Jump to content

Усилвател + МР3 плеър


Recommended Posts

За НГ си подарих един МР3 плеър Ipod. За незапознатите ще поясня, че това е джобен МР3 със 30 гигабайта харддиск. Огромното ми желание още откакто за пръв път си взех такова нещо е да си сложа един усилваттел в колата и да го включвам като се кача, да ми свири и да ме радва без да си създавам грижи с панели/дискове/радиа и прочие. Проблемът, с който се сблъсквам отново и отново е, че щом отида в някоя фирма за авто-аудио, директно ме отебават като някакъв с висящи сополи който проси пет стинки :bia: Въпросът, с който събуждам непреодолимото им отвращение е, не може ли да се хакне някъде директно един качествен автоусилвател, да му ръгам във входа ЛАЙН ИН едно кабелче от изхода ЛАЙН АУТ на емпетройката и тва е? На самото плеърче си имам усилване от 0 до 100 процента, бутони МУТЕ и ЕКУАЛАЙЗЕР, тоест няма никакви незаменими функции на аудиокасетофона, по които да страдам? :bia: Вече имам голямо желание за някаква музика в колата, но твърдо няма да си сложа някакъв сиди-МР3 :unsure: Ако някой, който разбира от тия неща, може да ми даде идеи или поне да ми обясни какво толкова тъпо и грешно искам, че никой не ще да ми го направи?? ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами освен сам да си действаш. Отиваш само да ти монтират усилвателя и да ти изведат кабел без да им обясняваш какво- защо. В България по дефалт отпада правилото "клиента винаги има право", затова им теглиш една майна и толкова. Последно Pioneer разработиха една джаджа за съвместимост на плеърите им с Ipod ама тя хич не е евтина и не се вписва в изискванията ти. По принцип съм се возил в Корса, която се озвучаваше с IPod, обаче беше без усилвател, а с активни колони и никак не беше зле. Ако намериш чалъм да поставиш едни Creative- ки ще стана доста прилично, въпреки че сега аудио специалистите и естетите ще ме нападнат :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имай предвид, че изходът на ИПОД-а не е линеен изход, а изход за слушалки. Има различно съпротивление и напрежение. По тази причина, трябва внимателно да ги съгласуваш, да не ти отлети предусилвателят на стъпалото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снощи видях решението... И е много простичко. Приятел има подобна джаджа, но на Сони. Също така има обикновена универсална стойка за телефон, както и най-обикновен евтин касетофон с AUX вход на панела си. Не привлича внимание. Момчето си поставя плеърчето на стойката, пъха кабелчето в касетофона и си борави без никакъв проблем с него :bia: Дерзай :unsure::bia:

l22nwhd5blk2qf.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми да ама тези касетофони с AUX изхода са стари и обикновено мощността им е не повече от 6-7 вата на канал, които са недостатъчни да захранят прилични колони. Доста от касетофоните на Panasonic имат такъв изход, но цената им ще от 80 нагоре. Така, че усилвател се налага, само някой трябва да преодолее предубеждения си за традиционно озвучаване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снощи видях решението...

Аз съм в момента с такова свързване, имам касетофон на айва с вход AUX, пъхам кабела и работи, и все пак трябва да се занимавам с панели и простотии, щото не вярвам че няма да се намери кой да го открадне, а основният проблем е че касетофона е доста слаб и не стига сила за колоните, така че все пак трябва да ръгна усилвател, тоест стигаме до същата изходна позиция :bia:

RossN,

обясни малко повече, къде може да се появи проблем? От година и половина слушам музика на битов стереоусилвател от изхода за слушалки на другия ми МР3 плеър и всичко е точ, но все пак знам, че изхода за слушалки има някакви специфики, които не са ми познати :unsure:

_koko_,

май баш така ще направя накрая - отивам да ми ръгнат един усилвател и после ще му мисля. Проблемът е че ми се искаше някой да ми помогне да направя нещата както ме кефи, а не във всяка фирма да ми обясняват "што шсъ занимааш с глупости, тури си един пайниър сиди мепетри да ти е гот"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

upass, линеен изход/вход представлява - 1V, на товар мисля беше 10кОм. Линейният изход не се манипулира (усилва/филтрира). С други думи, ако на линеен вход, му подадеш сигнал от изход за слушалки, който е предвиден за товар от 20-30 Ом и да кажем е 2V, представи си какво напрежение ще му се появи на линейният вход. За това повечето маркови усилватели за коли, имат линеен и товарен вход (вход чиито сигнал се подава от изходите за колони на фабричните касетофони за коли).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По описание Ipod си има аксесоар кабел Аудио/Видео.

Мисля че троен жак към 2 чинча няма да е лош кабел... 5метров ако ще слагаш усилвателя в багажника.

Отиваш до някой от големите магазини и си купуваш качествен кабел.

http://www.welovemacs.com/aud-1200-06.html

В момента повечето усилватели и изобщо цялата електроника се прави със такива защити , че дори и на късо да ги вържеш нищо няма да им стане, просто ще откажат да работят. (не залагай на китайски усилватели от 40лв)

http://www.crutchfield.com/S-oy8eys9flcP/c...nput%5FAdapters

има и много готови адаптери, ако искаш всичко да е абселютно перфектно... ама не знам как ще си ги поръчаш.

