва(доста време ползвах 6210 и от там тази носталгия по телефоните, "големи колкото тухла" :) ).

Аз робувам на марката единствено при телефоните и не искам друга марка, макар да съм ползвал и Сименс, Самсунг, Моторола, Сони-Ериксон.

Та въпроса ми е, някой случайно да има такава Нокиа(т.е. да има впечатления от първа ръка :wall: )? Интересува ме, дали си е типичен представител на марката, или е недоразумение като някои от моделите, предназначени за ниския сегмент, където основен определящ фактор е цената.

По- специално ме интересува:

- поведение на батерията, изглежда сериозна като показатели, но ако след 2 часа разговор пада(служебна СИМ карта :) )...

- обхват

- бъгове из менюто

- след известна употреба дали панела и клавиатурата почват да "скърцат"- моя телефон е перфектен, но това скърцане се появи и успешно ме нервира от известно време насам

- понеже има Е50 и без камера, да кажа, че камерата хич не ме вълнува, ако ще и палачинки да прави, аз не искам да говоря от фотоапарата си :)

Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Е50 нищо не мога да кажа, но 2600 е наистина железен телефон. За 1.5 години от както го имам и 200 часа изговорени не е мръднал грам. Е само външно на нищо не прилича, но мен тожва не ме бърка много. Аз също съм почитател на Нокия и мисля че няма да сбъркаш който и модел да вземеш. Макар че напоследък твърде много ми приличат някои модели на Сони- Ериксон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво да ти кажа, от днес съм с Нокиа 2610 като втори тел. (иначе имам Нокиа 6230i) чудих се доста дали да не е просто някъв от 30лв. защото ми трябва само за говорене, но брат ми помогна с избора е и с цената (бачка в 2be) ама за сега съм доволен, ама като гледам ти искаш по-скъп...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво да ти кажа, от днес съм с Нокиа 2610 като втори тел. (иначе имам Нокиа 6230i) чудих се доста дали да не е просто някъв от 30лв. защото ми трябва само за говорене, но брат ми помогна с избора е и с цената (бачка в 2be) ама за сега съм доволен, ама като гледам ти искаш по-скъп...

2610 го гледах за 65вро в Германия, но ми се стори значително по- сложно менюто от на 2600, а искам да е нещо по- просто като навигация, понеже баща ми все се оплаква от Сименса(СЛ45), че му трябва n-то више, за да намери нещо в менютата му :wall:

Изправих се обаче пред малко проблемче- 2600 почти никъде го няма в "реномираните магазини". В краен случай, ще взема 2610 за бащата, а ще изчакам малко за Е50- ката, хем ще падне малко цената, хем шанса да чуя отзиви от поне двама ползвали го ще е по- голям.

Иначе спретнах една "финландска тройка" :wall: , за да сравня размерите на 3100, 2610 и 6610и :

o_1167500092_3xNokia.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иначе спретнах една "финландска тройка" :wall: , за да сравня размерите на 3100, 2610 и 6610и :

кефиш ме :wall: луд си :wall: тоя 2610 ме радва нема нищо, може да звани като мр3 хуу ама как да му я тура ни блутуут, ни инфраред нищо :bia: е да дизайн има, абе ще го спукам от говорене нали е за това :)

