Jump to content

Upgrade на MMI 2G и на навигацията ѝ с алтернативна мултимедия с Андроид


VBI

Recommended Posts

Добре е постъпил китаеца че поне ти е спестил митото, но все пак дължиш 20% ДДС на тези 100 долара:

 

От https://info.mitnica.com/index.php?p=oblekchenia

 

Цитат

      1. Пратки от изпращач юридическо лице до получател физическо или юридическо лице.

      Съгласно чл. 23 от Регламент 1186/2009 от вносни сборове се освобождават пратки, съдържащи стоки с незначителна стойност, изпратени непосредствено от друга страна до получател в Общността. Като "стоки с незначителна стойност" се считат стоките, чиято обща стойност за пратка не надвишава 150 евро. Не се допуска освобождаване на алкохолни продукти, парфюм и тоалетна вода, тютюн и тютюневи изделия.
      Процедура по освобождаване:
      - За пратки на стойност до 30 лева не се дължат вносни сборове и ДДС (чл. 58, ал. 14, т. 1 от ЗДДС);
      - За пратки, съдържащи стоки над 30 лева, но до левовата равностойност на 150 EUR, не се дължат вносни сборове, но ДДС в размер на 20% остава дължим;
      - За пратки, съдържащи стоки, чиято собствена стойност e над левовата равностойност на 150 EUR се оформя митническа декларация (ЕАД) за поставяне на стоките под митнически режим.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще платиш около 50лв ДДС за пратката, ще ти искат и различни документи с които да докажеш цената и от къде е купено. Китаеца трябва да ти прати фактурата за да я приложиш към документите за DHL и митница.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момчета митничарите са доста хитри...Преди години купувам от Щатите говорител 15 Кикер за 150 долара а продавача го обявява че е 15 долара,идва по  DHL  и отивам на митницата до Терминал1,митничаря ме извика ,отвори  EBAY  потърси същия говорител и ми вика:тук е на цена 150 долара...ти как ще ми докажеш че си го взел за 15....:wall:

Със една 20ка под масата го убедих за секунди :hilezh:...Решат ли да се заядът...и 10 долара да пише че е купен все тая...

Сещам се за друг вариант който мина през митницата пак с  DHL,преди 3 години купувах един Абритус(диагностика),помолих Китаеца да пише по малка сума,а той ми отговори че няма да слага никакви стикери с марка по техниката и го беше писал че е програматор за 18 долара...Мина без проблем през митницата като платих мисля 12лв на DHL за услугата и нищо друго...

Редактирано от sunshai
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко впечатления от новата мултимедия (минах над 1000км по време на празниците) -  с една дума супер е :). МР3 са с отлично качество на звука, навигацията е удоволствие да се ползва през големия дисплей. Качих HERE и WAZE допълнително (освен Sygic-a), сложих WAZE като основна навигация заради повечето възможности, които предлага. За интернет продължавам да си ползвам телефона като точка на достъп, която се включва автоматично при свързването на телефона с колата. Самата навигация може да се конфигурира да се стартира автоматично след запалване на двигателя, което е доста удобно. На мултимедията ѝ трябват около 10-15 секунди да стартира ако не е пускана дълго време и 2-3 секунди ако е "топъл" старт. GPS-a хваща без забележки, смених си клавиатурата с GBoard на google  за да ползвам slide при писане, въпреки че и гласовото работи.

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз да споделя .Днес отидох във митницата ЕОРИ номера стана веднага, обаче номера със стойноста на стоката не мина.Така че платих си , но поне на малко по ниска стойност която видяха.Утре е ми освободят пратката и ще мога да си явзема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес взех навигацията, наистина всичко е пипнато до най малкия детайл.Ще трябва да почакам със монтажа чак след две седмици , авера където ще я поставям понеже има гараж и всичко нужно за демонтаж и монтаж е зает във момента.:nixweiss:

Редактирано от sa6o977
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Успех с монтажа и после пиши как е минало монтирането. Обърни внимание преди монтажа дали трябва да се маха предпазната лепенка на дисплея (ако се окаже, че не е протектор) и ако я махаш от кой край си я почнал за да я свалиш.

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@VBI протектор е според мен,има въздух ще пробвам да го махна преди монтажа.Нямам упътване,ако не се лъжа при теб имаше или се бъркам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@VBI премахва се от долния ляв ъгъл има ”ушенце” , но за да се премахне трябва да се отдели дисплея от таблото,което ще рече че трябва да демонтираш декорацията.

Направих снимка но не мога да я кача,пише ми че нямам достатъчно място

Редактирано от sa6o977
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за инфото @sa6o977 , явно ще трябва да сваля рамката отново за да махна предпазното фолио. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 27.11.2019 г. at 10:09, VBI написа:

В крайна сметка поръчах това: 8-8-inch-screen-Android-8 . ...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Плаща се 20% ДДС върху договорената с китаеца цена, мито мисля не се плаща (трябва да си погледна митническата декларация). Допълнително дадох 4-5 лева за нотариално заверено пълномощно към DHL за да ти освободят стоката от митница.  EORI номера, който се вади от митницата е безплатен.

 

За да е по-ясно, цъкаш на линка с мултимедията, свързваш се с китаеца за цена за стоката и доставка, плащаш му и на крайната сума плащаш допълнително около 20% ДДС. Каква цена ще ти даде зависи от китаеца.

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен цената си заслужава за това което получаваш. Аз имам подобна мултимедия вече над 4 години и от всички екстри които съм добавил по колата, тази е най-ценната ако ги сравнявам лев за лев.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз платих и мито  , като плащаш плати на три пъти и пиши на китаеца да ти пусне разписка на една от вноските ,по този начин ще си сигурен че няма да плащаш мито.Като ти поискат извлечение и копие какво си платил във али-то няма да имаш притеснения понеже ще ти съвпадат сумите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, единственото, което ми дадоха съм го постнал.

 

 @CVT пусна един линк от YouTube, където се вижда как се сваля - има го назад в темата. Аз по него си разглобих таблото, много ми помогна.

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги аз също имам ауди а6 4ф 2005 год питането ми е следното дали може да ме насочите към някой който може да извърши монтажа ако си поръчам тази навигация.Другото което е аз работя в тази институция която ви освобождава пратките от DHL ще ви помогна с каквото мога за колеги от форума но моля не пишете тези глупости с 5 платежни плащане на части ти си я взел за 500 долара приложил си 1 едно платежно за 100 долара и си най големия юнак.Просто колегите не се са се задълбали иначе има много механизми да си докажеш стойността на пратката  и после  нещата не са много приятни.Надявам се че съм разбран правилно.Ако някой има нужда от съпорт да ми пише.Ако някой може да ме насочи към човек който може да я монтира също.Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@baramov1234 определено е така както го казваш,не става въпрос дали някой е юнак а по скоро да избегнем допълнителни плащанки нищо повече.Не пазарим със тирове ,хазната няма да се напълни със нашите дребни заявки, за това споделяме възможности....:bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това  е така написах този пост ако има някой колега да му помогна а не да се заяждам.Просто не знаеш кой какво чете и мисли.Ако мислиш че аз имам излишни пари за това не.Както виждаш и аз питам за монтаж а не във Авител за 2000 лева.Разбра ме нали.

 

Редактирано от VBI
Цитирането на предходно мнение е в разрез с правилата на форума!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...