Jump to content

Въпрос при покупка на AUDI A3


Recommended Posts

Здравейте! От скоро съм шофьор и по нескромните мнения на няколко мои близки монтьори, разбирачи и т.н., съм се ориентирал именно към А3. Изрично ми бе обяснено, че най- добрият вариант е 1.9 TDI, но ми идват малко в повече цените :D . Та, въпросите ми са два:
1. За какви пари (възможно най- малко, имам предвид) бих могъл да си взема 1.9 TDI?
2. Кои други двигатели са надеждни?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много е важно да уточниш дали става въпрос за А3 първо(8L) или второ(8P) поколение. Първите се произвеждат от 1996г. до 2003г., а вторите от 2003г. до 2012г.

 

Като цяло, купувайки възможно най-евтината кола, е много вероятно да се наложат скъпи ремонти след покупката.

Редактирано от manoleo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Събери още пари. За 2200 ще си купиш гроб, ще останеш без една стотинка и няма да можеш да го обслужиш. А не ми се мисли в какво състояние ще е за тези пари, наистина... 

Ако си на зор. потърси Голф 3. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, JusttRelaxx написа:

За 2200 ще си купиш гроб,

Абсолютна гаранция и от мен, че ще е гроб!!

Мой близък доктор във ВМА търсеше за сина си същото и ти казвам, че хубавите екземпляри не се продават от собствениците им защото не искат да се разделят с тях. Трябва да се случва нещо непредвидимо за да се пусне такъв в продажба.

Вярвай ми защото беше голямо ходене по мъките, а аз поне 5-6 пъти ходих с доктора.:unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А каква е цената на един хубав екземпляр, продаван от собственик, в България?

Редактирано от sweetlioo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Задаваш странен въпрос! Как да ти я кажа, като никой при търсенето не видя такъв? :nixweiss:

Психиката и тънкачеството на българина са невероятно нещо! Ако човекът поиска 5000 ще му се развикат и оплюят, че е луд. Обаче с огромно удоволствие ще броят 2500 за гроб, който после ще ги отупа с още едни 2500 минимум плюс загубенато време и нерви, но тогава няма да има кого да оплюват.

И то тази за 2500 като нищо може да е някоя тип "врачанска сглобка", каквито се показват в клиповете на руснака Максим Шелков! :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никой не е казал такова нещо. Тръси се и се гледа. И трябва да си готов да платиш една идея повече за добра бройка. Иначе плащаш малко, после разликата в цената я набиваш за 1 месец в наложителни ремонти. И после тия Аудита много гадни и строшени, дейва. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И в този случай как е по-добре? Нов внос на по-висока цена или от човек на по-висока цена? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стига сте писали наизуст... ако гледа хубаво - ще намери.
Преди 2 год купих 96-та с 1.9тди 110к.с. за 2300лв. Врътнах й 80хил км с мъжко каране без жал с никакви драми. Смених н75 и малко преди да я продам се предаде турбината. Смених я и я продадох за 1700, човека си се вози с кеф...
Гледай - ще намериш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никой не пише наизуст. Ако не вършиш нищо друго 2-3 месеца има голяма вероятност да намериш, но сметнал ли си парите, които ще похарчиш в търсене на "кивота"? А времето?

Разбира се има хипотетичен шанс да стрелнеш някоя обява ощо прясна, прясна, но това е твърде оптимистично. ;)

Забравих да те попитам с колко се бръкна за смяна на турбинката?

Редактирано от KOKO 100 C4
допълнителен въпрос
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моя личен опит е подобен, като на Митко, но с А4 1.9 тди 110 к.с. Купих я 2011 Януари за 2800 лв. с външни забележки, но технически перфектна. За 6 години единственият сериозен проблем, който ми създаде е повдигач, който се счупи. Но там съм си виновен сам, заради моя грешка. Оправих я. Продадох я за 1750 лв в перфектно техническо състояние. 

Сега ме е яд. Отново търся такава, а може и А3.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И колко ще са тия пари бе, тигре? :hilezh:
Набелязах 10-15 коли в северозапада, повечето от автокъщи, обиколих ги за един ден и в края на деня платих най-добрата. Свърших си работата за един ден и това не е късмет, просто гледах.
Кола се търси на живо, не по снимки, дебнене на обяви и т.н. както търсят едно 80% от писачите тук. Правиш един списък в един район с 10-15 коли и отиваш да гледаш. Това е.
За турбината ще те излъжа, че беше отдавна. Върти ми се към 300-400 лева, сменяха ми само вътрешната част с нова, кожуха си остана. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мойта (2000г 110 к.с.) смея да кажа беше в доста добро състояние, когато я продадох. За 4500 се разделихме преди година, да са паднали малко цените... може би да струва сходна 3500 сега. 

Имай предвид, че за тия 2000... нова турбина е 5-600лв, съединителя ремонтния комплект е 200, някой разпръсквач ако има заминал и там са по 50лв бройката. 

Отделно свещи, ремъци, ролки, масла филтри.. за да я направиш кола, ще набиеш още 2. Поне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 27 минути, Dummkopf написа:

И колко ще са тия пари бе, тигре? :hilezh:

Лъвче, това, че си имал голям късмет не значи, че ще го имат другите. По снимки кола естествено не се избира и един месец съм бил плътно денонощно с опитни автоджамбази и всичко съм го понаучил. Средностатистическият клип на Шелков е около 10-15 минути, но след сериозна предварителна подготовка. Опитният търгаш върши това за максимум 5 мин. включително преслушване на мотора. Освен това, четейки форума ти имаш достатъчно добър опит, а колегата според мен няма никакъв. Спокойно може да се набута с едни 500 лева например, ако работата се закучи.

За да бъда в темата: Моят познат търсеше точно такова и по твоята методика, но удари на камък. Понякога конюнктурата се променя много бързо и просто в момента да има само кошери и гробове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както се казва, всяко правило си има изключения. Но такава кола, се взима с много късмет, добри познания, диагностика и пробно каране преди покупката. И ако с нещо е компрометирана, се избягва, освен ако не се купува с ясната идея, че има проблем, който ще трябва да се прави с пари, и купувача не го бърка това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То хубаво късмет и познания, ама дори да намери, ще издумка целия бюджет, после няма да има пари даже маслото да и смени. В този случай, по-добре да събере още пари, да избере по-евтина кола, която поне да може да обслужи без да прави глупави компромиси, или да си купи годишна карта за градския транспорт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е като почнете такива крайни заключения да давате, като че ли вие сте му дали парите и очаквате да ги изхарчи по най-разумния начин, и накрая да ви се отчете. 
Верно, парите са малко, в което сам ще се убеди, но каквото и да купи ще го направи, няма как. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...