на майка ми и взехме един за 30лв. сониериксон, щото тя е унищожител за 1г. и тел за нищо не става :flehan:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, имам такъв телефон и съм доволен от него. На външен вид е с малки рамери - тънък и тесен, дължината му е малко в повече (в сравнение с предишните телефони които съм ползвал), седи удобно в ръката, клавиатурата е удобна, само бутоните около джойстика са малко сгъчкани и трябва да внимаваш какво натискаш. Като изработка е много стегнат и създава усещане че е масивно блокче, засега поне не дава никакви признаци че има какво да му се разскърца. Дисплея го бива, обаче като абсолютни размери е по-малък от стандартното и трябва да си добре със зрението за да разчиташ някои дребни надписи. За обхвата нямам никакви забележки. Батерията държи доста - с малко разговори (няколко минути) изкарва над седмица. Не съм говорил 2 часа нонстоп, ама колкото и много да съм си играл с тефона е издържал поне по 3 дни. Операционната система (Симбиан) е нещото заради което избрах този телефон (най-малкия и евтин симбиан телефон с QVGA екран, bluetooth, и максимално издържлива батерия), работи достатъчно бързо с основните телефонни функции, някои по-тежки порграми само се замислят по няколко секунди, контактите са много удобно организирани, прави пълен лог на разговори/данни/смс, може да слагаш допълнителни програми. Сериозни бъгове не съм забелязъл, само трябва известно време докато свикнеш коя програма къде да я търсиш в менюто, но мисля че има възможност за преподреждане по твой вкус. Камерата прави прилични снимки на светло, не е като от фотоапарат, ама като не ти се мъкне друго освен телефон, върши работа. За тъмно не става, и видеоклиповете са ужасни, стават за в краен случай. Звъненето е леко тихо, на шумни места може и да не го чуеш, особено ако го носиш в джоб и малкия процеп през който излиза звука е запушен. Гласовото набиране става само със "свободни ръце", но пък е уникално - без да съм записвал никакви "гласови отметки" като кажа име го разпознава както си е записано на кирилица в указателя. "Свободните ръце" и кабела за даннни (USB) си влизат в комплекта.

Това е което се сещам в момента, ако те интересува нещо друго питай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отзивите, точно това исках да чуя- мнението на човек, който го е ползвал :hilezh:

Ами, колега raiders, най- много да те помоля и ти да питаш брат ти за "дочути" проблеми с Е50 :angry:

И на следващата заплата да си подаря нов телефон :hilezh:

П.С. трябва да се чуем и за каското след 3- 4 седмици :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

телефона е супер.Според мен е заместителя на бизнес телефоните като 6210,6310,6230/и.Много добра батерия,а и е симбиан,жалко че няма много неща по нета за него още :respekt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ползвам Е50 от месец - според мен телефонът е доста добър за парите си, а аз лично съм много доволен! Изработката е Made in Finland, железни капаци, забравяш за скърцанията! Батерията е прилична - както е казал pbest, държи мин 3 дни. Има доста повече функции от тези ежедневно необходими на масовия потребител - например можеш да си настроиш дори автоматична проверка на електронната поща. И все пак, ако ти липсва някаква функция - теглиш съответната програма с кракче и си готов. Камерата sucks, но това очевидно не ни бърка. Колегата не е прав за гласовото набиране, което става и без hands free, лично съм го тествал - просто трябва да задържиш страничния горен десен бутон. Два режима на свързване с PC - PC Suite и USB Mass Storage Device; в последния режим не виждаш паметта на телефона, а само картата, но пък копирането става доста по-бързо. Броят на контактите е ограничен единствено от паметта, предвидени са доста полета, можеш да им слагаш снимки, както и индивидуални мелодии. Бъгове не съм забелязал, но тия дни Нокиа пусна нов софт, така че ако е имало би трябвало да са поизчистени...

Минуси (поне за мен):

- твърде малък шрифт, който може да бъде увеличен малко само по един начин, но тогава не можеш да ползваш телефона като USB Mass Storage Device;

- алармата не може да се настройва да звъни в определени дни от седмицата - решава се чрез допълнителна програма;

- няма автоматично заключване на клавиатурата - решава се с допълнителна free програма;

- включеното в комплекта hands free е моно, ако ще слушаш mp3-ки ще трябва да си намериш стерео (HDS-3 от Нокиа 6610 работи безупречно, тествано);

- няма FM.

В общи линии телефонът е железен (дори и в буквалния смисъл)! Успех!

