N1995 Публикувано 10 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 10 Февруари 2019 На всякъде има ширпотреби. Cimbali, Faema, Wega, Gaggia дето гледам и тук се рекламира, все уникални марки, на кито машините им правят уникално кафе. Просто ти казвам, че разликата с тази капсула не е толкова голяма колкото пишеш. Ако можеш пробвай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tosco Публикувано 10 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 10 Февруари 2019 На 2/7/2019 at 21:03, toro написа: Самото съчетание капсули и добро кафе е абсурдно.. Освен ако не се сравнява с нова бразилия или нещо много гадно в кварталната кръчмица Аз пия капсули Illy, та препоръчай ми по-добра Lavazza... А относно Lavazza- мисля, че кофтито имидж тук в БГ го сътвориха дистрибутора дългогодишен. Първите години на Lavazza в БГ нямаше нищо общо с това което се предлагаше в последствие. Познавам доста от хората които работят в Софсток и до последно отричаха, да се пече и пакетира тук. Но, факт е, че Lavazza в БГ и извън БГ няма нищо общо. Не съм го пил кафето от както го дистрибутират Кока Кола, но казват, че е за добро. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
toro Публикувано 10 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 10 Февруари 2019 (Редактирано) 34 minutes ago, tosco said: Аз пия капсули Illy, та препоръчай ми по-добра Lavazza... А относно Lavazza- мисля, че кофтито имидж тук в БГ го сътвориха дистрибутора дългогодишен. Първите години на Lavazza в БГ нямаше нищо общо с това което се предлагаше в последствие. Познавам доста от хората които работят в Софсток и до последно отричаха, да се пече и пакетира тук. Но, факт е, че Lavazza в БГ и извън БГ няма нищо общо. Не съм го пил кафето от както го дистрибутират Кока Кола, но казват, че е за добро. За трети път пиша едно и също, никъде не препоръчвам Лаваца, аз самия не пия такава, поне не купувам. Казах, че някои от модели от Лаваца като Lavazza Pienaroma не са зле и са по-добри от капсули, но явно не може да разберете какво ви говоря. Няма как каквато и да е капсула, да е по-добра от едно еспресо направено от среден клас кафе на свястна машина и мелачка, но явно някои са на друго мнение. Има хора, които боготворят крема диска на всички нови нисък клас машини и автомати и се кефят на пяната, която не е каймак, та мнения всякакви. У нас като цяло има 2-3 марки и това е, както е с всичко останало, а най-много се кефя на някакви измислени Давидов и пр помии. Аз отдавна не купувам нищо от тука, има си десетки сайтове с десетки марки и модели, идва за седмица всичко. Редактирано 10 Февруари 2019 от toro Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tosco Публикувано 10 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 10 Февруари 2019 (Редактирано) На 2/7/2019 at 15:07, toro написа: . Аз лично не пия, но я препоръчвам на хора пили капсули, като по-добра. Струва ми се, че за лаваца говориш... Редактирано 10 Февруари 2019 от tosco Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
toro Публикувано 10 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 10 Февруари 2019 Направено еспресо на средно хубава кафемашина с черна Лаваца или някой от другите модели, които ги няма у нас е по-добре от капсула Илли или каквато у да е друга. Така хареса ли ти? Сега ако нямаш кафемашина е друг въпрос. Аз писах на човек, който се чудеше дали ще е по-добре от капсули ако си купи машина за 1,5к. Да, в неговия случай ще е много по-добре дори с цитираните Лаваци Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
N1995 Публикувано 10 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 10 Февруари 2019 Няма машина, която да изкара от тая химия Лаваца по-добро кафе от капсулата, за която аз ти говоря и която ти не си опитвал, но със сто процентова убеденост говориш Cimbali, Faema, Wega, Gaggia са най-добрите машини за еспресо в света, но няма да си думна един метър от плота в кухнята за кафе машина, мелачка, да загрява много време и тн. За това и се колебая дали да не продуължа на капсули и просто да сменям пластмасови машини през 2 години, щото са по 200лв. или да си взема нещо роботизирано тип Gaggia Babila. Иначе да имаш време и място е ясно, взимаш си една Wega Mininova, мелачка, тампер, гума за плота да натискаш отгоре и почваш да се правиш на бариста Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
