Jump to content

Audi A6 2.5 TDI 163 hp


Recommended Posts

  • Отговори 84
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Здравейте на всички отново :hilezh: Имам още няколко въпроса. Каква е разликата между 2.5 TDI 150 коня и 2.5 TDI 155 коня или няма разлика и мотора е същия боклук? Все пак виждам че в различни години ги слагат тия мотори. И според вас какво е състоянието на една кола на 180 000 км ? Все пак много зависи как е карана и къде, но все пак нещо ориентировъчно да кажете?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предлагам да се направи нов под форум - 2.5 ТДИ - мисля , че ще стане най-активния от всички :steinigung::flehan::)

А за теб вече има форум : www.gubyaantifriz.com :)

P.S. Не е лош мотор 2.5тди, а са бедни цървули тези, които ги карат.

До колегата пуснал темата, дай да ти давам моята а6-ца за 7500 и да се свършва драмата. :)

Редактирано от viper-666
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topme...&f1=details

Колеги нещо да кажете за тази кола и да ме притеснява ли това че е автоматик? Ама пък все пак по задръстванията ще ми е голям кеф с него :) И айде че до една седмица мисля да взимам вече :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мултитроника е гаден само когато се счупи.Иначе е голям кеф да се кара.Ако не те бригат едни евентуални 2000/2500 лв за ремонт може и да си заслужава.Като гледам постовете ти обаче малко ме съмнява B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста четох и аз за тази скоростна кутия. Има и лоши има и хубави мнения. Ако беше куатро щеше да е типтроник където нещата са с една идея по-добри B) Обаче разбрах че го избягват хората щото била скъпа подръжка 1500 лева във друг форум четох обаче че сменя на масла и филтри на кутия 800-900 лв и то в Порше БГ и вече от Ауди се продават всякакви резервни части за Мултитроник смисал не е като преди ако се развали да купуваш направо нова, а сега може да се оправи ;) И другото което е в Булстрад разбрах че като си правиш каско на колата може да ти застраховат и мултитроника ако се развали ти го плащат :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич да дадеш 16 бона за италианка която Дори не е 4х4 с мулти :) единственото по-лошо е да изтъниш и да си вземеш АФБ или АКН.

Искрено ма радваш ако вярваш, че може от застраховката да си избиеш ремонта на автомата :) Ти от тия еврей единствено можеш да направиш е да им ревеш пред офиса ,че ти плащат за тайвански части нищо че не са оригиналдъ( разликата е 1 към 3-4)

Редактирано от optimist
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е то това май е мултитроник е :f_ck_you: А пък ако е 4х4 ще е куатро със 179 коня и тогава ще е типтроник и тогава ако се развали :f_ck_you: За кво ми е туи куатро?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Охх немислих вече да дебатирам относно теми са 2.5 TDI но прочетх пак коментарите и реших да споделя собсвения си опит.От две години карам А4 2.5 TDI quattro 99г 150к.с. (най- лошия според всичи тук двигател на Ауди)само искам да пипитам колко хора който спорят и го оплюват тук са имали кола с такъв мотор.Найстина един динамичен и приятен за каране мотор който се наложи от 1998г. та до сега .Преди да я купя и аз се допитах тук и започнха едни добрижелателни лекции за валове ,за вскъпа подръжка и т.н.Все пак бях наясно ,че купувам Ауди а не Лада и се допитах с приятели от сервиз.Колата която я взех беше от приятел и бях сигурен,че километража не е превъртан та един майстор ми каза така" Това е автомобил със скъпа подръжка но ако излезне читъв и се поидържа реголярно ще те одере само внимавай на каде го краш за подръжка и ремонти".Колта е 6-та година в България до сега сме и навъртяли 140 000 километра и за сега поне двигателя е перфектен смяна на ремъците е малко по-скъпа но е на 120000км. аз съм решил да ги сменя на 100 000.Послдедия път когато са сменяни е излязло 1100лв. само за съпоставка на 1.9 миналата седмица един приятел му легнага близо 900 лева като му дадоха 70 000км. пробег.Проблема е ,че коли с тези мотори се внасят на голям пробг над 400 000км. и трябва да се внимава !!1 но има начин да се разбре дали километраж е въртян(допитай се до специалисти).Относно предложенията на няой да си вземеш А6 с 1.9 мотор не се хващай на тази въдица ,карал съм такава 130 к.с. ама е за пенсионери не успорвам ,че това е един от най-успешните мототи на Ауди но за А6 е малък. за това купе еле пък и като пуснеш климатроника.Та моето мнение ако си решил да си вземаш кола А6 дизел да е поне с 2.5 TDI но не пести пари да го провериш добре в сервиз има начин да се докаже дали е въртян километража и дали е имало някави проблеми,задължителна подмяна на филтъра на картерните газове,хубави масла и мился ,че нчма да има поблем а иначе нали знаеш кола и жена са на късмет.Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 9 months later...

Здравейте и за да не отварям нова тема викам да си пиша пак във моята :unsure: Направо ме е яд преди време като писах за Аудито което замалко щях да купя но го изтървах... :X И не намирам и не виждам нито едно толкова хубаво вече :angry: Но по ирония на съдбата окото ми хвана една A4 която е даже във същата автокъща в която преди време продаваха A6-цата която исках. Този път кола ще се купува на 100% и искам обаче да е автомат, дизел по възможност с навигация обаче гледам в мобиле то почти няма каквато аз искам и затова този петък се тръгва: Сливен, Стара Загора, Пловдив, Дупница и ако не ми хареса нищо сигорно и до София за да видя ето тази кола и да кажете вие какво мислите за колата доколкото може да се разбере нещо от обявата: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11298875871625926&f1=details

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм я гледал на живо и даже спрях да гледам навсякъде защото съм сигорен че половината коли който се продават в БГ не са пуснати никаде в нета затова тръгвам на обиколка из БГ този петък :unsure: И съм сигорен че сигорно ще има поне 5-6 А4 който да ми харесат в дупница ама който и не са показани в нета. И все пак викам да попитам за тази какво мислите че ако не ми хареса нищо по пътя може и да се отбия в София да я видя. Аз съм от Варна :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мой съвет - вземи някой да гледа с теб,а тая можеш спокойно да я пропуснеш. Комбинацията 2,5 мотора с мултитроник на този модел не е от най-препоръчителната.Виж тук във Форума колегата muftal4o продава истинска А4 с куатро.

Редактирано от nuvoari
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По варненските салони гледа ли? Гледах първата и последната страница и не видях дали търсиш авант или седан. Има няколко А4 и А6 с 2,5 мотори и с доста екстри. Но т.к. и аз доста гледах тези седмици и в Дупница ходих, това което мога да ти кажа е че там цените са с 2-3хил. по ниски от нашите (във Варна).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Еми да гледах ама точно това ме спира че наште дерът кожи във Варна. И стотинка няма да им дам! А иначе съм се спрял също и на Сеат Леон: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11292015892503246&f1=details

Ама ако кажа на някой че съм избрал Леон пред новата А4-ка кой знае как ще се исмее :bia: Ама пък и тия А4 много скъпа подръжка имат после чувам, а ся видях че и новите А3 не са зле и вървят на цени като А4 ама както казах не знам Ауди зема ли си искам да е Автомат ако може и навигация ;):lol: Все пак не искам да давам сумати пари за кола която е ръчка и с някаква обикновена аудио система и само щото е Ауди. Щото с екстри като на А4 има сумати коли и марки на много по-никси цени. И да ви кажа много отиват везните към тоя Леон.. :\ :lol:

Иначе сам няма да обикалям :hilezh: И говоря за Седан не искам никакви комбита.

Редактирано от RaynerStyle
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми да гледах ама точно това ме спира че наште дерът кожи във Варна. И стотинка няма да им дам! А иначе съм се спрял също и на Сеат Леон: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11292015892503246&f1=details

Ама ако кажа на някой че съм избрал Леон пред новата А4-ка кой знае как ще се исмее :lol: Ама пък и тия А4 много скъпа подръжка имат после чувам, а ся видях че и новите А3 не са зле и вървят на цени като А4 ама както казах не знам Ауди зема ли си искам да е Автомат ако може и навигация :P:hilezh: Все пак не искам да давам сумати пари за кола която е ръчка и с някаква обикновена аудио система и само щото е Ауди. Щото с екстри като на А4 има сумати коли и марки на много по-никси цени. И да ви кажа много отиват везните към тоя Леон.. :\ :D

Иначе сам няма да обикалям :bia: И говоря за Седан не искам никакви комбита.

Извинявай ама доста си противоречиш в думите... казваш че искаш Ауди ама да е автомат с повече екстри. В същото време показваш Сеат Леон, който освен че е Купра изпълнение (150к.с. кожен салон и купра оптика), други екстри няма. Също така е с ръчни скорости и макар че е 2003г е 12000лв.

Инак и аз гледах хем да е по-нова, хем с повече екстри хем с двигателя, който исках (1.9 PD ръчни скорости), хем и по-евтина. За жалост такава сигурно ще намеря след 5години :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи и аз все още не знам какво искам смисъл и двете ми харесват, но досега не съм се качвал да видя какво е на нито една от двете. И исках да кажа че Аудитата който намирам в нета са 131 коня ръчка и на Ауди аудио системата и струват 13000лви нагоре и без кой знае какви други екстри в такъв случай бих зел Леона защото горе долу като екстри е същото пък и после ремонтите са много по-евтини, обаче все пак ако тоя ми свали поне до към 10500 иначе ако свали до 12 и нещо то бих дал 1000 отгоре и бих зел Ауди. Иначе ако намеря Ауди с автомат и 131 коня или 163 и навигация бих зел Леон. Иначе не виждам защо да давам 13000+ за обикновена А4 с ръчка и даже 131 коня който са по-малко от на Леона и никакви кой знае какви екстри. Абе както казах и на братовечед ми да тръгна да се спра във всеки град където има повечко автокъщи да стигна чак до Дупница и на връщане ще мисля какво да взема. Ако нито една А4 не ми хване окото по пътя че и в Дупница май ще го зимам Леона се пак зависи каква цена ще ми кажат. Я ми кажете, а има ли смисъл след Дупница да хващам пътя нагоре към София след като бях чул че тия от СоФия купували колите от Дупница :lol: И къде в София са повечето автокъщи или са разпръснати из целия град. То жена и кола на късмет и не мисля че пък и баш толкова трябва да се обикаля чак пък за една кола харесва ти взимаш караш си я след време я сменяш ако тръгна да обикалям цяла БГ няма никакъв смисал :flehan: А някой казват да ходя в Германия. За мене това е напълно излишно и противно на мненията аз мисля че много повече пари ще ми излезе колата ако ида до там. Мой приятел ходи 20 дена стоя там и се върна пак без кола. А автокъщите едно че взимат блъснати коли и ги правят в това няма лошо само дето да не са обръщани по таван или удряни в двигателите. И друго съм се питал как една А4 тука е 13-14 хиляди пък там 7-8 хиляди евро което докарано тука е някъде към 16 хиляди сигорно защото взимат повече коли им и правят някакви намаления сигорно?!?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А автокъщите едно че взимат блъснати коли и ги правят в това няма лошо само дето да не са обръщани по таван или удряни в двигателите. И друго съм се питал как една А4 тука е 13-14 хиляди пък там 7-8 хиляди евро което докарано тука е някъде към 16 хиляди сигорно защото взимат повече коли им и правят някакви намаления сигорно?!?

Защото тук са вълшебници колега и хубаво отваряй очетата ,че може да не познаеш някоя с нов таван <_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еб*х ти и автомушениците ... преди 2 часа ходих да видя една А4 2.5 2002. Колата лъскава от километри! Викам на оня - колата е пребояде - той : кълна се че не е :Д Аз: я си виж баракта ве нещастник - омазаня много добре и отдолу смазана, а пък отвътре лепне от слуз(тва за намазването дето да изглежда лъскава). Теглих му и още една майна и си тръгнах.

Точка. От днес преставам да гледам каквито и да било обяви от автокъщи в БГ - от частници по може!

Успех на хората които ще си купят кола от автокъща в БГ (Особено Дупница, Горубляне, всички останали)

И еда статия по темата: Закупуване кола втора употреба

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...