Triger Публикувано 28 Февруари 2010 Доклад Share Публикувано 28 Февруари 2010 Моля ви за помощ, почти съм сигурен че оптегача на веригата е заминал.Пуснах на ВАГ КОМ за грешки и ми даде следното:Address 01 ------------------------------------------------------- Controller: 8D0 907 558 B Component: 1,8L R4/5V MOTR HS D02 Coding: 04001 Shop #: WSC 063251 Fault Found:01120 - Camshaft Adjustment 1 04-10 - Mechanical Malfunction - IntermittentReadiness: N/AАко е преебан направо се отказвам да я правя повече тая кочина, обтегача струва 1100лв. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Simeon67 Публикувано 28 Февруари 2010 Доклад Share Публикувано 28 Февруари 2010 Здрасти колега! Ние с теб изглежда пишем за едно и също нещо, моята тема е "валтроник". Ти сигурен ли си за цената и ако е така пиши в кой магазин или сервиз ти я казаха. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CheFolino Публикувано 28 Февруари 2010 Доклад Share Публикувано 28 Февруари 2010 съжалявам колега на моята кочина 1 седмица преди да я взема е сменяно точно това и е доста скъпо наистина , ако наистина се е преебал потърси нещо в ибей или чужбина , за моят мотор (1.8т avj) оптегача е струвал 340паунда .извинявам се ,но в този ред на мисли :1) какви са симптомите ако обтегача не е в "час" или неговата работа ... питам понеже имам долавям едно паразитно жужене от известно време от моят мотор. може и да си внушавам , но съм почти сигурен ,че когато взимах колата това не беше така , или просто тогава не съм обърнал внимание ... винаги ли се натрупва грешка в компа .2) има ли нужда от допълнителна настройка след време , при смяната на обтегача , нали все пак веригата се отпуска , или всичко е автоматичнооще веднъж се извинявам на колегата за зададените от мен въпроси в неговата тема Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
prai Публикувано 28 Февруари 2010 Доклад Share Публикувано 28 Февруари 2010 аз казвам че не е обтегач Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
viktor89 Публикувано 28 Февруари 2010 Доклад Share Публикувано 28 Февруари 2010 Тия обтегачи да не са от локум направени, малко странно е така да се прецакват. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nifcho Публикувано 1 Март 2010 Доклад Share Публикувано 1 Март 2010 Колега незнам дали е обтегача но със сигърност не струва 1100 лв(за АДР мотор). Аз моя си го взех за около 250!!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
M Публикувано 1 Март 2010 Доклад Share Публикувано 1 Март 2010 следователно колата ти е до '97 година Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
4opar Публикувано 1 Март 2010 Доклад Share Публикувано 1 Март 2010 Коя година е А4,за 1000 лв цял двигател с гаранция ще ти дам )) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Triger Публикувано 1 Март 2010 Автор Доклад Share Публикувано 1 Март 2010 За грешката никой нищо не казва? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Everio Публикувано 1 Март 2010 Доклад Share Публикувано 1 Март 2010 а колеги какви са симптомите? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
M Публикувано 1 Март 2010 Доклад Share Публикувано 1 Март 2010 грешката определено е за това, но след като я изчистихте видя ли я отново?а с какво масло караш? ADR е малко по-либерален от АЕВ по отношения качеството на маслото, но недейте ги кара тези коли с краве масло или с грес. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Triger Публикувано 1 Март 2010 Автор Доклад Share Публикувано 1 Март 2010 Грешката не съм я чистил. Довечера ще пробвам.Маслото се сменя на 8 000км. и сега съм с Kroom Oil 10W40.Мисля другия път да е Castrol от ACE. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
M Публикувано 1 Март 2010 Доклад Share Публикувано 1 Март 2010 Ок! мини на кастрол но сложи 5W40, а не 10W40.на жената брата кара от първите А4 ADR, дето на километража пише 400 000 (незнам иначе на колко е) и колата се кара със синтетика без проблеми. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GAD71 Публикувано 1 Март 2010 Доклад Share Публикувано 1 Март 2010 Здравейте!Аз също съм с ADR двигател.При мен обтегача със сигурност е заминал.Отказа без да има някакви предупредителни симптоми.Просто изведнъж колата започна да пали трудно и трябва да и подам газ .На празен ход мени между 600 и 900 оборота,а преди бяха 950.Като вкарам двигателя в обороти се пооправя,но е доста спъната.При диагностика ми казаха,да проверя налягане на маслото,веригата да не е разтегната или обтегача.Днес отворих капака на двигателя и видях,че десният вал не си застава на белега.Причината за това е ,че обтегача изпуска налягане и отпуска веригата в резултат на което вторият вал застава все едно е прескочил половин зъб.Това е и причината при по- високи обороти нещата да се подобряват-вдига се налягането на маслото и обтегача понамества вала в по- правилна позиция.За оригинален обтегач ми дадоха цена от 305 лв +50-60 за верига.Чакам доставката от Германия до 10 дни.Ако новият е наистина оригинален ще го сменя и ще разглобя старият,защото ми се струва,че проблема е някое уплътнение или О-пръстен,но не смея да го разглобя сега за да не остана пешеходец.Между другото за същата част в Авто юнион Пловдив ми казаха цена около 1200 лв.!!!!!!Или е станало някакво недоразумение или са ГОЛЕМИ измамници. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Triger Публикувано 1 Март 2010 Автор Доклад Share Публикувано 1 Март 2010 Ако не е станало ясно до сега обтегачите са два вида. Хидравличен и елекронен, единия струва 250лв, а другия 1100.При ADR моторите до 97г. е хидравличния, а след това почва електронния.М - като изчистих грешката не се появи повече. Ако може да се монтира хидравличен на мястото на електронния, то аз съм с две ръце ЗА.Ще отворя в събота да видя как изглеждат нещата и ще пиша тук. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Simeon67 Публикувано 1 Март 2010 Доклад Share Публикувано 1 Март 2010 Дано имаш по-голям късмет от моя и се разминеш само с нулирането и смяна на масло с "хубаво". Ако става със замяна на хидравличен с електронен моля те не пропускай да споделиш какво и как. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