Редактирано от tenev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам такъв от около 2 месеца-наистина съм много доволен от него.В комплекта няма карта-трябва да си купиш.Шрифта е малко ситен ама се живее.Батерията е ок-няма много софтуер за него ама ще излезе.Съвет-взимай няма да съжеляваш.Това от мен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такаа, днес обикалях, обикалях и накрая стигнах до извода, че 6030 е най- близък до 2600 като простота на менюто, раделеченност на бутоните и рамер на шрифта на дисплея. А и е малко по- фьешън :bia::bia::lol:

И купих на баща ми 6030:

pic_3_770.jpg

Е50 го разгледах доста подробно(пича като разбра, че работя като QA, и по- точно, какво означава това :bia: ) се притесни да не разваля телефона от толкова ровичкане ;)

Много ме грабна телефона, наистина обаче шрифта ме караше да си напрягам зрението :flipoff:

Ще съм благодарен, ако някой от вас колеги постне една снимка с допълнително инсталиран софтуер, за да видя как изглежда като размер текста. Благодаря ви предварително :dance::D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Колега, Е50 е най-калпавата Нокиа която съм имал.

Често забива и се държи неадекватно като цяло.

Ако имаш възможност пробвай преди да я вземеш.

Успех.

Редактирано от hivanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, Е50 е най-калпавата Нокиа която съм имал.

Често забива и се държи неадекватно като цяло.

Ако имаш възможност пробвай преди да я вземеш.

Успех.

Колега, от къде си купи телефона? Понеже го намерих(Е50- 2, без камера) и за 390(магазин Дигифон), и за 480(Джефф) и съм склонен да купя този от Джеф, заради качеството на телефоните, предлагани там, макар, че досега имам 2 телефона купени от другия магазин и не съм имал грижи.

А за самия модел Е50 единственото оплакване, което съм чул, е за ситния шрифт, в което лично се убедих, след като порових 10- тина минутки една Е50, но това е решим проблем, както пишат колегите по- горе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога да ти кажа и още един недостатък освен малките букви - забива!

Шефа го има от 2 месеца - смени Нокиа 6230и с него и не е очарован. По-трудно се ориентиера в менютата (логично-съвсем друга структура), малки букви и според него от време на време зависва !

А и тоя джойстик :hilezh: ... не ми допада !

Редактирано от brunobanani
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е аз ще съм втория който се оплаква...

Е50 - естествено шрефта е за орлово зрение. Няма възможнаст да го увеличиш дори и с насилствено преинсталиране на шрифтове - адски се скапна шрифта ктава като на най-старите джи ес ем-и. За самозаключването - да заключва се, но моят опит показва, че след време си се самоотключва... Бутоните са х-м-м-м-м малки за тръскаща кола... Екрана не е лош въпреки всичко не ми харесва много на контраст. За батерията -при разговор 2 часа на ден на втория ден си АУТ! Тествано доста пъти. А телефона си беше купен от Финландия директно, отключен за всякакви оператори. Верно капаците са железни ама... Хендсфрий-то е добро, гласовите команди не знам защо се оплаквате от тях, аз нямах никакви проблеми... Абе не е нещо особено като телефон Сега съм с 6233 и 6234. 6233 е перфектен за сега с 2 часа на ден кара по 3,5 - 4 дни. Самозаключва се, страхотен екран, перфектно огромни цифри при набиране... Не агитирам ама за сега това е телефона. 6234 е с леко по слаба батерия ама си го бива също, при него бутоните са леко по странно подредени ама си го бива.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, от къде си купи телефона? Понеже го намерих(Е50- 2, без камера) и за 390(магазин Дигифон), и за 480(Джефф) и съм склонен да купя този от Джеф, заради качеството на телефоните, предлагани там, макар, че досега имам 2 телефона купени от другия магазин и не съм имал грижи.

