Jump to content

Коя бензиностанция предлага най-качествено дизелово гориво?



Recommended Posts

Кво говорите аз си купих колата миналия февруари и първото ми зареждане беше на 1.95.

Не знам мислех да пусна тема по въпроса и да разсъждаваме какво да правим щото няма да падне цената даже казват че лятото щяла 2.80 да стане.Та идеята на темата е за вариантите да си взимаме нафта от гърция примерно,чувам че там била 1.60лв и хората от оня край зареждали там.Е.а го 191км са аз харчим 5 извън градско.Не знам може и да е тъпа идеята както и необмислена,пък и не съм в час както точно може да стане,в туби или е... ли го,примерно да си платиш на някой тираджия да ти донесе две туби,ама то па сигурно ше се води контрабанда :) дайте да помислим ако се окаже тъпо триеме комента и забравяме :hilezh:

Редактирано от Konstantin993
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 280
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Кво говорите аз си купих колата миналия февруари и първото ми зареждане беше на 1.95.

Не знам мислех да пусна тема по въпроса и да разсъждаваме какво да правим щото няма да падне цената даже казват че лятото щяла 2.80 да стане.Та идеята на темата е за вариантите да си взимаме нафта от гърция примерно,чувам че там била 1.60лв и хората от оня край зареждали там.Е.а го 191км са аз харчим 5 извън градско.Не знам може и да е тъпа идеята както и необмислена,пък и не съм в час както точно може да стане,в туби или е... ли го,примерно да си платиш на някой тираджия да ти донесе две туби,ама то па сигурно ше се води контрабанда ;) дайте да помислим ако се окаже тъпо триеме комента и забравяме ;)

Абе то не е тъпо ама не може всеки път да ходиш на майната си за да заредиш един резервоар - то докато се върнеш и 1/4 от него е отишла! Дано не стават такива цените, че ще е доста неприятно ... ако ли не ще търсим някакви решения и това е! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Та идеята на темата е за вариантите да си взимаме нафта от гърция примерно,чувам че там била 1.60лв и хората от оня край зареждали там....

Правилно си чул. 1,60 е литърчето, но в ЕВРО :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Правилно си чул. 1,60 е литърчето, но в ЕВРО :steinigung:

6 пъти питах моя човек сигурен ли си че не е в евро цвната,"Да бе сигурен съм"-глупак.Еми отпада.Ама стане ли 2.80лв/л почвам да офертирам едно приятелче с камион да ми носи от Австрия,цената ще е почти същата,а качеството няма смисъл да го коментираме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Горивата в Гърция абсолютно не са по-евтини, много по-скъпи отколкото в България. Нещо се е объркал твоя човек.

Лятото пътувах натам, и в най-забитите бензиностанции нафтата беше над 3лв/л :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе ясно,че не е идея не е,подвели са ме!Ама сега коментари от рода на "много по-скъпа" не ми харесват.Айде помислете колко па да е по-скъпа 3.21лв/л ако съдим по снимката на колегата от 02.01.2011,тука колко е 2.40лв/л - 0.81лв разлика.Вие за колко работите 400-500 евро?Щото византиеца бачка за 2000.Искам и аз 2000 евра заплата па нека нафтата да е 1.60евро.Щото са на 320евро заплата ми е тъпо като я гледам 2.40.Пък за разликата в качеството да не говорим........

Редактирано от Konstantin993
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав е колегата като Ви разправя ,че нафтата в Гр. струва 1,60 лв.,ама това го има само зимата(октомври-март) и се води ,че е за отопление,но няма никаква разлика с другата,просто акциза за нея е по-малък и нямаш право да караш с такава,щото ако те хванат,жална ти майка

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Начи нашенците на това са намерили цаката :bia: ей опасен народ сме ние :bia:

Е ,така е,ама ако ги "боднат",после те византийците така-онака,ама хората си имат закони и хич не им дреме за Бай Ганьо,че се прави на тарикат.