Редактирано от AUDIST
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи сега се консултирах с един познат, дето ги знае нещата :unsure: Цялата работа е да си вземеш чинчов кабел с накрайник - жак за слушалки и директно ръгаш към усилвателя. Единственият ти проблем може да се окаже, че изходното ниво на iPod-а да е твърде слабо, за да захрани, как си требе :bia: Вземи си такъв кабел и пробвай към монтиран усилвател и виж резултата. Само, дето не се сещам с какво би предусилил сигнала при негативен резултат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Усещам как ще ми се получат нещата ;):bia: Ще ида да зяпам усилвателите още днес :bia: Ама мамка им и говедата по магазините, от лакомия да ми продадат и СД как пък един не се намери да ми каже нещо :unsure:

RSQ, тия джаджи имат бая як изход, тествано е на доста усилватели че сигналът е ок ;)

Много благодаря на всички за инфото :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаш 2x5 вата от слушалките на Ипода ... т че внимавай с копчето за усилване :unsure:.

А усилвателя (ако има контрол за усилването и регулиране на каналите) го пусни на толкова че да не се чува шум от говорителите... или почти никакъв шум.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

най-простото решение за връзване на ipod към автомобила е джаджата наречена iTrip (ЦЪК). Има я в 3-4 версии в зависимост от това дали има дисплей, дали взима ток от запалката и т.н. аз съм с такова и трябва да кажа, че вече 3-4 месеца работи прекрасно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ама това е ако имаш централно устройство... касетофон с радио примерно.

А човека си иска само усилвателя..

Между другото Ипода има ли си радио??.... и мислиш ли за външно захранване докато е в колата..?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

I-podчето няма радио, но 30 гб музика са наистина чудовищно много. Не мисля, че ще ми се прииска някога :o

Що се отнася до захранването, досега съм стигал до 6 часа постоянно слушане на музика на максимална сила на звука - и имаше още мегдан. Предполагам, че батериите издържат 7-8 часа, което ме урежда отлично и няма да се охарчвам за зарядно в колата засега.

И-трипчето е голяма хитрина, но бездруго още няма като за моя модел :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе, ти не тръгна ли вече по магазините :blink::o Взимай го със себе си, купи тоя кабел, дето ти го препоръчах и отивай в някой музикален и пробвай към включен усилвател и колони и направо тествай. На Под-чето нищо няма да му стане :o

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aми един колега в работата направо си изведе букса от касетофона за вход и върза мп3 ката и свири без проблеми. На моя касетофон (уж 4х40) в колата има вход и управление на цд 4еинджър ама входа явно не работи ако не е зака4ен 4еинджър и още не съм му намерил цаката как да му вкюча мп3 ката а буксата маи е стандартна някаква мяза на букса за клавиатура....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... как да му вкюча мп3 ката а буксата маи е стандартна някаква мяза на букса за клавиатура....

Това е букса за и управлението на чейнджъра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И-трипчето е голяма хитрина, но бездруго още няма като за моя модел  :blink:

за всички модели работи... последния модел се връзва към запалката и помпа от там ток и за себе си и за ipod-a, така че и за батерията няма какво да се грижиш.

@AUDIST е ква е тая кола без радио в днешни дни? :o

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахах кола без радио е мойта :D Сега и касетофона като изчопля, кееф :blink::D

А моя и-под е видео, 5G и жака му е отдясно, не в средата, плюс че няма тая букса за командване до него :D Те че ще произведат, ще произведат, но докато внесат... ехехее...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Качествен кабел малък стереожак/два чинча за 8/осем/лв.в магазина срещу Японското посолство/между Плиска и Община Изгрев ул.Атанас Далчев/.И много,ама много други полезни аудио неща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам едно решение за теб. Трябва ти най-елементарен касетофон за кола. Мое и с оригиналния. И не ти трябват никакви усилватели и тем подобни, освен ако не искаш да свирне по-силничко. Представлява стойка за iPod, която се пъха в запалката има си изходче за да се зарежда iPodа непрекъснато и да не останеш без батерии. Касетофон или най-елементарно радио обаче ти трябва. Щото освен това тая стойка е и радио излъчвател. Димек излъчва сигнал на 4 честоти, които ти си избираш с един плъзгач и на която имаш най-ясен и чист сигнал си настройваш радиото и то си прихваща от стойката + имам и дистанционно за него. Ако те интересува пиши на ЛС.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Усилвателят е закупен! Сега почвам да ровя из форума за информация в коя фирма да отида да си го монтирам, а ако някой ми каже направо, няма да се разсърдя :):bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че това с I-Pod-a е интересна идея, но не знам до колко е практично... Например не виждам как ще се разреши неудобството по смяна на песните в движение, без да залягаш по жабката или стойката. Дистанционното може и да е удачно, но дисплея няма да е пред теб (както е при стандартната автоуредба)... Иначе ми се струва по-евтиния вариант от МР3-CD.

Чудех се дали има музикално устройство за автомобил, което да възпроизвежда МР3, да има радио с тунер, да има USB вход, да е с твърд диск. Това би било идеално решение, но можеби скъпо... :hilezh:

Редактирано от audia6tdi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...