Jump to content

Питане за зимни гуми през лятото


Recommended Posts

Мога ли да карам със зимни гуми през лятото без да има повишена опастност от хлъзване или удължен спирачен път? Моята логика е, че по-мек каучук ще е даже с по-добро сцепление на пътя? Имам джип с чисто нови зимни гуми, а летните са за смяна. Не става въпрос за пари, просто, първо, не карам с повече от 120, после на сезон правя по 3000 км. максимум... Около 5-6000 км/годишно. Тоест, преди да се износят зимните гуми, ще трябва да ги хвърля така или иначе, понеже каучука е остарял.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако ще ги изхвърляш карай иначе се износват за норматив, а за мекия каучук и сцеплението нещата са относителни щото пък повече се криви гумата в завой особено

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Meн ако питаш - сложи си вериги :steinigung:

мисля, че питам достатъчно сериозно и не е твърде глупав или малоумен въпрос, че да се гъбаркаш. Що се отнася до завоите- не бях се замислял... но пък на това камионче динамиката му в завои бездруго не е кой-знае-каква, не влиза с вратите напред и да искам :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мисля, че питам достатъчно сериозно и не е твърде глупав или малоумен въпрос, че да се гъбаркаш. Що се отнася до завоите- не бях се замислял... но пък на това камионче динамиката му в завои бездруго не е кой-знае-каква, не влиза с вратите напред и да искам :steinigung:

Добре, колега. Не е препоръчително със зимни гуми лятото, както и със летни - зимата. :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен няма смисъл при мижав километраж да купуваш летни. Но трябва да имаш впредвид че гумата е с по-лоши параметри от лятната и да спазваш по-голяма дистанция и по-ниска скорост все пак. А относно износването е малко неясно карал съм зимни през лятото и износването вобще не е такова каквото се опитват да го изкарат при това говорим за гуми от средния до висок клас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре колега то зимните гуми никога не ги пече слънце (зимата е само тъмно) и ги складират през лятото в хладилници.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като ги караш едно лято и се изпекът няма да имаш нито зимни, нито летни гуми.

Да ни светнеш как става това "изпичане" на каучука за едно лято, че ми стана интересно. :D

Редактирано от Shubert
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи си от гумата, ама повечето зимни се износват в пъти по-бързо при висока температура. Просто като се загрее асфалта и гумата (по-меката зимна) "остава" на асфалта, но отново зависи от гумата. Имаше тема за зимните гуми от ниския ценови клас - специално за Дебица Фриго 2(щях да взимам такива) и там четох, че при по-високи температури много бързо се износват. Познавам много хора, карали зимните си гуми лятото и накрая зимата - нови зимни. По-добре вземи някаква евтина, 2ра употреба (с възможно най-скорощен дот), която не е съвсем износена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тово нещо може да си го позволиш само, ако зимните гуми няма да ти трябват вече след края на лятото и те съветвам да караш, като пенсионер. :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Meн ако питаш - сложи си вериги :D
:D Послушай го и нема сгрешиш... :hilezh:
Да ни светнеш как става това "изпичане" на каучука за едно лято, че ми стана интересно. :bia:
На теб все нещо не ти е ясно, колега, ако имаш силното желание да видиш резултата, мога да ти подаря един иначе много запазен комплект Мишелин Алпин, който е твърд като камък в момента, точно поради тази причина.Седи ми в мазето, за зорзаман.Искаш ли го?
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.... Имаше тема за зимните гуми от ниския ценови клас - специално за Дебица Фриго 2(щях да взимам такива) и там четох, че при по-високи температури много бързо се износват. .....

Точно същия модел на Дебица съм карал едно лято и не мръднаха до следващата зима. Сега говорим за около 3000км., както и писа по горе колегата. Със сигурност е имало някакво влошаване на показателите, но в никакъв случай не е било видимо, нито износването, нито втвърдяване. Като имаш предвид, че са били на преден мост, където по принцип износването е по-голямо :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, на АБК-то(дето не го продавате, възможно е обаче да сте пропуснали запетайка , сле НЕ) отпред турбо ли пише... :dance:

Мое да е метнал един тръцкО :bia::D

Решено е значи - ще купувам летни... Благодаря на всички rolleyes.gif

Това да се чува. :bia: :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...