Jump to content

Подсветка на бутони при Audi 80 B4


head_up

Recommended Posts

Колеги, имам въпрос. Глупав вероятно, но все пак въпрос: Мога ли да изключа подсветката на бутоните за ел. стъклата/огледалата от предпазител? Към коя част от ел. системата са вързани? На практика не ми трябва осветление в купето - то и не работи ключа на нито един плафон, което не ми пречи много. Ако е заедно с това осветление - да ги откача, но не знам кой. И ако успея да откача тази подсветка - ще загубя ли някоя подсветка по бутоните от таблото? Това не искам да ми се случва!

Разяснение: имах проблем със зареждане на акумулатора - благодарение на четене във форума го реших, беше реле-регулатора, сменен и зарежда както трябва. Обаче в търсенето на причината къде отива заряда на акумулатора открих, че при загасена кола, заключена с алармата и т.н. виждам, че подсветката на бутоните продължава да работи, а единия бутон дори примигва по-ярко отколкото нормално свети. Не знам колко консумира тази подсветка, вероятно мА-и някакви, надали е проблем, но ако зарежа колата за няколко дни се чудя дали пак ще се моля за помощ да запаля в тоя студ. А не знам и дали е нормално да остават да светят тези бутони при загасен автомобил? Може ли някой да подскаже?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен подсветката идва от нарочното реле за управление на стъклата. Свети от контакт до изгасване, отваряне и затваряне на шофьорската врата. Угасне ли и копчетат не раборят. За да тръгнат пак - трябва контакт

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това на Б4 ли? :huh: При мен мога да управлявам стъклата (само предните са ел.) дори и да не съм на контакт, мисля. Странно...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има реле за време- даваш на контакт връщаш и бутоните работят известно време.Отвориш ли предна врата,спират.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както казва колегата когато бутона спре да свети - не работи. На мен ми е горяла лампичката на един от бутоните за седалките нонпък той си продължи да работи но може би е друга схемата.

Опитай да отвориш един бутон за стъклото и да видиш дали и как е свързан диода. Може да има начин. Или пръсни бутоните с пласти дип ими черен спрей и няма да виждаш светлината [emoji2]

Sent from my LG-K550 using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

виж! 443 959 251 (261) или 443 959 257 (280/329). Не мисля, че има разлика межди б3 и б4. Разликата е дали има сваляне и/или вдигане на стъклото с докрай без да задържаш бутона. Релето е в краката на шофьора. Най-вероятно има нужда от презапояване ... или алармаджии са си оставили ръцете

Редактирано от oooo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@oooo, значи при Б4-ката шофьорското стъкло се сваля само с единично докосване на бутон - то си слиза до откат. Което е ок, но не знаех, че тия бутони имат общо с алармата, а тя е куца. Нямам "комфот модул" към алармата, та се съмнявам някой да е подвързвал нещо с управлението на стъклата. От доста време се каня да я пратя по дяволите. А наистина не знам какви са ги сътворили тези слагали алармата преди 5-6 години.

@genttogsg, там е интересното - след връщане от контакт съм седял търпеливо половин час вътре в колата при затворени врати и включена аларма и не спираха да светят. Кой да се сети, че трябва да отворя вратата все едно излизам и тогава да им гледам сеира - може би си прав и всъщност си гаснат, ама кой да ги види така - това ще го пробвам утре :)

@Georgiiii не съм уверен, че спират да работят бутоните, ако не светят. И това ще се пробва - ако успея да ги угася. 

Мерси, колеги, ще пробвам и докладвам! Приятен уикенд на всички!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо е сбъркано в тази кола. Не знам какво, но не е наред. При гореописаната ситуация, дори и след отваряне и затваряне на вратата - бутоните си светят. Понякога всъщност, не винаги и не всички. Понякога гаснат. Понякога не. Някой бутон може да примигва. Не разбирам защо! Стъклата си работят без ключа да е на таблото. Не знам дали е нормално.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колата от италия ли е ? Ако да най вероятно ел стъклата са монтирани допълнително (никога не съм виждал оригинално само с предни ел стъкла) и заради това не работят както описват колегите. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@prokopoff, печелиш - колата действително е от Италия. Тия дни ходих на стенд, заради смяна на тампони и пипане по хидравличната рейка - за маншон. Човека като я погледна отдолу каза, че няма ръждясъло никъде, изглеждало отлично за 23 годишна кола и попита същото като теб :) Та явно онези хубавци в Италия вързват нещата по техен си начин!.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има и само предни ел. стъкла , виждал съм доста.

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11477838666939616&slink=gyoeap

Иначе на моята италиянка работят коректно и отпред и отзад . Без ключ , не работят. С ключ на таблото , при изгасена току що кола подсветката спира още с отварянето на вратата и стъклата не работят. При отворена врата работят само на контакт. При изгасена кола работят и когато ключът е на таблото и не е на контакт , но само до отваряне на вратата. Отвори ли се , искат пак контакт , не просто поставен ключ. Дано не  съм те объркал.:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така, ако е клемореда, се предполага, че и други функции не би трябвало да са активни, като си прибера ключа в джоба :) Кажете моля, нещо, което не би трябвало да работи без ключ на тази кола, ще погледна при мен какво се случва?

Бутон за отворена врата - надали, но ще пробвам с пасажерската - може би трябва да работи по същия начин, както шофьорската?
 

ПП В този форум има ли тема за мрънкане? Че ми е едно такова да си помрънкам кой как ми е надрал колата, за места за паркиране и хорската тъпотия и лечението й. Само питам... Пък ако има съфорумци от наше село, може би ще е хубаво да се запознаем ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ползвам темата да попитам. Подсветката на кръглия бутон за управление на ел. огледлата  сменяема ли е и ако да каква крушла се ползва ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Крушката е цилиндрична ако може така да се каже :) Ако имаш волски нерви ще стане :D Аз не бих си го причинил въпреки, че и моите са изгорели. Те тоя "джойстик" се въргаля от година из гаража и можеш да видиш крушките. По-късно ще слизам до гаража и мога да замеря със шублер размерите на крушките. Йорданик ако се включи сигурно може и да каже мощността :flehan:

8989825N.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май да :) Някъде съм го срещал нов за около 25 лв, но не помня къде :( Иначе е яко да имаш подсветка. Аз направо се впечатлих като оправих подсветката на бутоните над радиото и диф бутона. И на задните врати и предна дясна светят бутоните, само на лявата (моята) светят половината :) Така и така ги коментираме тия бутони и подсветки и аз да питам:

Откакто я имам тази кола имам нещо като проблем с един бутон за отваряне на пасажерското стъкло. На дясната предна врата бутона си работи и в двете посоки. На моята (лявата) където са всички бутони, въпросния за дясната врата като го натисна, независимо дали да сваля или вдига, винаги сваля дясното стъкло и трябва да се пресегна да го вдигна от вратата. Сменил съм досега 7 различни бутона и все така. Не е ми проблем и така, но ми се иска всичко да е изправно. :) Къде и какво мога да погледна?  Колата е произведена за Италия, но ел. стъклата, огледалата и климатика обикновен с AC и REC са си фабрични, а не присаждани допълнително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Sklepi, викаш сменил си 7 бутона да не е проблема в модула за прозорците. Намира се под волана - Сименс реле 343 би трябвало да е при теб (на кабриата 367)

Редактирано от esox hunter
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че ми е едно такова да си помрънкам [emoji6]

Хахаха

Клемореда от своя страна е способен на всичко

Sent from my LG-K550 using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Втора употреба са бутоните все пак, но ги имам за работещи. Релета имам доста - една кофа съм събрал от 2 бр. Б5-ци АЕБ и от един Голф 3 АБФ, както и един куп подарък от Любо (Луд с ауди). Утре ще потърся :hilezh: Замислих се да не би пък нещо снопа кабели който минава през вратата и се огъва да се прецакал подобно на кабела на багажника?

 

Head_up: имаш ли жена? Аз на моята като и помрънкам, тя ме нахока и ми минава :blush:

Редактирано от Sklepi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ааа забравих провери и букста в която се включва конкретния бутоите....едва ли е от кабела, но все пка проврека първо букса, кабел и голямото реле за прозорците

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 9 months later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...