А за самия модел Е50 единственото оплакване, което съм чул, е за ситния шрифт, в което лично се убедих, след като порових 10- тина минутки една Е50, но това е решим проблем, както пишат колегите по- горе.

Телефона го купих от един приятел (вносител на черно), не знам къде е произведен.

Наистина е солиден като изработка и удобен за носене.

За шрифта - за мен не е проблем виждам го ясно.

Проблемите според мен идват от несъвършенната OS, просто забива като Windows.

Случвало се е повреме на разговор да остане с включен високоговорител и единственото

решение на проблема е изваждане и поставяне на батерията отново.

Много дразнещо за мен е това че, не винаги можеш да превключиш от един разговор на друг

без да затвориш на първият, който те търси.

Не препоръчвам инсталирането на допълнителни софтуери, защото в много от случите

правят телефона още по-бавен и водят до " memory too low - close some application".

Доста е удобен за e-mail през POP3 и за Internet като цяло.

Имам колега със същият телефон и проблемите ни се покриват изцяло.

Това е. Надявам се да ти е от полза.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Колежка има Е50 Ии се оплаква ,че понякога като има второ повикване забива и се оправя само с адене на батерията.И аз го гледах Е50,но по ми хареса и с нетърпение чакам да ми изпратят 6300.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колежка има Е50 Ии се оплаква ,че понякога като има второ повикване забива и се оправя само с адене на батерията.И аз го гледах Е50,но по ми хареса и с нетърпение чакам да ми изпратят 6300.

Силно съм озадачен, изчетох доста ревюта, най- вече меродавно за мен е това на братушките, а те доста ласкаво се изсказаха, гледах и записано демонстрации с телефона- хората казват, че все пак си е симбиан и е нормално понякога да се бави или да зависва, но като цяло дават доста ласкави оценки. Иначе по разните ГСМ- форуми единствените оплаквания, които открих са за кофти камера и моно слушалки- и двете неща едва ли ще ползвам някога- на мен телефона ми трябва само за говорене :respekt:

6610- ката така или иначе не я продадох, но в най- скоро време ще се обзаведа с Е50 :dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Такааа, вече в джоба ми звъни една Е50- ка в цвета на колата ми- черен металик :hilezh:

Ама мамка му и фонтове, не че не виждам надписите, но ме дразни, че не мога аз да му кажа колко да са големи :rolleyes:

Рових като прасе в тикви в нета и открих доста сходни въпроси, всичките свързани със смяната на шрифта, отговорите също са сходни (линк1, линк2), но повечето хора се оплакват, че не са могли да съсздадат на мемори картата си директория "[мемори карта]/ресоурс/фонтс".

На това също му хванах цаката- прави се с крад рийдър :wall:

Но все пак не смея да си мажа по моя си телефон преди да съм сигурен, че нещото работи. Някои сменял ли си е размера на шрифта и ако да- как?

Иначе телефона е повече от добър и това е единствения му кусур, който намерих(имам си останало от 6610- ката стеро хендсфрий :) , не забива, снимките са прилични, на клиповете само звука е кофти, но както писах, не искам да говоря от апарата/камерата си) :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Качваш програма експлорер за телефона X-plore от smart60.ru примерно и с него може да създадеш такава директория копираш там нови фонтове(сваляш от нета каквито си харесаш интересно е че се копират в картата а не в телефона) и готово отдавна си смених фонтовете иначе е много ситно. Имаи впредвид че фонта по висок не може да е просто не е предвидено може да са по дебели буквите - болд. Предполагам че ако изтриеш директорията с новите фонтове от картата и ресетнеш телефона ще си изчете от неговата памет старите фонтове и ги върне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малиии докато ровех да разбера какво е това Е50, и открих Е65. Бахти чудото. :bia: Мноу ме харйеса вее!!!

Още офтопик ;) Като ше си говорим за чудеса Е90 видя ли!А N95... :bia:

P.S. Колега Иво,колко парички брои за Е50?

Редактирано от iso
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...