Ще има после,ебати глобите,ебати чудото....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Истината е, че май повече нямало да се внася за България. :flehan: Това го научих от познат, който продава масла и на него си му го карат от Германия или Австрия и има по няколко шишенца само - на тях всичко е на немски и пише, че е произведен в Австрия! Честно казано никъде не съм виждал да се продава от бая време, а тези в Метро не ми вдъхват доверие! Когато бях в Ауди видях, че и там са им останали 4-5 шишенца и това е! Това е за Пловдив - за другаде не знам... Надявам се да има от къде да си я набавяме, защото на мен доста ми хареса и смятам да я ползвам и за напред! :flehan:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Звъннах на Ауто + в Люлин да ги питам и казаха че имат.Отидох и си взех,че даже и заредих и си сложих.Питах пичовете от магазина,и те останаха особено изненадани от това че в другия магазин на Симеон са ми казали че повече нямало да я получават.Думите на управителя бяха:"Даже ти запазих последната че от както се обади до сега взеха 4,и съм поръчал за утре още доста,щото свършва".Това ми каза и аз останах доволен.Тяхната е такава каквато описва и колегата изцяло на немски и произведена в Австрия.Може би нещата пак опират до франчайзинг.Дано да продължат да доставят че онази сутрин на -17 едвам запалих с нашата прекрасна БГ нафта! Предния резервоар бях с Лики Моли и съм много доволен на -15 палеше прекрасно.

Редактирано от Konstantin993
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, като спомена за нафтата и за това, че трудно палиш сутрин, се чудя какви ли бълвочи си сипваме на колите щом като УЖ с нафта Евро 5 (Ромпетрол) + Кастрол ТДА се пали трудно сутрин! :bia: Тази сутрин пак и трябваха към 3 оборота, за да запали колата! Същото е и положението с джипа, който също има добавка на Кастрол и е с Лукойл-ска нафта, но и той трудно пали! Много ми е чудно какво ли ще е положението с нафта от Германия например или от където и да е било другаде и дали хората там имат такива мъки като нас... :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами няма спор със шитове караме тука!Кастрола сутринта при паленето все още не би трябвало да е бил достигнал до горивната система защото от сипването му минах само 2км,но запали доста добре,но пък беше само -6.Честно казано в това отношение май ликито против замръзване е по-добре,защото е създадена специално за тази цел,докато кастрола е комплексна.Така си мисля.Ще видим утре съм нощна на летището,тук сутринта става чудо ако в Сф е -13,на летището е -17поне.Пробвай другия път лики-моли като пълниш резервоара да видим как ще палиш и да споделиш.При мене резултата беше много добър.Дано да има поне още една мразовита утрин та да оценя и кастрола.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С риск да се повторя - карам с нафта от Ромпетрол, без добавки. Паля от раз (и тази сутрин и предните, като беше минус 13, а колата спи навън). Вижте си свещи, акумулатор и центровка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проверено е.И ромпетролска съм сипвал-същата работа.Само с добавка паля от раз(след -7,-8).Знаеш че центровката ми не е много добра,но сипването на добавка не я променя,ако палех трудно заради нея щях да си паля трудно със или без добавка.Явно по-старите технологии се справят по-добре :flipoff: А и незнам как е пред твоя блок,но пред моя е постоянна виелица и всяка сутрин колата ми е заледена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорът ми беше към Sambata, но докато пишех и ти се ме изпреварил с твоя пост :flipoff: Иначе, ако добавката прави по-лесно паленето, читавата центровка би трябвало да направи нещата още по-лесни.

А пред блока ми си е студ. Някой път едвам отворя една врата за да се провра вътре, че другите са замръзнали, ама кошера пали :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

nicoldy свещите са ми ОК, акумулатора ми е нов, само не знам как е центровката (по-точно какво представлява, къде се прави и т.н.)!

Колега Konstantin993 :hilezh::hilezh::bia: тя твоята кола как пали изобщо? Тя прилича на ледена скулптура... Страшна работа :) Колко време ти отнема да я позагрееш и да я изчистиш от всичкия този лед...? :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...