Jump to content

Някой да има преки впечатления от А2 1.2 ТДИ?


MaXo

Recommended Posts

Чувам, че имали проблем със скоростите ... някой знае ли в какво се изразява тоя проблем ... има ли ремонтни части за тая кутия или направо се продава цяла кутия? Мнооо съм се запалил за икономичен дизел ... Лупото 1.2 ТДИ е мнооо тясно и няма багажник ... Аудито в това отношение е ОК и доста ме блазни...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Моя близка 5-та година е с такава кола. Не е влизала в бокса за друго освен за смяна на масло и филтри. Само хубави неща мога да кажа за колата.

Единствения недостатък е по-скоро конструктивен. Висок център на тежестта и ниска стабилност. Колата е типично градска. Не претендира за голям багажник или други неща, характерни за по големите модели.

Като вървеж е добре. Сравнително стабилно стои на пътя (за 14 цоловите си гуми) до към 150-160 км/ч. Много е чувствителна на страничен вятър.

По книжка разхода е 2.99 l/100, смесено. 3 цилиндров TDI двигател помпа дюза.

Редактирано от danvan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имеме 1.4 бензинова и сме страшно доволни.Нарочно взехме такъв двигател защото 1.4 тди нямаше добро предложение,а 1.2 навсякъде пишат че не препоръчителни.

Градските качества са неуспорими,но аз реших да я тествам и извънградско.С 4ри човека като аз и още един сме по почти 100кила и климатик,колата спокойно си вдиган 170-180 и си поддържаше 160-170.По каталог я дават че максималната скорост е 173,по километраж направи 200.После я карах по едни завой след Асеновград и е доста стабилна,накланяне почти няма,като цяло поведението и е близко до кола от по висок клас.ESPто е серийно и се включва точно когато трябва.

Разхода градско е около 7л./100км. в Софийските задръствания и около 5.5л извънградско и настъпване.

Искам да уточня за хората които се съмняват в по-горе написаните неща,че колата е на 44000км.

Редактирано от Raino
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

И Аз съм де замислил много сериозно пак за това чудо. Щото ми трябва градска кола а това 3L няма равно в икономията от друга страна за тези пари има сериозен избор от нови таралясници. А този автоматик като слажиш на Р гаси ли двигателя? и после като върнеш на D да си пали сам без стартер? Нещо такова ми се върти .... това ще мачка в задръстванията

Редактирано от LaForce
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

а знаете ли къд е резервната гума на тази кола :) и не отваряйте много предния капак защото той не е на болтове едни чичко без да иска като го отвори и му остана в ръцете просто така е направен а-ла

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еи тва а2 си е жив ташак,бръснарски стол спрян от производство кво толкова го хвалите

Стига простотии. А2-ката е един от най-здравите автомобили произвеждани от Ауди. За 1.2 двигателя наистина пишат, че не е препоръчителен, но защо...никой не е написал, а и тъй като ще купуваш употребяван модел, проблемите най-вероятно ще са отдавна отстранени. Лично имам впечатления от топ версията 1.6ФСИ, и много ми хареса стегнатото поведение и пространството вътре. Аз лично мисля, че е чудесна градска количка, при това по-приемлива от доста други. Успех :flipoff:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е все пак това си е лично мое мнение.видял съм,карал съм,правил съм,това е някаква изцепка на някое новоназначено инжинерче в ауди.но пак казвам това е лично мое мнение :flipoff:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А2 няма резервна гума има един компресор и лепило не че критикувам автомобила,само констатирам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А2 няма резервна гума има един компресор и лепило не че критикувам автомобила,само констатирам

Да, и преден капак няма, тоест има , но не се отваря, а се сваля. Колата е градски автомобил, който е направен с цел да се кара предимно от жени- перфектен при това. Те няма да отварят капака, няма да сменят гуми в града. Жена ми кара такава 1.4ТДИ 75 к.с от 4 години и за 40000 навъртяни км. се сменя само масло и филтри, харчи между 5-6 градско. Сестра и си купи чисто нова Микра, ами ще ме прощавате ,но А2-ката е на много по -добра като усещане,возия,материали. Гледахме и новият фият 500 1.2, евентуално да купим един нов - не може да се сравни с Аудито.

Единственият недостатък на тази кола е високата цена, но тя се оправадава с качеството , което се предлага.

Редактирано от Pretorian33
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...