N1995 Публикувано 15 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 15 Февруари 2019 До тук май вървя към Rancilio Silvia + Rancilio Rocky с дозер. @redalex ти с такава ли си? Дай фийдбек макло http://www.enco-vending.com/rancilio-profecionalni-kafe-mashini/kafe-mashina-rancilio-silvia http://www.enco-vending.com/rancilio-profecionalni-kafe-mashini/poluavtomatichna-kafemelachka-rancilio-rocky Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
redalex Публикувано 15 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 15 Февруари 2019 Силвията е тази. Взех я от Коферо. Май беше 950 лева. Мелачката е Eureka Mignon - от Фурначе ...май беше 600. Дизайна на мелачката ми хареса повече от Ранчилиото и като четох ревютата ми се стори, че е по-добра...но не помня вече с какво точно. В общи линии съм доста доволен и от двете. Силвията е една идея по-скъпа отколкото трябва, но за по-малко пари бих взел Гаджа класик (с метална ръкохватка ако се намери).... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Чудомир Публикувано 21 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 21 Февруари 2019 (Редактирано) Момент! И то много важен момент: Гаджа Класик само от старите модели с бутоните за включване "нагоре-надолу" https://www.wholelattelove.com/gaggia-classic-ss-brushed-stainless-steel-semi-automatic-espresso-machine а не от новите с push бутони: https://www.myalpistore.com/media/image/9e/e8/c1/99801_2.jpg Имаме ги и двете, старата е по-добра. Освен това по въпроса за Еурека Миньон - от два дни най-накрая се наканих да дам толкова пари за мелачка. Родих се, най-накрая възпроизводими резултати. Имай предвид, че Gaggia клони към запушване и тогава ти се разказва играта, защото няма логично обяснение, къде е запушена. Просто разглобяваш / чистиш / сглобяваш докато тръгне. Вчера пак така 5 пъти, просто не бях върху себе си. Редактирано 21 Февруари 2019 от Чудомир Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
redalex Публикувано 21 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 21 Февруари 2019 За това казах "ако се намери с метална ръкохватка" ... въпреки, че сега виждам, че самата ръкохватка и на двете е пластмасова, а само "главата" е метална на старите. На мелачката ти препоръчвам да си мелиш кафето в пластмасова/картонена чашка (от тия меките) и след това да си го сипваш в цедката, че иначе доста се цапа наоколо. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Чудомир Публикувано 21 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 21 Февруари 2019 Стигнах вече до тоя извод ;-) Колко секунди мелиш за двойно еспресо? При мен за 11 сек почва да прелива сериозно от цедката. Дори на 9 сек пак не остава всичко вътре. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
redalex Публикувано 21 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 21 Февруари 2019 Сега пия 2 вида- доминикана и никарагуа, като съм забелязал, че се мелят идеално на почти една и съща настройка на мелачката. Горе долу е 10-11 секунди ...15-16 грама кафе. Като свършиш меленето бутни мелачката назад (на задните крачета все едно) и я пускай рязко, така че да се тръсне на предните крачета - така най-лесно изпада кафето вътре ...и е желаетелно да държиш чашката де Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L&R Публикувано 21 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 21 Февруари 2019 Трябва си везна, не може по секунди да се ориентирате за количеството, последното поколение Гаджа Класик 2019 също става, но най-добри си остават тези произведени до 2009 година, там соленоида е от профи машина и трудно се запушва. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
redalex Публикувано 21 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 21 Февруари 2019 Везната е ясна... но веднъж като настроиш мелачката за един тип кафе, после не ползваш везната Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
toro Публикувано 21 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 21 Февруари 2019 1 hour ago, Чудомир said: Момент! И то много важен момент: Гаджа Класик само от старите модели с бутоните за включване "нагоре-надолу" https://www.wholelattelove.com/gaggia-classic-ss-brushed-stainless-steel-semi-automatic-espresso-machine а не от новите с push бутони: https://www.myalpistore.com/media/image/9e/e8/c1/99801_2.jpg Имаме ги и двете, старата е по-добра. Освен това по въпроса за Еурека Миньон - от два дни най-накрая се наканих да дам толкова пари за мелачка. Родих се, най-накрая възпроизводими резултати. Имай предвид, че Gaggia клони към запушване и тогава ти се разказва играта, защото няма логично обяснение, къде е запушена. Просто разглобяваш / чистиш / сглобяваш докато тръгне. Вчера пак така 5 пъти, просто не бях върху себе си. И са какво точно е по-хубава? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L&R Публикувано 21 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 21 Февруари 2019 15 minutes ago, redalex said: Везната е ясна... но веднъж като настроиш мелачката за един тип кафе, после не ползваш везната За мелачка on demand с бункер да, за единични дози не Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
N1995 Публикувано 21 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 21 Февруари 2019 Това с копчетата не е баш вярно, новите 2019 са пак с копчета нагоре надолу. Все пак тия до 2009 са най-добрите, които може да си купиш. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
