Jump to content

Nokia 2710 vs C5


Recommended Posts

Спрял съм се на тези два телефона, главно заради това че имат възможността да се ползват като GPS. Този 2710 си е баш Navigation Edition и в комплекта си има всичко, стойка за в колата, зарядно, всичко както си му е реда. Обаче той няма OS и доколкото разбрах, разчита само на OVI Maps. Ето това не ми харесва в него, че не знам ще работи ли както трябва в България. От друга страна C5 си има Symbian и доколкото знам, на него ще може да му се инсталира Garmin. Приятел ми е показвал на E52, или нещо от сорта, не ги знам Е серийте, та работеше перфектно дори и в нашия град. Въпроса ми е кой от двата ще се справя по-добре, като GPS? Този 2710 ще се справя ли само с тези OVI Maps или по-сигурното е да си се инсталира Garmin-a на C5?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отваряш сайта ови мапс

http://maps.ovi.com/#|43.251|26.584|954|0|0

всичко което се вижда в него, ще се вижда и на телефона

Редактирано от penmark
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

C5 от двата! Само, че ако целта ти е да го ползваш само за навигация и другите функции не ти трябват по-добре си купи една навигация и прост телефон. Във всички случай GPS-ите са много по-добри от телефоните за тази цел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имах същата дилема - избрах С5 и смятам че не съм сгрешил в избора си. Супер доволен съм до момента от телефона + че не е никакъв проблем да си инсталираш един Гармин и да имаш наистина читава навигация в телефона си :hilezh:

Единствения плюс на 2710 е, че идва с много принадлежности в комплекта - поставка за кола, зарядно за кола - неща които ги няма в комплекта на С5

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако целта ти е да го ползваш само за навигация и другите функции не ти трябват по-добре си купи една навигация и прост телефон.

Разбира се няма да се ползва главно за това, но просто да предлага това удобство. Ясно е, че истинско устройство ще е по-добре, но тъй като ми се налага да си купувам нов телефон и реших да го съчетая.

Единствения плюс на 2710 е, че идва с много принадлежности в комплекта - поставка за кола, зарядно за кола - неща които ги няма в комплекта на С5.

Да, точно това казах и аз, единствено кита за колата ме подмамва към 2710, иначе C5 го бие по всякакви параметри. И най-вероятно ще си взема C5. Благодаря! :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отивай и взимай едно С5, гарантирам ти че няма да съжаляваш. Изключително удобен телефон, с доста функции, ОС, силен звук и много приятен дизайн.

Задължително си го вземи бял :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моя в 3G режим, прилично говорене, малко игра и чат-пат снимане без проблеми изкарва 5 дни в стенд бай

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Да посъбудим малко темата, че и аз съм решил да взимам С5. Въпросът ми е тоя A-GPS приемник може ли да действа като обикновен GPS, смисъл да не тегли никакви дани от мобилните оператори, а да взима даните директно от спътника. На мен тази навигация ще ми е полезна в чужбина и някаси не ме блазни мисълта да ми дърпа дани когато съм в роуминг.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ц5, доколкото знам е с пълнежа на Е72, а аз съм с такъв и мога да кажа, че GPS-a се справя учудващо и неочаквано добре. Настроил съм си го да влиза за малко в платен нет само докато си намери спътника и посл;е излиза. Смятал съм го, че тегли по 6 стинки за това и ми се струва нищожно в сравнение с бързината на свързване и съответно локализиране. Ползвам си безплатните за модела навигация и карти и са достатъчно подробни и точни.

трафика, който плащам на месец е нищожен и отвсякъде си заслужава.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпросът ми е тоя A-GPS приемник може ли да действа като обикновен GPS, смисъл да не тегли никакви дани от мобилните оператори,

Може....работи си без никакви грижи..няма трафици и данни

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както каза daks-а, пали нета да си изтегли сателитите за 6 стинки и после си бачка само на gps. Веднъж пробвах като изтрих настройките на нета и gps-а не тръгваше.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само не знам за какво ти е да правиш тази галимация. А-ГПС-а се свързва еднократно със сървъра като тегли 4-5 кб данни и след това намира позицията ти за 30 сек, без него може да седи и 5 минути преди да намери позиция. Цялата тая работа ти струва 5 стинки на включване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ц5, доколкото знам е с пълнежа на Е72

ето в сайта на нокия какво намерих:

Е72:

* Вградени GPS и A-GPS приемници

* Компас

* Nokia Карти 3.0

С5:

* Интегриран A-GPS приемник

* Предварително инсталирано Ovi Карти 3.0

* Приложение за зареждане на Ovi Карти през PC

* Включва безплатна навигация*

* Безплатната навигация важи за жизнения цикъл на телефона. Свалянето на карти, игри, музика или видео и качването на снимки и клипове може да е свързано с пренос на голям обем данни. Възможно е твоят оператор да начислява такси за този пренос на данни. Възможни са разлики в наличността на определени продукти, услуги и функции в зависимост от региона. Моля, свържи се с местния дилър на Nokia за повече подробности и за да разбереш кои са наличните езикови опции. Тези характеристики подлежат на промяна без предизвестие.

Така че май имат разлика. Мен за България GPS не ми трябва, но например пролетта ми се налага да ходя до Украйна и нещата с трафика и роуминга не са ми ясни, особено за там. Мой приятел ходи преди 2 месеца и изпозва Е71 за навигация и каза че се е справила отлично и даже е била без сим карта. Затова са ми дилемите не за 5, 6, 10 ст. Също така задължително ли е да има обхват тоя А-GPS за да работи или не е? Благодаря ви предварително!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

На тая 2710 защо толкова много е орязана картата на България? Само София я дава с подробности. Другите градове само една улица минава през тях!!! А уж е navigation edition! Може ли да и се сложи някаква подробна карта на България. На E5-цата ми всички градове ги дава с най-малките улички.

Не знаех, че nokia слага различни карти при различните си модели.

Редактирано от penmark
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...