Jump to content

Зелено меню и активиране на автоматично прибиране на огледалата


Gangbango

Recommended Posts

Здравейте, колеги!

Съжалявам, че пускам нова тема за такъв въпрос, но.....вчера в магазина взеха последната тарелка пилешко филе пред мен.

Та....въпросът ми е следния. Имам 4ф 2010г. с MMI 3G High според версията на софтуера - HNav_EU_p0022_D1 (след снощи вече е 0031 и ще се ъпгрейдва до 0257 в идните дни). Имам също така електрически огледала с опция за прибиране с врътката вътре на шоф. врата. Пробвах ги, прибират се нормално като врътна копчето на 6 часа. Активирах зеленото меню и влезнах там за да дам отметка в Car ->cardevicelist -> Mirrors. Рестартирах мултимедията и очаквах да видя в менюто за настройки на централното заключване добавена позицията Fold mirrors, ама трънки....няма я. Няколко пъти влизах в зеленото правих струвах и не се появява опцията за огледалата. След снощи вече не мога и в зеленото да влизам, заради ъпдейта, но скоро ще имам VCDS кабел сам да си го активирам. Питам аз, необходимо ли е влизането чрез VCDS в модулите на предните врати и модула на централното и кодирането им с Long coding за добавяне на Folding mirrors, при наличието на отметка в зеленото меню? Дали е възможно заради версията на MMI, същата да не успява да добави опцията в менюто на Central locking и ъпдейтването до 0257 да свърши работа?

Благодаря!

Редактирано от Gangbango
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз изгледах и изчетох един тон неща по темата и ги правя нещата по същия начин, но не се получава. Е...още не съм влизал в модулите на двете врати и централното за да видя дали са кодирани и как са кодирани. В неделя вземам кабел за VCDS и ще тествам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да се сгъват огледалата при заключване на колата трябва да имаш пакет памет (огледала + седалка/ки). 

Ако са ти просто ел. огледалата не става.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И колата да е фейслифт 4f, защото преди това със сигурност го няма, дори с памет, а само ти пада дясното огледало при R

При фейслифт - може и да има успели да го подкарат.

 

Добре, няма ли can devices, където да могат да пускат всякакви команди по CAN-a? И да снифнем какво се изпраща при различни операции/функционалности, след което си емулираме функции :) Шибаняците от Ауди не са ли публикували някъде библиотеки или някой да ги е отворил?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз гледах от чужди форуми как влизат с VCDS и прекодират модулите в двете врати както и модула на централното заключване. Правят го с Long coding. Просто още нямам кабел за да влезна да видя дали моя модул 46 позволява Long coding. Иначе съм с фейслифтова А6 с прибиращи огледала и дясното се спуска надолу автоматично при включване на задна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

момчета, с модулите на а6 не може да се прибират огледалата автоматично... не знам какво сте гледали, но не може да се направи. Проблема е че комфорт модула трябва да е с Long coding. 4F нямат комфорти с лонг, каквито и екстри да има колата няма да стане. Единствения вариант е да се направи модул да емулира кан командите от b8 за да излъже компютрите във вратите. Ако ми намерите B8, от която може да ги запиша, може да си поиграя да направя модул...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи, ако си вземем фейсов комфорт, може да стане? Много пъти забравям да ги прибера и давам пак контакт, за да врътна тъпото копче. 

@Manniakk: A4 all road 2013 ще свърши ли работа и лесно ли можеш да се вържеш за can-a? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

фейсовия комфорт има long coding helper но е с short coding. имам фейсов N модул и не става. Имам mmi 3g и всичките възможни модули от фейс - не могат да се прибират огледалата сами и това е. Имам и BCM от B8 - там вече има long coding и я има опцията да активираш прибирането.

 

@OvivO имам преправена капачка за can disconnector-а за бързо свързване

Редактирано от Manniakk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е монтаж :)

@N1995: ако не е фейслифт, може ли да стане с правилния комфорт модул? И знаеш ли какъв номер трябва?

благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За фейслифт е опция само, мисля, че се слагаше от А8 модул ама не съм сигурен, трябва четене, а ме мързи...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти колко си мързелив :hilezh::hilezh: и аз днес рових из модулите ама греда...в модулите на вратите имам long coding  ама няма такава функция...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...