redalex Публикувано 21 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 21 Февруари 2019 3 minutes ago, L&R said: За мелачка on demand с бункер да, за единични дози не Имаме сделка Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Чудомир Публикувано 21 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 21 Февруари 2019 @toro: Новия вариант не съм я разглобявал още, защото беше подарък в семейството и не е лично моя. Но след като я подарих и кафето от нея излизаше "друго", се разтърсих в нета и пишеше, че след като Филипс са купили Гаджа, Класика са я развалили, защото са ползвали други части вътре и частично са я направили по-пластмасова от преди. Което напълно се потвърждава от немските амазонските рецензии и инфото от немските кафе форуми, които съм чел по темата. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
redalex Публикувано 22 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 22 Февруари 2019 Вчера като ме попита и днес специално тествах - 15 грама кафе ги мели за 14 секунди. 60 мл изтичат за 23 секунди. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Spunky Публикувано 22 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 22 Февруари 2019 Аз си взех е това the Dual Boiler by Breville и тяхната мелачка дет е на снимката. Търсех повторяемост, стабилност и достатъчно контрол и тази ми дава всичко това. От към индустриален дизайн и функционалност е перфектната машина за мен. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
robobug Публикувано 22 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 22 Февруари 2019 (Редактирано) Някой мерил ли е с електронен термометър какво точно излиза от празна цедка? Едит: темепературата на водата имам предвид Редактирано 22 Февруари 2019 от robobug Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
redalex Публикувано 23 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 23 Февруари 2019 21 hours ago, Spunky said: това Добре изглежда ама тоя темпер закачен на машината функционален ли е?! Т.е. удобен ли е за ползване? 21 hours ago, robobug said: темепературата Не съм ама ще пробвам някой път. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
moto_fan Публикувано 23 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 23 Февруари 2019 Тва взех днес, пробата ми хареса .Очаквам още по добри резултати след 1-2 нива по ситно Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
N1995 Публикувано 23 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 23 Февруари 2019 И аз гледах Бревил, но китаец измислен в Австралия не ми вдъъхна доверие. Чакаме фийдбек от първа ръка, че тия ревюта по нета са 99% афилиейти на нещо... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
toro Публикувано 23 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 23 Февруари 2019 16 minutes ago, moto_fan said: Тва взех днес, пробата ми хареса .Очаквам още по добри резултати след 1-2 нива по ситно добре изглежда Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Spunky Публикувано 23 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 23 Февруари 2019 (Редактирано) 3 hours ago, redalex said: Добре изглежда ама тоя темпер закачен на машината функционален ли е?! Т.е. удобен ли е за ползване? Мож да го ползваш закачен, а мож и да го махнеш, щото е на магнит отгоре. Малко е лек, понеже е пластмасов, но е съвсем използваем. Сравнен с тия дето идват с италианските, е чуден. Редактирано 23 Февруари 2019 от Spunky Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
moto_fan Публикувано 23 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 23 Февруари 2019 @Spunky да си беше останал с gaggia та .както вече казах, тва е пълен китаец. Иначе е готина наистина. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Spunky Публикувано 23 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 23 Февруари 2019 (Редактирано) 2 hours ago, N1995 said: И аз гледах Бревил, но китаец измислен в Австралия не ми вдъъхна доверие. Чакаме фийдбек от първа ръка, че тия ревюта по нета са 99% афилиейти на нещо... Нямам никакъв проблем с това че е китаец измислен в Австралия, когато става въпрос за хайър енд, модерна техника от милярдна компания, с много повече талант от италианските гаражни компании, които преопаковат стари про технологии в десетки марки. Италианската, която искам с подобни екстри, че и повече е $5К и двоен размер. Както казах, приоритета ми е повторяемост и стабилност. Тази има два PID контролера - един в бойлера за варене над главата и един в самата глава, която е с отделен нагревател. Отделно има и топлообменник, който вдига водата на 80 градуса, преди да отиде в малкия бойлер. Има доста настройки за преинфюжън и с някой трикове можеш да правиш къвто ти е кеф прешър профайлинг. Повечето коментиращи из интеруеба коментират, че била китайска и няма да издържи, колкото италианските и не можеш сам да си я оправяш. Да де, ама нито искам да я пипам, нито искам да ми държи цял живот. Бревил сменят направо цялата машина ако и стане нещо в първите две три години, даже извън гаранция. Аз съм ок с това. И накрая, еспресото е на култово ниво в АУ и НЗ, та това, че е мислена там е най-големия бонус. Редактирано 23 Февруари 2019 от Spunky Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
toro Публикувано 23 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 23 Февруари 2019 Баси зора, италианците да ходят да се учат от тях, ама аз не съм си и мислел, че нещо купено от Spunky, не е най най най. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Spunky Публикувано 23 Февруари 2019 Доклад Share Публикувано 23 Февруари 2019 Spunky не си купува, преди да си е направил домашното Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване