Jump to content

Audi V6

Members
  • Мнения

    2844
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Audi V6

  1. Още един глас за МИД - Варна. 80 к км след ремонта няма проблеми, макар и на D3. Изпратено от моят SM-S908B с помощта на Tapatalk
  2. Насочете внимание към спирачните апарати. Ако не работят правилно дискът се загрява неравномерно и измята. Това, че винаги сте имал проблем със спирането, въпреки смяна на дискове, е показателно. И че остават непочистени отпечатъци от накладки. И това, че на преглед са измерили голяма разлика между ляво и дясно.
  3. Понеже никой не ти отговори. Най-вероятно е нещо съвсем друго, но скоро страдах от следното: А8 3.0 тди 2005 г. - в един момент колата отказа да запали. Уж има ток, ама не съвсем, като опитам да запали стартер не върти и угасват лампите, все едно е слаб акумулатора. На самия акумулатор плюсовата клема минава през една черна пластмасова кутия, в която има нещо като дебело реле. Това е някакъв предпазител. На него има жълто копче - натискаш го и всичко работи. Не знам дали имаш такова при теб, грешките за терминал 30 ме навеждат на тази идея. Стартерът върти ли?
  4. Имаш ли пръскалки на фаровете? Ако има пропуск и изтича от там, помпата за фаровете е на по-високо от тази за стъклото. Това обяснява защо остава течност за пръскане.
  5. Вкарваш 65535, цъкаш ТЕСТ, после SAVE. После прочети какво е записали на този канал и дали се различава от 32ххх, там колкото беше.
  6. Това си мислех и аз, докато припука твоя проект нови технологии излезнаха... Не знам какви са тея нерви, които имаш.
  7. Моля, дай линк, какви амове си купил? Така и не намерих в алито отзиви от хора, които са купили и монтирали...
  8. Да не се е размелила вакуум помпата?
  9. Моята я карам вдигната с 1 см при калибрацията, от 1 година няма проблеми.
  10. Няма какво да пазиш, стига да не е вряла турбината. И после с маркуч изплакваш, не с водоструйка под налягане.
  11. Аз предпочитам меглио за моторния отсег, след което разтърквам с четка и изплаквам. АРС маже само прахоляка, изопропилов алкохол може да се третират само малки повърхности преди да се изпари... Ирейзъра е чудесен препарат, но цената му е... Ползвам го при полиране/поставяне на някаква керамика.
  12. 3.0 тди АСБ след смяна на дюзи и активиране на помпа през аутпут тест, запали от раз. За разлика от 2.0 тди БММ след рециклаж на тандем помпа, изпих кило нафта докато припука...
  13. Аз си купувам масло директно от шопа, по време на черния петък излиза на 1/2 от цената. Сменям 2 пъти годишно, на три коли. Не ми пречи да си го държа в мазето.
  14. Това важи ли за 3.0 тди, за който предписват само 5/30?
  15. Audi V6

    Стържещи чистачки

    При мен почистването помага. По стъклото се наслагва някаква лепкава гадост и започват на тласъци да се движат чистачките. След почистване всичко заспива. Което не изключва да имам и проблем с лостовия механизъм... Преди 2 години бяха клеясали осите, разглобих и смазах всичко.
  16. Audi V6

    Стържещи чистачки

    Трябва да си изчистиш стъклото основно. Някои полират, други го минават със steel wool 0000, някои го "бръснат" с острие... В тубата има много клипчета - windshield deep clean примерно...
  17. В комплекта на ЗФ масло-филтър-гарнитура има и магнити и нови болтчета.
  18. Разгледах графики в нета на този двигател, всички го мерят от 1500 оборота нагоре, преди това няма данни. Твоята графика е супер странна, според мен е невъзможно да си изкара максималния въртящ момент на 1200 оборота. И то 240 нм.
  19. Този пад на въртящия момент не ми се струва нормален. Да не би да пренадува?
  20. Аз си смених десния сензор, още имам белези по ръката... Следващия път мисля да сваля бронята.
  21. По-скоро заради организацията на движението и културата на участниците, инфраструктурата... Не толкова заради горивото.
  22. Диагноза нямам. Имах същия проблем на 8 години по-стара кола (а3 8п) пак дизел. Било от ДПФ , изолирах го и пак същото... Оказа се леко занижен заряд от алтернатора и вдига обороти за да компенсира. Оправих я с дублиране на кабелите до алтернатора. Вашите коли са друго поколение, но като гледам тенденциите в автопрома нищо чудно да имате подобен проблем на тази възраст. А се проверява за секунди с мултицет. Ако се гледа в сервиз може да замерят каква е разликата в две точки - при самия алтернатор и при батерията. Или с диагностика - колко волта иска, колко получава...
  23. Audi V6

    Загуба на мощност

    Газовата има ли ОБД? Ако е свързано, пробвай да прекъснеш жичката за Обд. На по-стар модел и с друга газова имах подобно увисваме.
×
×
  • Create New...