Jump to content

Охладителна система


cevdari

Recommended Posts

Здравейте, колеги. 

необходима ми е вашата помощ. днес, след като пуснах климатика, за 15 мин. ми се покачи температурата и се спука казанчето за антифриз. някой да има казанче за продаване / подаряване 1f642.png:) ? а и също така дали освен смяната на казанчето ще трябва да се обезвъздуши системата? колаете е А8 S-line 4.2 1999г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

сис сигурност ще трябва да се обезвъздуши. А щом и така рязко ти се е повишила температурата и чак се е пръснало казанчето, по-добре отиди при някой който разбира да ти оправи колата, да не спукаш следващия път главата на мотора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Търсете причината! Само покачва температура или и надува?При пуснат климатик температурата допълнително се покачва.Възможни причини-Виското,термостат,водна помпа,нарушена циркулация на антифриза(запушвания).Капачката на казанчето сама по себе си е вентил(клапан).Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип системата се обезвъздушава сама след пълно загряване на колата-това от опит го казвам.Но щом е пръснала казанчето значи има някакъв проблем по системата-добре е да се прегледа в сигурен сервиз.Перката на климатика работи ли-казваш че при вкл. на климатика е станало-иначе си работи добре колата или?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Според мен самото казанче е имало някакъв дефект или е било прекалено износено. За кола, произведена 1999 г., второто е съвсем вероятно. Едно изправно казанче, дори да се изпари охладителната течност в него, не се спуква.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...