M Публикувано 1 Март 2010 Доклад Share Публикувано 1 Март 2010 ами доколкото знам при моя мотор В6 1.8Т 163PS (BFB) се ползва обтегач-а с К, но това което знам че върши е че помага на катализатора да затопли по-бързо, като дефазира изпускателния вал с 18 градуса. Нетвърдя обаче че знам всичко и че това е единственото което прави. Знам също че при V6 подобен механизъм се ползва за дефазиране с цел по-добър момент в ниските обороти и по-добро вентилиране във високите. В случея с ADR незнам каква е функцията на въпросното нещо, но тъй като няма разлика в мощност и въртящ момент до '98 и след '98 си мисля че е вкарано само заради еко нормитр и функцията му е подобна, като при мен. Ако наистина прави само това си мисля че обикновенния хидравличен ще свърши работа. Е мисля си ще остане обаче някакъв сигнал към ЕКУ-то за невъзможността му да регулира фазата и съответно сигурно и лампа ще светне.Triger - вероятно е никога повече да не я видиш тази грешка. Но ползвайте синтетични масла. Малко по-скъпи са, но според мен се отплащат добре. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Simeon67 Публикувано 1 Март 2010 Доклад Share Публикувано 1 Март 2010 "Коя година е А4,за 1000 лв цял двигател с гаранция ще ти дам "Колега моят е 1998год , а ти какъв двигател предлагаш? Пиши ми на лс. ако имаш интерес. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Triger Публикувано 7 Март 2010 Автор Доклад Share Публикувано 7 Март 2010 При мен явно не е обтегача.Видимо веригата е доста стегната, пък и след като запалих колата на се чува изобщо.Остава въпроса защо тракаше?Явно маслото е проблемно, ще го сменям скоро. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
M Публикувано 8 Март 2010 Доклад Share Публикувано 8 Март 2010 с какво масло го караш? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Triger Публикувано 8 Март 2010 Автор Доклад Share Публикувано 8 Март 2010 с Kroom Oil 10W40 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Triger Публикувано 7 Януари 2011 Автор Доклад Share Публикувано 7 Януари 2011 Колеги помагайте Темата е отново на дневен ред.Въпросният обтегач работи перфектно когато иска!?!Днес сменях термостат и оставих колата да работи.След 30 минути работа пак започна да трака и да хлопа веригата.После се наложи да загася колата за 15 минути и след като я запалих заработи без никакви проблеми.Явно след половин час работа нещо става и сега пак трака като дизел.Дайте идея как да разбера дали шибания обтегач е за смяна или не.Ако може с ВАГ КОМ да се тества нещо също е важно. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BECKO Публикувано 7 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 7 Януари 2011 (Редактирано) Абе със VAG-a не може да диагностицираш такъв проблем на 100% .... трябва някой с остър слух, който е чувал достатъчно тракалници А гледам, че си писал че обтегача и веригата били над хиляда лева .. не е така, един колега си поръча преди Нова година оригинални верига и обтегач за ADR около 410 лева.Edit: сега се сетих, че то май има 2 вида обтегачи в АДР-ите, ти може да си с по-скъпия вариант ... Редактирано 7 Януари 2011 от BECKO Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Georgi Neykov Публикувано 7 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 7 Януари 2011 (Редактирано) Ами отвори си куплунга на обтегача и виж дали не е пущълен с масло.При мен а и изобщо при ADR и турбо еквивалентите го има тоя проблем, заради налягането на маслото в двигателя, то протича между корпуса и контактите за кабела (загледай някоя друга кола), и се досещаш какво става... Виж дали не е така и при теб, ако е, чистиш и чакаш пак да го направи, после пак чистиш и така, иначе 1100 лв от психодиспансера на ул. Симеон. Въпросния обтегач не е нищо повече от клапан за някой маслен "провод" с магнитче, който се отваря/затваря при сигнал от ECU-то.Моята е '98 ADR така че сигурно е с "електрически" повдигач, и при мен на всяко студено палене пристъргва за момент, но не вдига грешки. Въпреки че маслото е Castrol Magnatec 10W-40, е голямо менте и като загрееше колата и/или отпуснеш дясното краче, почваше да се разпада и да прави една синя магия след колата. Така докато на един приятел не остана излишна туба с некъв Elf 10-40, долях някъде 700 грама, и оттогава съм минал 1000+ километра, а маслото не мърда въпреки страхотния френско-малайзииски бъркоч който се получи...(А иначе за 5000км издуха 2 кила от "супер" маслото и сериозно ме обезпокои)Следващия път направо сложи някое 5W-40 и да не e хан Крум Oil (сори за офф-а, ама ми е болна тема) Редактирано 7 Януари 2011 от Georgi Neykov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Georgi Neykov Публикувано 7 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 7 Януари 2011 А за грешката от vag-com, чак сега видях че е intermittent, което означава "случайна, спорадична" и може никога повече да не ти се появи. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване