kuncho99 Report post Posted August 10, 2019 (edited) Здравейте на всички от година и половина имам книжка и карам на баща ми ауди-то 80 1.8s но така и като сме 3-ма шофьори във семейството и искам да си взема ауди 100 c4 комби на метан намерих го от наш познат за 900лв със климатик и ел.стъкла ,та въпроса ми е някой може ли да ме светне някакви плюсове и минуси заслужава ли си проблемни ли са защото човека си го кара всеки ден и няма проблеми колата продава я защото си е купил джип. Колата работи и на метан и на бензин но и на двете леко мини оборотите и работи на около 1300-1400 оборота нещо фрапиращо ли е или ще е нещо минимално и от какво може да е ще съм много благодарен ако някой ми помогне,при желание имам клип на колата как работи двигателя и някой ако има желание мога да пратя и да каже мнение благодаря предварително! Edited August 10, 2019 by kuncho99 Quote Share this post Link to post Share on other sites
nickgaidarov Report post Posted August 10, 2019 6 hours ago, kuncho99 said: Колата работи и на метан и на бензин но и на двете леко мини оборотите и работи на около 1300-1400 оборота Какво по-точно значи това? То всяка кола може да работи на 1300-1400 оборота. Но ако не може да работи на повече или това са оборотите на празен ход, очевидно има проблем. Quote Share this post Link to post Share on other sites
vladi Report post Posted August 10, 2019 Не е лошо да се спомене с кой двигател е тая 100-ца..... Quote Share this post Link to post Share on other sites
more Report post Posted August 10, 2019 Преди 1 час, vladi написа: Не е лошо да се спомене с кой двигател е тая 100-ца..... Quote Share this post Link to post Share on other sites
kuncho99 Report post Posted August 10, 2019 (edited) audito e 100 c4 2.0Е 115 коня..и колата работи на празен ход без да и подаваш газ на 1300-1400 оборота и от какво може да е проблема? На 10.08.2019 г. at 17:05, vladi написа: Не е лошо да се спомене с кой двигател е тая 100-ца..... Edited August 12, 2019 by VBI Quote Share this post Link to post Share on other sites
nickgaidarov Report post Posted August 10, 2019 Проблема може да е от половината неща по двигателя. Закачете колата на диагностика и ще се види от какво точно е. Quote Share this post Link to post Share on other sites
NIKO Report post Posted August 10, 2019 Преди 4 часа, nickgaidarov написа: Проблема може да е от половината неща по двигателя Я ма кукло, я ги изброи тия въпросните "неща" по въпросният двигател, причиняващи високи обороти на празен ход? Quote Share this post Link to post Share on other sites
veselin velchev Report post Posted August 11, 2019 Куклата искам да обясни как ще направи диагностика,ако колата е с AAD мотор? Quote Share this post Link to post Share on other sites
plamen 73 Report post Posted August 11, 2019 (edited) с черния и белият преходник 2+2 sv 10202 Edited August 12, 2019 by VBI Цитиране на предходно мнение! Quote Share this post Link to post Share on other sites
veselin velchev Report post Posted August 11, 2019 Кабела с преходника е ясен.Въпроса е какво ще покаже,ако въобще успее да се свърже с VAG-a. Quote Share this post Link to post Share on other sites
autoasist Report post Posted August 12, 2019 Обичам такива понеделници. 20 minutes ago, NIKO said: Нека сведем до знанието на незнаещите, че в 100 цата освен 2.0Е 115 кс ААD, се монтира и 2.0 Е 115 кс АВК. Пак за незнаещите, да кажем, че едното е механичен, а другото електрически инжекцион. А при вторите, положението е малко по-различно от при диагностиката с ваг ком. Quote Share this post Link to post Share on other sites
JohnP Report post Posted July 30, 2021 @veselin velchev За сведение, AAD е механична инжекция с електронен модул за управление, наричан популярно "компютър". KE-Mftronic 1.2. Може да му се прави диагностика с ВАГ-Ком, с 2х2 преходник. https://en.wikipedia.org/wiki/Motronic#Motronic_1.x Quote Share this post Link to post Share on other sites