toro Публикувано 10 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 10 Февруари 2019 Аз не съм пил от тези капсули, ако някъде видя да правят кафета ще взема да пробвам веднага. А ти пил ли си от всички видове Лаваци? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
robobug Публикувано 10 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 10 Февруари 2019 5 hours ago, tosco said: Аз пия капсули Illy, та препоръчай ми по-добра Lavazza... Познавам доста от хората които работят в Софсток и до последно отричаха, да се пече и пакетира тук. Легендата твърди, че имало нелегален цех за Лаваца. Дали Софсток са правили метро промоции с кафе оттам няма как да знаем. Но е факт, че лаваца, купена от софсток се различаваше значително от лаваца, собствен внос на Т-маркет. За капсули Или не знам, но ми донесоха прясно италианско Или на зърна. Непредубеден човек не би казал, че е по-хубаво от някоя арабика на Лаваца. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
N1995 Публикувано 10 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 10 Февруари 2019 От където и да я купиш лавацата е бъкана с химия, оцветители, овкусители и тн. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
robobug Публикувано 10 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 10 Февруари 2019 Говорим за кафе на зърна. Какво се оцветява на кафето? Зърното отвън ли? Защо Лавацата да се оцветява, овкусява и прочие, а по-евтините кафета да не подлежат на никакви добавки? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
N1995 Публикувано 10 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 10 Февруари 2019 Ценообразуване, всичко отива в реклама. Имам дърти приятели италянци от Торино, от където е Лаваца и те си казват, че въпреки, че е емблема на града, традиция и тн, последните 20 години са само реклама и химия и предпочитат други марки - Illy, Vergnano, Kimbo, Mauro. Ползват я при изпичането, защото примерно слагат евтина, ниско качествена арабика, която е кисела (Дабов е добър пример) и за какво ли още не. То реално по къщите се пие или капсула или мока / кубинка защото всеки си има по един бар с професионална машина, където минаваш джаскаш едно кафе преди работа ама тука го няма това. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tosco Публикувано 10 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 10 Февруари 2019 Преди 8 часа, toro написа: Направено еспресо на средно хубава кафемашина с черна Лаваца или някой от другите модели, които ги няма у нас е по-добре от капсула Илли или каквато у да е друга. Така хареса ли ти? Сега ако нямаш кафемашина е друг въпрос. Аз писах на човек, който се чудеше дали ще е по-добре от капсули ако си купи машина за 1,5к. Да, в неговия случай ще е много по-добре дори с цитираните Лаваци Виж ся, хубаво ще да е когато се опитваш да твърдиш нещо-да си го опитал и да знаеш, а не чул недочул, от тук от там. От 1990 година работя по заведения, та повярвай ми доста добре съм запознат с кафетата които са на пазарЯ, когато говорим за ХОРЕКА(ако имаш идея какво е това).Продавал съм всичките разновидности на Лаваца, от РОссо за блок-маса, та до Топ-клас за кафе машини. Та малко трудно ще ме убедиш в преимуществото на която и да било Лаваца спрямо и дори офис системата на Или, та дори и Митака- бюджетния вариант на офис системата на Или. Когато говорим за домашна употреба, там е друга бира. Ето ти и малко домашно: https://www.youtube.com/watch?v=DRV-zbTWNzE Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
toro Публикувано 10 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 10 Февруари 2019 43 minutes ago, N1995 said: Ценообразуване, всичко отива в реклама. Имам дърти приятели италянци от Торино, от където е Лаваца и те си казват, че въпреки, че е емблема на града, традиция и тн, последните 20 години са само реклама и химия и предпочитат други марки - Illy, Vergnano, Kimbo, Mauro. Ползват я при изпичането, защото примерно слагат евтина, ниско качествена арабика, която е кисела (Дабов е добър пример) и за какво ли още не. То реално по къщите се пие или капсула или мока / кубинка защото всеки си има по един бар с професионална машина, където минаваш джаскаш едно кафе преди работа ама тука го няма това. Дъбове зле ли или добре не разбрах според теб? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
robobug Публикувано 10 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 10 Февруари 2019 1 hour ago, N1995 said: Illy, Vergnano, Kimbo, Mauro. Като стана дума за Кимбо - в Ниш пих много добро на едно място. Тук нещо не мога да го уцеля. Ще пробвам и другите марки, които споменаваш. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
