Jump to content

Проблем с хидравлика A6


Ivanst

Recommended Posts

Здравейте от нищото ми изникна проблем с хидравликата, волана върти един оборот да речем и след това почва да става трудно да се върти, отворих казанчето и течността я нямаше или да е била на минимума и долях оригинално масло. Въртях волана наляво надясно с идеята да се обезвъздуши но успех никакъв. Също така при натискане на спирачката волана почти напълно блокира. Възможно ли е да е клапана в казанчето или отиваме на помпа ? 

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Еееее, не може да бъде. Точно се прибирам от работа и при паркиране воланът затегна, както е описал колегата. При затрудненото движение усетих и някакви пулсации във волана. Не знам, тук воланът дали е електрически и да е от мотора проблем? Също съм с А6 4Ф, моята е края на 2006г..

Edited by Torrro
Link to comment
Share on other sites

Ако повтори проблема, а вероятно щом се е появил веднъж, ще го направи и втори път, то след празниците ще води моята "изгора" на лекар. Благодаря за мнението за шейбата на помпата!

Edited by Torrro
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Здравейте колеги, 

И при мене изведнъж изчезна хидравликата и хидравличната помпа почна да издава странен звук. Мислех си че ще мога да се прибера без хидравлика но опитът беше неуспешен и след около 200 м се скъса демферната шайба на коляновия вал. Та въпроса ми е ако е затегнала хидравличната помпа може ли да се рециклира или трябва да се смени с друга?

 

Link to comment
Share on other sites

компресорът не вярвам да блокира, обикновено се къса вътре връзката и шайбата се върти свободно.

Link to comment
Share on other sites

преди 39 минути, mshbul написа:

компресорът не вярвам да блокира

И аз съм чувал така, ама друго съм преживял. На мен лично се случи, после на още един приятел. За секунди се стопи ремъка и пластмасовата ролка.

Link to comment
Share on other sites

Явно е така. Сигурно лагерите на оста блокират, не може да е вътрепността, тя се къса от ролката и без нещо особено да стане.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...