Jump to content

Катастрофите в нашата родина.


Recommended Posts

  • Отговори 840
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Абе не съм сигурен, че ако спреш на стопа, погледнеш и не видиш идващ с 250 км/ч ML, този с Мерцедесът няма да има никаква вина :steinigung:

И аз смятам, че причината не е само в Аудито ами и в МЛ-а който със сигурност е карал над ограничението :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

БМВ изгоря напълно до НДК след сблъсък

БМВ катастрофира днес под моста на НДК, подпали се и изгоря напълно.

За щастие шофьорът не е пострадал. Инцидентът стана по обяд и затрудни силно движението в района.

По информация на МВР, цитирана от агенция Фокус, БМВ-то се е ударило в друга кола и тогава е пламнало.

Причините за катастрофата се изясняват.

Снимки:

http://dnes.dir.bg/2008/09/25/gallery3410689_0.html

Редактирано от Fory
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ранена при катастрофа жена загина с линейка

</B>

Ранена при катастрофа жена на 68 години загина в линейката, която я транспортирала към болница, при втори пътен инцидент.

Инцидентът станал на входа на Шумен по обяд, съобщи Дарик. Линейка на Центъра за спешна медицинска помощ и "Мерцедес" са се ударили, като на място е починала превозваната пациентка. Пострадали са лекарят, сестрата и шофьорът в линейката. Леко ранени са и двама мъже от колата.

Медицинският автомобил извозвал тежко пострадалата жена от катастрофа, станала в Ришки проход. Сигналът за инцидента бил получен около 11,15 часа, след удар между микробус и лека кола. Разлята на пътя нафта е причината за пътния инцидент, уточниха от полицията. Автомобил "Ауди", шофиран от 36-годишния полицай Галин Г. от Търговище, се е подхлъзнал от нафтата и се е ударил в буса.

В колата освен полицая пътували 20-годишният му племенник и възрастната жена на име Денка. На мястото са изпратени две линейки – в едната били качени мъжете, които са с контузии, в другата – жената. На влизане в града обаче линейката се ударила в "Мерцедес"-а и Денка починала на място. Д-р Полина Христова и сестра Даниела Тодорава, които в момента на инцидента са я реанимирали, са с тежко комоцио, като лекарката е и със счупена лява предмишница.

Вероятно катастрофата е причинена заради неспазване на предимство от водача на лекия автомобил, тъй като реанимобила е бил с включени сирени и светлинни сигнали. Шофьорът - Петър Петков на 38 г., е собственик на транспортна фирма и професионален шофьор с дълъг стаж, но не е спазил правилата, коментираха от полицията.

http://dnes.dir.bg/2008/09/25/gallery3410770_0.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

БМВ-то до НДК като пламна, не видях да се е ударило в друга кола, цялото си беше ОК. А полицая си седеше в буркана на 20 метра и се пулеше, докато колите заобикаляха БМВ-то...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес бях свидетел на две катастрофи.

Първата беше по-сериозна щот тапака с хондата си помислил че дъртия Меро ше мине на оранжево :flehan: .

Естествено новата хонда виждате яко смазана, на меро нищо му няма ама грам нищо :hilezh: .

Снимките сами говорят за себе си

imgp19977302601wh2.jpg

imgp19947240367eg9.jpg

А втората един джип подпря едно алди а то пък един форд :meeting:.

За това в тва мокрото дистанция и то поне 2-3 коли че аз така се подпрях пролетта едно заради кекави гуми и второ за неспазване на дистанция :flehan: .

За тва от тогава кат се доближа много на некой отзаде се присещам колко шъ ма боли после за моята каляска :flehan: .

Редактирано от SunShine
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди около час едно Audi 90 отнесе една Ford Fiesta, странното беше че Фиестата немаше почти никви поражения докато половината ауди го немаше (предницата беше леЖ)

ПП: Фиестата се изправи по неясни за мен причини на спирачката и аудито в стремежа си да го избегне го нацели само с дясния фар

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Двама души загинаха при тежка катастрофа на пътя София – Варна, близо до разклона за с. Малка Желязна, община Тетевен, съобщиха от ОДП – Ловеч.

Лек автомобил "Фолксваген голф" и автобус, превозващ чужденци, са се сблъскали челно.

При удара са загинали мъж и жена, пътуващи в лекия автомобил.

Служители на регионалната служба по пожарна безопасност - Ябланица разрязват със специална техника “Голфа”, за да извадят телата на загиналите и да се установи самоличността им.

От пътниците в автобуса има ранени, но няма опасност за живота им.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес бях свидетел на две катастрофи.

Първата беше по-сериозна щот тапака с хондата си помислил че дъртия Меро ше мине на оранжево ;) .

Естествено новата хонда виждате яко смазана, на меро нищо му няма ама грам нищо :) .

Снимките сами говорят за себе си

imgp19977302601wh2.jpg

imgp19947240367eg9.jpg

А втората един джип подпря едно алди а то пък един форд :steinigung:.