toro Публикувано 10 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 10 Февруари 2019 2-3 пъти съм купувам Кимбо в БГ и от яд го хвърлям. Купувал съм в Италия и няма общо с тукашното. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
N1995 Публикувано 10 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 10 Февруари 2019 @robobug нямам идея тук кой го вкарва, аз си го налипвах на място. Ако мина на некапсулна машина ще си карам от Италия директно. @toro нищо особено не са Дабов, просто са първата родна фирма, която се опитва да прави нещо по-така и са модерни. Викал съм им бара за някои събития, които съм организирал, не е лошо кафето, но ти казах мнението ми като цяло... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
robobug Публикувано 10 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 10 Февруари 2019 Малко като виц стана....ама вносител на Кимбо е Софсток Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
toro Публикувано 10 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 10 Февруари 2019 Не знам дали са модерни или не, но е факт че няма по-свестни от тях. Повечето пекарни са пълна скръб..И да като няма други, те командват парада и цените не са примамливи за това което предлагат. Наскоро видях в сайта им, че предлагат разни курсове на космически цени, примерно за печена на кафе - еднодневен курс от 1000лв!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
N1995 Публикувано 11 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 11 Февруари 2019 Добре опаковано кафе на зърна дали е изпечено тук или внесено, няма значение. Важен е процеса на обработка и качеството на кафето. Пробвай на новата машина едно такова и кажи какво мислиш https://mts-group.biz/product/superoro-kafe-na-zarna/ ще ми е много интересно, защото сигурно това ми е любимото кафе последните години. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
toro Публикувано 11 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 11 Февруари 2019 1kg опаковки вече не купувам, макс до 0,5, най-добре 0,25. Едно, че ми омръзва, второ няма как да се консервира добре след отварянето, трябва няколко херметични буркана и т.н. Ако намеря от това под 1кг, ще взема веднага за проба. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
redalex Публикувано 11 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 11 Февруари 2019 Много ми е интересно как си спорите за някакви неща - онова е хубаво, другото не е е хубаво, третото е качествено, ама четвъртото е кисела арабика... да зеем да организираме една дегустация на сляпо? ...ще има доста изненади ПС - имам приятел дистрибутор на Юлиус Майнъл, което уж се води висок клас кафе... пил съм всичките им видове кафета и меко казао не ги харесвам всичките, дори и най-скъпото... в същото време има хора, които си припадат по него.... та работата е малко "въпрос на вкус" Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
N1995 Публикувано 11 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 11 Февруари 2019 Аз говоря само за кафета и марки, които съм опитвал и пия. Ти ли да нямаш приятел дистрибутор на Юлиус Майнъл, даже се чудя как се забави толкова време да ни просветлиш. Между другото, Юлиус е едно от най-яките кафета, които съм пил...в кафене във Виена. Тук - тотален леш. Сигурно Софсток ги внасят 14 minutes ago, toro said: 1kg опаковки вече не купувам, макс до 0,5, най-добре 0,25. Едно, че ми омръзва, второ няма как да се консервира добре след отварянето, трябва няколко херметични буркана и т.н. Ако намеря от това под 1кг, ще взема веднага за проба. Аз пия по 5-6 на ден и бързо заминават Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
redalex Публикувано 11 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 11 Февруари 2019 Бягай да олабиш, че понеделник сутрин пак си кисел ...не е добре да ти тръгва така седмицата Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
N1995 Публикувано 11 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 11 Февруари 2019 Не съм ве, наздраве Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
redalex Публикувано 11 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 11 Февруари 2019 Да ти е сладко...или горчиво... не знам На моята чаша пише "crazy bitch" ...веднъж направих кафе на тъщата в нея и в момента, в който ѝ подавах чашата леко се замислих да не стане скандал ...слава Богу - размина се Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване