Jump to content

Quattro - обслужнане!


dedomras

Recommended Posts

Здравейте, 

Колата е Audi A4 B6 3.0 quattro ( автомат) :)

Имам проблем с теч в скоростната кутия която е автоматична (quattro). Течът е от към кардана и не мога да намеря каквото и да било за нея (ремонт или обслужване). Някой сблъсквал ли се е с тази операция за подмяна на семерингите на кутията, дори и на дифа? Моля някой ако е изиграл тази процедура да каже и къде да търся частите за прекратяване на течовете :) дразня се, че е омаслено и искам да го оправя но дори и не мога да намеря майстор който да се занимава с това  :) за София става дума!

 

Благодаря предварително за инфото което споделяте  ;)

Edited by dedomras
Link to comment
Share on other sites

И какъв по-особен майстор ти трябва, че ги няма?

Рутинна подмяна на семеринг, нищо свръхестественно, темата със сервизите не я ли знаеш къде е?

Чести по принцип май се търсят по магазините за авточасти....., казваш им ВИН-а, търсят, намират, харесваш или не цената, поръчват/дават.

Edited by NIKO
Link to comment
Share on other sites

Да за частите е така.. майсторите който познавам не искат да пипат автоматична скоростна кутия (или не им се занимава или не ги могат) не знам! Просто ми отказаха! Питах за други не познават! Ок. Но ще търся още! Интересува ме маслото което тече от към кардана от скоростната кутия ли е или е от раздатката? Сега ще отида да видя в магазина от среща за части :)

Link to comment
Share on other sites

Ако само е леко омаслено, не си заслужава да го пипаш. Отказват ти, защото разглобянето е голяма играчка и предварително знаят, че няма да искаш да платиш цената.

Link to comment
Share on other sites

Проблема е че мястото е много омаслено и видимо си има сериозен теч. Поне според мен и за това искам да го изремонтирам. Не аз а някой. Да ми кажат колко ще струва... парите не са проблем!

Link to comment
Share on other sites

Абе цената е като за смяна на съединител на ръчка - едва ли ще е повече от 200 лева труда + семерингите.

Link to comment
Share on other sites

Семерингите  вече са закупени 255 лв - 6 броя ;) 2 оригинални WV (едната се чака от EU някъде да дойде)  и 4 не знам какви се водят ( за всякакви модели ) :) намерен е  и майстора :) той ме посъветва да намеря и висящия лагер за кардана, така и така всичко ще се разкача :) та така... цената колко... толкова  :)

Link to comment
Share on other sites

Ауди и евтина поддръжка са две несъвместими неща, всъщност може, но след малък интервал от време се разбира , че е било безмислено и парите за труд и части ги даваш пак, но вече с хубавите и качествени такива. Поне аз съм стигнал до този извод.........

Link to comment
Share on other sites

Показвам ги за всеки който иска евентуално да си обслужи скоростите и дифа :) не се хваля ;) искам да улесня някой следващ със номерата (код-овете) от стоковата на Ауто плюс! Цената се вижда (без отстъпка е понеже нямам познати там)  и най малката която е номер 3 в стоковата се чакаше (нямаха я налична) от друга държава! Колата е AUDI A4 B6 AVANT 3.0 V6 ASN  :) Надявам се някой да се възползва от инфото ако има нужда! 

20190514_155225.jpg

20190514_155151.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...