Jump to content

Проблем с автоматична скоростна кутия


valente27

Recommended Posts

Здравейте, колеги, 

Знам, че е изписано много по темата, прочел съм всички публикации с подобни проблеми във форума (следя ги от много време) наистина моля за помощ, защото вече се пишисах с тази кола и се извинявам предварително, че Ви занимавам. 

Колата е Ауди 4ф със скоростна кутия ZF6HP-19 (6 скоростна), 3.0  tdi 233 коня, 2006 година. 

Имах проблеми с хидрото и отидох да го смяна при Коко милионера в маслиново долина. Дадох 3000 лв да смени хидро-трансформатор с рециклиран, който го били пращали директно от Германия от ZF (не зная дали е вярно?), след подмяната на хидрото, каза, че е сложил масло ZF за 8 скоростни кутии (май беше зеленото, не съм сигурен) и накрая е направил адаптация, също така бил сменял втулки на 3-та и 4-та скорост. След едно месечен престой в сервиза точно на 2рия ден колата почна да тресе отново и пак я вкарахме при Коко. Той каза, че най-вероятно е дефвктно фидрото, поръчах ново и след още един месец и същите процедури ми върнаха колата. От няколко дни я карам и пак има проблем. Когато върна газта и колата върне предавка на-долу, оборотите играят с около 200 оборота на прав път, прави го Най-вече м/у 4-та и 3-та скорост, когато сваля, понякога го прави и на по-високи предавки. Казаха ми, че също са ъпдейтвали версията на софтуера, но не знам коя е (0.30,0.50 или 120 - не зная) Проверих също така дюзите - ок са, всичко по колата е ок, въпросът ми е следния:

1.Възможни ли е пак да е дефвктно хидро?

2.Възможно ли е да има проблеми в клапаните на кутията?

3.Възможно ли е проблема да е във версията на софтуера или неправилна адаптация - изминал съм около 700-800 км (около 300 градско и 400 извънградски)? 

4.Е ли е възможно да има някакъв друг проблем, който не е свързан със самата кутия (егр или нещо друго)? 

Моля за помощ, пищисах се вече с тази кола. Колата е на около 210 хиляди, уж реални - от сервиза така ми казаха, където я обслужва. 

Благодаря на всички. 

Желая прекрасно лято :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, да ти дам ако искаш телефона на моя майстор, каза че той вече е почнал да си ги прави кутиите, на да ги праща по МиД ауто и други подобни. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

при Коко може само да се върне да си вземе част от парите!

Вярно при Ники Илиенци да отиде, само хубави неща чувам за него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...