Jump to content

Audi Coupe 2000 16V (ACE) - Смяна на бензинова помпа PIERBURG с BOSCH /по-евтин вариант/


Цанчо

Recommended Posts

Ето продължение на темата за бензиновите помпи:

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=74076

добре ще е ако някой може да добави материала тук в тази тема, за да стане всичко на едно място.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...
  • 1 year later...

Колега, може ли някой работещ линк, че имам проблем с ваденето на кошницата. Помпата излезе много лесно, но ми се иска да извадя кошницата и да я почистя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе, има китайски и китайски. Не случайно най-хубавите (и най-скъпите) в момента са пак китайски. За ментетата на Бош няма какво да си говорим, те наистина са си ментета - скапват се даже и без предварителни признаци.

Последно смених с немска VDO, за около $100 и се държи нормално вече две години, но на другото ми Б4 съм с китайска, при това от България за 160 лева - много тиха и много здрава, кара четвърта година - около 50 000км. Същите китайски помпи в САЩ се продават на цена от $200 до $400 и се радват на голям успех. Само дето не успях да я облека във фабричната торбичка (филтър), който е приложен в кутията - с нея не влиза в кошницата. С тоя филтър сигурно са вечни.

http://www.partsgeek.com/catalog/1993/audi/90/fuel_delivery/fuel_pump.html

Кошниците се чистят с помпа за засмукване и без да се свалят, така цялата смяна на помпата с почистването става за 15 мин. Вече направих веднъж щуротията да извадя цялата кошница и не смятам да повтарям.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Моята помпа с въртене не иска да излиза, има малки разлики в периферията на системата за захващане на помпата има зъбчета за захващане иначе другото ми изглежда същото, може би, защото е моноинжекция ауди 80 Б4

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи ваденето на кошницата е факт !

 

Обаче защо не иска да излезе ? Щото има едни тъпи възвишения на каналите, които правят тая мизерия на байонета.  Те пречат да се саморазвие кошницата сама и ти късат нервите при демонтаж  !!!

 

Аз поне не видях някой да е споменал метода на вадене на това Немско недоразумение. На Пасата и дете може да я развие, а Аз тука я хващах с ръкавица и ми остана следа на палеца от ръба на засега на кошницата и я мачках, огъвах и не и не !!!

 

Накрая взех съветника чук и дървеното трупче дето развих с него гайката на самият резервоар и с ритмични удари на единият от удобните засеци -Кошницата отлетя навън !

 

Немога да разбера защо Аудито уж е по класна кола от Пасата и накраяв се оказва лошо копие на Пасата  ^_^

 

=========

 

Са и тия три помпи дето влизат в тая кошница, 

Аз съм купил първата, на Брато в Аудито е втората .

 

Тая първата няма засеци и може сама да подскача в пластмасата. Също се качва по нагоре, щото има отдолу една смукателна сонда, а старата му я няма.

 

Продавача каза че втората била само като оригинална и е 350 лева, а тая дето я взех е 55 лв. 

Та се чудя дали да му сглобя тая дето не е за него и става ли  ? Или да му върна старата ? 

 

Реално неговата си работи, но понеже не палеше винаги на бензин и се заиграх с всичко по тая система !

Дайте акъл ???

Редактирано от kossis
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...
  • 4 weeks later...

Аз смених преди няколко дни горивната помпа с Пиербург. Старата беше ВДО. Скъпичко ми излезе. Надявам се да издържи докато бракувам колата... :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

При ПИЕРБУРГ-а засмукването става през един малък отвор /виж снимката по-горе/, докато при БОШ-а цялото дъно на помпата е цедка и смуче от там. Все пак долната част и при двете помпи стига почти до дъното на цедката, която е на кошницата. Аз лично не вярвам да има такава разлика в остатъчното гориво. Никога не съм оставал без бензин, когато влезе в червеното зареждам. Не е хубаво да се остава без гориво поради ред причини, има моменти когато веднага трябва да се тръгне на някъде и няма време за зареждане. Освен това във Велико Търново има доста стръмни улици и ми се е случвало по голямо надолнище помпата да "изпищи" на сухо wink.gif

Аве кви са тея снимки нищо не се вижда и не се отварят

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аве човека е написал малко по-нагоре,който иска да му прати ЛС с мейл и ще му изпрати снимките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...