За това в тва мокрото дистанция и то поне 2-3 коли че аз така се подпрях пролетта едно заради кекави гуми и второ за неспазване на дистанция ;) .

За тва от тогава кат се доближа много на некой отзаде се присещам колко шъ ма боли после за моята каляска :) .

Тва го видех 5 мин по-късно може би....Добре се беше врезал тоя...

А одее като се прибирахме с Гръм Гръм едни тримца на Петко Ю Тодоров се беха наденали точно след пазара на Иван Вазов ,при това добре....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

много прецизно го бяха целили аудито специално :steinigung:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

17-годишна загина при удар с кола в билборд

Едно момиче е загинало, а още едно е тежко ранено при сблъсък на кола в билборд.

Катастрофата е станала в околностите на Самоков, а ранената е докарана за лечение в „Пирогов".

Шофьорката - момиче на 21 години - е настанена в централна реанимация с реална опасност за живота. Тя е с множество счупвания по цялото тяло, съобщават от здравното заведение.

Другото момиче, което е пътувало в колата, е било на 17 години и е починало от тежка травма на главата.По първоначални данни причина за катастрофата е несъобразена скорост, с която се е движела колата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

......

За това в тва мокрото дистанция и то поне 2-3 коли че аз така се подпрях пролетта едно заради кекави гуми и второ за неспазване на дистанция :rolleyes: .

За тва от тогава кат се доближа много на некой отзаде се присещам колко шъ ма боли после за моята каляска :flehan: .

По сериалчето Лас Вегас една от героините ходи на курс за лоши шофьори(нещо като срещите на анонимните алкохолици само дето не са анонимни ;)) и там казаха нещо интересно за дистанцията - "правило на трите секунди". На белязваш си някакъв ориентир покрай който минава предния автомобил и ако в рамките на 3 секунди минеш покрай ориентира значи дистанцията ти не е достатъчна. Пробвах го и ми се струва, че има доста истина в това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пиян шофьор с джип размаза семейство с Лада

Виновен шофьор избяга от линейка пред болницата в Шумен и бе задържан по-късно от полицаи близо до здравното заведение. Екшънът се разиграл снощи около 20.00 часа.38-годишният Иван Борисов по прякор Джерито размазал с джипа си марка "Мерцедес" МL "Лада" с шуменска регистрация по пътя от село Царев брод към Шумен след разклона за квартал Макак.

Мъжът е загубил контрол над автомобила, навлязъл е в насрещното платно и буквално е помлял челно руското возило. По неофициална информация шофьорът е бил пиян и затова се е опитал да се скрие от унформените. При залавянето му отказал да бъде изпробван за наличие на алкохол с техническо средство и да даде кръв за медицинско изследване.

43-годишният водач на "Лада"-та К.Д.Х. е загинал на място. В тежко състояние е и 5-годишният му племенник Й.В.Й. Момчето е пътувало с баба си си Иванка Н.(46 г), която е със счупена лява ръка. Детето е с размазан череп и лекарите се борят за живота му. 14-годишният син на загиналия - Д.К.Х. също е приет в болницата със счупен нос и натъртвания.

Това е поредната катастрофа с жертви в Шуменско за последните дни. В четвъртък жителите на квартал Макак погребаха 13-годишната Филипина, майка и Иванка и тяхната роднина-Ваня. В деня на погребението им, друга жена загина, а 10 души влязоха в болница след поредни тежки катастрофи. Линейка бе блъсната от "Мерцедес" и превърната в катафалка за 67-годишната Денка И. от Търговище. Жената почина в смачкания реанимобил след като бе ранена при първата катастрофа, станала на завой в Ришкия проход. Лекарският екип също бе приет в болница.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Задържаха мъж, убил човек на пътя и избягал

News Bg - 29 Септември 14:14

До този момент е санкциониран 13 пъти

Самоковски полицаи задържаха мъж, блъснал с джипа си пешеходец и избягал от местопроизшествието. Удареният починал на място. С помощта на системата за видеонаблюдение служителите са установили шофьора, съобщават от МВР.При направената справка се установило, че от 2003 година досега нарушителят е санкциониран 13 пъти от самоковски пътни полицаи. Последният инцидент е станал в събота към 21ч.

24-годишен кара Голф пиян и без книжка

Varna24.bg - 29 Септември 13:17

Снощи около 21:25ч. при извършване на полицейска проверка от служители на Четвърто РПУ, на пътя между гр. Варна и гр. Белослав до кръстовището за с. Езерово, се установява, че лицето И. С. на 24 години от с. Игнатиево, управлява лек автомобил «Фолксваген Голф», след употреба на алкохол - 1,74 промила, съобщиха от ОДП Варна. Водачът е неправоспособен. Образувано е бързо производство.

Редактирано от Fory
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пиян шофьор уби дъщеря си

15-годишно момиче загина при катастрофа между разградските села Белинци и Духовец.

Колата, в която пътувало момичето, била управлявана от 37-годишния й баща. Дрегерът е отчел 2,55 промила алкохол в кръвта му, предаде Дарик радио.

Катастрофата е станала, след като мъжът изгубил управление заради превишена скорост и колата "Фолксваген Голф" се преобърнала.

В автомобила са пътували и по-малката дъщеря на шофьора и съпругата му. Те са настанени в Многопрофилната болница за активно лечение в Исперих.

Всички в колата са били без обезопасителни колани.

По случая е образувано досъдебно производство.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един голф 2 беше изгорял напълно, пред входа на КАТ, само преден ляв калник имаше останки от боя :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

16-годишно момче е загинало намясто при катастрофа по пътя Бяла – Свищов.

Автомобилът, в който на предната седалка е пътувал младежът, е бил управляван от неправоспособния баща.

36-годишният мъж е откаран в беленската болница с разкъсно-контузни рани по главата. Катастрофата е станала късно снощи на 12 километра от Бяла.

Водачът е изгубил управление и колата се преобърнала в отводнителен канал край шосето.

Катастрофиралият автомобил е “Ситроен”, собствеността му се изяснява. Колата е била с прикачени чужди регистрационни номера.

Установено е, че табелите са издадени за “ЗАЗ Таврия”, съобщиха от полицията. Катастрофиралият водач е управлявал автомобила, без да има шофьорска книжка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тежката катастрофа блокира движението в района на "Хладилника" в София

Тежка катастрофа блокира движението в района на "Хладилника" в София. Тежкотоварен автомобил е прегазил пешеходец на кръстовището на булевард "Черни връх" и улица "Сребърна".

Пешеходецът е починал на място. ТИР-ът е превозвал газирани напитки. Пешеходецът се намира почти в центъра на кръстовището. На мястото има линейка и кола на Пожарната. Все още не е ясна причината за трагедията.

Нямам думи, минах от там.. не знам как да го коментирам, грозна глетка.. беше станала сигурно преди доста време и като видях се разтреперих.. дано не дадът кадрите по тв-то, въпреки, че имаше много камери :)

ПС. Тир-а беше на Кока Кола

Редактирано от Audi_RS*
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-рано днес на алея Яворов точно преди кръстовището един тир удари кола в стремежа си да се престори по най-бързия възможен начин, кола на Traffic Police беше на 15 метра от инцидента и нищо не направи, намали огледа кво е станало и си заминаха, немам думи просто.............

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виждал съм отблизо жена прегазена от трамвай. :hilezh: Главата беше на около 20 м. от тялото. Като дойдоха моргаджиите вдигнаха главата за косата и я носеха като пазарска чанта, а от нея яко капеше кръв. :lol: Незабравима гледка е. Трябва да се внимава просто и да се предвиждат евентуалните рискове. :lol: Гаранция-Франция естествено де, но що пък да не си помогнем и сами? :hilezh:

Редактирано от daks
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Линейка катастрофира в София, пациент загина

05 октомври 2008 / News.dir.bg</B>

Човек загина при поредната катастрофа с линейка. Инцидентът стана в центъра на София.

Медицинският автомобил се сблъскал с микробус и кола на бул."Левски", предаде БТА. От МВР уточниха, че се е случило около 10,45 ч.

По първоначална информация пацентът, който е бил в реаномобила, е починал. Става дума за мъж, чиято самоличност не се изяснява. ОТ полицията заявиха, че засега няма категорични данни дали той е умрял заради удара или заради състоянието му.

Колата за спешна помощ се е движела в посока бул."Патриарх Евтимий" и ударът е станал след кръстовището с ул."Гурко". Почти на същото място неотдавна стана друга катастрофа с линейка. (Виж линка)

Заради произшествието на мястото се образува колона от коли, а тролеите не могат да се движат.

От полицията в Павликени пък съобщиха, че издирват неизвестен шофьор, причинил смъртта на жена при пътно произшествие. Инцидентът е станал вчера около 13:30 ч., близо до павликенското село Недан. 54-годишната жена от Горна Оряховица карала велосипед и била връхлетяна внезапно от автомобил. Водачът избягал, като оставил пострадалата в безпомощно състояние. По-късно тя починала от раните си.

Мъртво пиян мъж пък е спирал всички автомобили в кърджалийското село Звиници. Вчера, около 20 часа, в нетрезво състояние М.Ю. застанал на пътното платно, спирал коли и се нахвърлял срещу всеки, който се опита да го отстрани. Същото поведение той демонстрирал и след пристигането на полицейски автопатрул, поради което е бил задържан. Съставен му акт по Закона за МВР и е предаден на прокуратурата заради хулиганство.

Петима души са загинали, 44 са ранени при 26 тежки катастрофи, станали в страната през денонощието, съобщиха от МВР. Петима от ранените са с опасност за живота. 8 тежки и 133 леки катастрофи са станали само в столицата. При тях са пострадали 10 души.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...