Тино73 Posted November 13, 2021 Report Share Posted November 13, 2021 (edited) Колеги, проблема ми е следния. Audi A6, 4F, 2.0tdi, 140cv, manual transmicion 2005 Купих колата и нормално почваме да пооправяме нещата които джамбазите много стриктно са скрили. Та по темата. Колата пали и гасне с много досадно претрисване. Не е маховик, сигурен съм. Насочих се към дросела ( клапа за мего гасене на мотора ). Разглодих я, и при отварянето на електронната час, видях че на платката има изгорял ел елемент. Цялата платка плуваше в масло. Без да му мисля, и логично, веднага поръчах нова, дойде на деня и ми отне 10 мин да я монтирам. Четох че иска адаптация, имам VCDS 18.9.0, но при мен тази опция липства. И за още по голямо разочарование, при изваден маркуч на кулера ( за да гледам какво се случва с клапата ) забелязах че при гасене на мотора тя седи отворена. При подаване на контакт, леко помръдва и се усеща че моторчето и дава напрежение, паля мотора нищо, гася пак нищо. Връщам контакта...пак съвсем леко помръдва и това. Тресенето си остана, клапата е нова, а колата не я разпознава. При тест със VCDS, ОТВАРЯ И ЗАТВАРЯ БЕЗ ПРОБЛЕМ. Изключително важно е да спомена, че като махна буксата и, НЕ СВЕТВА НИЩО ПО ТАБЛОТО. Нито чек, нито реотана ...абе нищо. И колата върви еднакво. Всички бушони са проверени. МОля за идеи, но без сервизи в БГ, защото живея в чужбина ( за съжаление ) Edited November 13, 2021 by Тино73 неволно натиснах ENTER Link to comment Share on other sites More sharing options...
icox1333 Posted November 13, 2021 Report Share Posted November 13, 2021 Някой може да я е махнал софтуерно и за това не ти свети чека като изключиш буксата,компа не я търси и затова сигурно и не работи,като марка каква сложи Link to comment Share on other sites More sharing options...
Тино73 Posted November 14, 2021 Author Report Share Posted November 14, 2021 (edited) Continental , 360 евро. Мисля за тия пари да е ок. Как мога да разбера дали наистина е софтуерен проблема? Може ли да се оправи? Много гадно когато замениш нова част и ефекта е нулев. Същото и с ЕГР. Купих нов, защото клапата на стария беше заседнала заради изронени зъби по колелцата. Тя също не работи, а на тест отваря и затваря Edited November 15, 2021 by VBI Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@" Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdrash Posted November 14, 2021 Report Share Posted November 14, 2021 Потърси някой тунер около теб или питай в представителство да ти налеят оригиналния софт. Джамбазите така ремонтират цялата неработеща периферия за 50-150 евро наведнъж за 10 мин. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mili 75 Posted November 14, 2021 Report Share Posted November 14, 2021 Писах му в другата тема на човека да търси оригинален софт още преди една седмица и тогава да го мисли. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Тино73 Posted November 14, 2021 Author Report Share Posted November 14, 2021 РАзбира се, mili75, поръчал съм KESS V2, но не идва от Испания а от Китай, най вероятно и ще се забави. С нея ще налея оригиналния софт, и ще видя какво ще стане. Отворих темата защото ако има някой който е минал по този път, би могъл да ме посъветва нещо. А също и ако някой има същи прблем, да го решим заедно. Незнам защо, все си мисля че няма да стане. Дано проблема е само в софта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Тино73 Posted November 14, 2021 Author Report Share Posted November 14, 2021 Иначе това прочете VCDS днес. До колкото разбирам три пъти е слагана на операционната маса, май.....или не? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ники 125кс. Posted November 15, 2021 Report Share Posted November 15, 2021 Между дросел и клапа за меко гасене има разлика. Едното естествено се движи когато натискаш педала на газта, а клапата за меко гасене доколкото знам играе ролята да спре притока на въздух като гасиш колата и тя отваря и затваря само. Ето ти как изглежда клапа за меко гасене. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mili 75 Posted November 15, 2021 Report Share Posted November 15, 2021 При 2,0 тди не е типичен дросел, служи за меко гасене, но има и функция при подаването на изгорелите газове от ЕГР-а, работят в синхрон демек. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Тино73 Posted November 15, 2021 Author Report Share Posted November 15, 2021 При мен , както и да се нарича, не работи. Това от снимката на НИки не е моята клапа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mili 75 Posted November 15, 2021 Report Share Posted November 15, 2021 Ще заработи бе, спокойно, само налей оригиналния софт. Link to comment Share on other sites More sharing options...
icox1333 Posted November 15, 2021 Report Share Posted November 15, 2021 (edited) Да колегата е прав първо със софтуер и ще си покаже, сигурно егр и дросела са ги махнали софтуерно,защото моят дросел спря да работи светваше чека и като го отворих имаше изронени зъби,аз взех нов от Англия и сега си работи и гасне меко макар че пак дава грешка но не светва чека,може да е китайски и затова да набива грешка но за мен е по важно да работи гледах го и нямаше някаква марка,а твоят като цена е като оригинален и марката не е менте Edited November 15, 2021 by icox1333 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpematop Posted November 16, 2021 Report Share Posted November 16, 2021 9553 ли е версията на софта? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Тино73 Posted November 16, 2021 Author Report Share Posted November 16, 2021 (edited) Преди 20 часа, icox1333 написа: Да колегата е прав първо със софтуер и ще си покаже, сигурно егр и дросела са ги махнали софтуерно,защото моят дросел спря да работи светваше чека и като го отворих имаше изронени зъби,аз взех нов от Англия и сега си работи и гасне меко макар че пак дава грешка но не светва чека,може да е китайски и затова да набива грешка но за мен е по важно да работи гледах го и нямаше някаква марка,а твоят като цена е като оригинален и марката не е менте Ами да, не е менте, и за това ме е яд, че давам пари за хубави части, и удрям на камък. Дано стане със софта. преди 21 минути, kpematop написа: 9553 ли е версията на софта? Как да разбера версията , братле? май горе пратих данните на компютъра. там няма ли ги? В газоохладителя на ЕГР - от другата страна на мотора ( над турбото ) също има един клапан за газовете. Само че е вакуумен. Ако той е запецнал, счупен или блокирал, може ли да прави също мизерии. Преди него имах сложена тапа, и аз я махнах, защото смених ЕГР със нов. КАква е ролята на този клапан там? Edited November 16, 2021 by Тино73 правописна грешка Link to comment Share on other sites More sharing options...
ники 125кс. Posted November 22, 2021 Report Share Posted November 22, 2021 Колега, какво стана с проблема? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Тино73 Posted November 24, 2021 Author Report Share Posted November 24, 2021 Здравейте. Никакво развитие още. Чакам диагнозата за да налея оригиналния софт. Бави се от Китай. Доставката е от 25ти (утре) до 1ви декември. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Тино73 Posted December 10, 2021 Author Report Share Posted December 10, 2021 Колеги , проблема е РЕШЕН. С помоща на приятеля ми от Севиля, който ми изпрати оригиналния файл на колата, сега дрисела работи перфектно, и мотора гасне без да претриса. Имам оригиналния файл, и още два. Единия е тунугован, а другия с изключен ЕГР. ЕГР ми е нов, така че за сега с оригиналния ще си карам. За информация на който е нужна , диагнозата е KESS V2, и ми струваше само 90 евро. Чакането ме изнерви, но имаше резултат. Благодаря от сърце на всички които се отзоваха и на тези които прочетоха темата. Дано помогне на друг, ако има същия проблем. Бъдете здрави и се пазете Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts