Jump to content

Клекнала задница


Recommended Posts

Пичове напоследьк имам чувството,че колата ми е много по-ниска отзад отколкото отпред.В профил вече не мога да я гледам.Разстоянието от земята до най-високата част на калника отпред е с 1 см. по-голямо.С 195/65/15 сьм, Аудито е Б4 ,имам и газ в багажника.Преди 2 дни сложих 195/60/15 отпред,но уви.Някои може ли да ми даде сьвет или поне да премери и да ми каже неговите размери,че пьк може да се окаже предницата ми висока.Благодаря предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами може да са ти заминали амортесьорите, иди да ги тестваш.

Ако може да те питам има ли някакви проблеми ако си с разли4ни гуми отпред и отзад, и как се държи колата като цяло?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, бе, по въпроса за различните гуми, да се включа и аз. Винаги съм карал с две различни отпред и отзад. Проблеми никакви при каквито и да било скорости, маневри, пътно-метеорологични условия. Стига да са подходящи за сезона гуметата и да са хубави като модел и запазени, екстра си се държи автомобила. Сега, ако си quattro, вече друг въпрос - тук колегите с quattro ще кажат. Аз съм с предно. :):):)

Горният постинг се отнася за гуми различни марки/модели, а не за различни измерения на предните спрямо задните гуми. Този експеримент не съм го правил! Ако за това питаш - сори, не съм те разбрал правилно... :oops: :?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има разлика,но не знам дали е заради различния размер или е от самите гуми.При висока скорост ми олеква много волана и нещо не ми е много комфортно.Височината не зависи ли от пружините,а и на тези тестове не им вярвам,уж са здрави,а след 10 дни вземе че избие някои.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен колата може да увисне само от слаби пружини (всеки е виждал москвич с чисто нови пружини отзад и съответно задницата е с 30 см по-голям клиренс от предницата). Материала се уморява и си променя качества като еластичност, пластичност - та така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав е Стани - от пружините е. И аз мойта не можех да я търпя и ги смених - излезе ми по 70 и няколко лева на пружина, но придоби визия. Друг е въпросът че май не си струва инвестицията...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за вниманието ама ще се замисля дали си струва да сменям пружини отзад.А относно гумите и разли4ните размери искам да ви кажа,че вчера на магистралата Пловдив-София-Пловдив не сам падал под 140 км. и се автомобила се дьржа прекрасно,а и разхода 9 на 100 гас с 4 човека.Обичам я тази кола :nixweiss:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...