Jump to content

A6 2.5TDI C5 AFB 2001-ва година. Двигателя трака жестоко

zAx

Recommended Posts

Здравейте. Преди около месец колата спря да пали. Закарах я на сервиз и там 2 дни се чудиха какво и има. Оказа се подкачаща налягане помпа в резервоара. Смениха я и колата запали. Става дума за A6 2.5TDI C5 AFB двигател от 2001-ва година. След като я запалили решили да я пробват и се разчукал двигателя. Когато отидох ми казаха, че най-горния ляв цилиндър има блокирал хидравличен повдигач. Платих да отворят и сменят повдигача. Когато отвориха ми се обадиха да ми кажат, че освен повдигачите валовете били страшно изядени. Купих 12 нови повдигача за левите 3 цилиндъра, занесох ги и им казах да затварят двигателя със старите валове тъй като знам колко пари струват и точно в момента не ми е до тези ремонти. Наредили са кубилици и кученца и всичко като хората заедно с новите повдигачи. Ако тропането беше от валовете щеше да стане постепенно, а не да изтропа от раз. Казаха ми, че маслото е кофти и не може да напълни повдигачите... да съм купел пълна синтетика 5w40 но да е хубаво. Купих масло Castrol 5w40 нов маслен филтър и добавка за прочистване на двигателя която се сипва в старото масло и се оставя да поработи 10-тина минути. Сменихме маслото... чукането е същото и грам не е утихнало. Понеже вече майсторите са зацепили отвсякъде какво може да чука така се обръщам към Вас за помощ защото вече пръснах над 1000 лв по ремонти последния месец и не мога повече така :zustimm:. Прилагам линк с клип който заснех да чуете как чука цилиндъра. Благодаря за помоща предварително.

П.С. : Забравих да отбележа, че има спад в мощноста... не е много но го има (все едно цилиндъра не работи). Отделно и разхода на гориво се покачи малко.

Редактирано от zAx
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 67
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

А преди тия майстори да я пипнат, имаше ли някакво причукване? От кой град си?

Двигателя мъркаше като котенце... и вървеше зверски. От София съм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Двигателя мъркаше като котенце... и вървеше зверски. От София съм.

Аман от некадърници :zustimm: Звънни на Мишо от препоръчани сервизи и отиди да я погледне.А ти на тия майстори не им ли потърси отговорност за тая проба?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аман от некадърници :zustimm: Звънни на Мишо от препоръчани сервизи и отиди да я погледне.А ти на тия майстори не им ли потърси отговорност за тая проба?

Е то какво да им търсиш... знаеш какъв е дежурния отговор: "еми дошло му е времето"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е то какво да им търсиш... знаеш какъв е дежурния отговор: "еми дошло му е времето"

Не е точно така колега.Отиди при шефа им и се разправяй..оставяш им здрав мотор,а при пробата се разчукал..баси нещастниците. :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е точно така колега.Отиди при шефа им и се разправяй..оставяш им здрав мотор,а при пробата се разчукал..баси нещастниците. :zustimm:

Прав си по принцип, но не ми се спори и занимава. Все пак ако някой има предложения и подозрения ще съм благодарен B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Решението на проблема е нова глава коплект с всичко. Търси втора употреба това е. Според мен си хванал промоцията с тия майстори пич. Това не става за два дена, най- вероятно са ти сменили твоите с прецакани :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не че мога да помогна, но да си изясня - кое е точно чукането. Това цялото тракане ли, защото ми се струва нормално или има нещо извън тракането?

Металическо чукане ли е или както си трака дизела, но по-силно?

Питам, защото при мен има отдавна едно причукване леко неравномерно, чува се най-вече като си сложиш ухото пред радиатора. Иначе, ако стоиш отстрани на колата не се чува.

Също след палене не се усеща, може би, защото е по-шумен мотора и като поуспокои малко тракането си, се усеща причукването.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега чукането е от валовете не е много силно но го има,лошо :bia:и и е в дясната глава ,ще трябва да сменяш което е много неприатно.ПС аман от некадърни майстори в нашата държава :flehan:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не че мога да помогна, но да си изясня - кое е точно чукането. Това цялото тракане ли, защото ми се струва нормално или има нещо извън тракането?

Металическо чукане ли е или както си трака дизела, но по-силно?

Питам, защото при мен има отдавна едно причукване леко неравномерно, чува се най-вече като си сложиш ухото пред радиатора. Иначе, ако стоиш отстрани на колата не се чува.

Също след палене не се усеща, може би, защото е по-шумен мотора и като поуспокои малко тракането си, се усеща причукването.

Ами чукането е металическо по скоро ;)... и не, не е нормално да чука толкова ;)

колега чукането е от валовете не е много силно но го има,лошо :dance:и и е в дясната глава ,ще трябва да сменяш което е много неприатно.ПС аман от некадърни майстори в нашата държава ;)

Как така ще изтропа изведнъж от валовете? Там не става ли постепенно докато се изяждат? Защото при мен е изтропало от раз.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

зощо не проверите как е зацепена помпата

а също и валовете

;)

и аз имам съмнения относно зацепване на валове ремъци и центровка,съдеики по това зверско чукане а и от спад на мощноста

... а няма ли да споделиш кои са тия майстори? (предполагам така ги наричаш, че не им знаеш имената) :dance:;)

ти и най малко пък ти не се обаждай неподготвен щото твоята драма я знаем ....и никой колега не си позволи да се бъзика с теб така,4е в тоя ред на мисли ако имаш да казваш нещо сподели ако ли не недей писа излишно ...даваи отчети другаде

Аман от некадърници ;) Звънни на Мишо от препоръчани сервизи и отиди да я погледне.А ти на тия майстори не им ли потърси отговорност за тая проба?

колега, и колеги ако някои знае телефона на мишо даите го на човека поне да е наясно какъв му е проблема

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой ми спомена, че имало някакви заместители на тези валове - китайски били и стрували около 120 лв парчето. Някой запознат ли е къде се продават такива и прочие?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На тоя мотор само китайски валове му липсват :dance: Отиди някъде където да ти проверят кадърно зацепване центровки и т.н и не я карай така а на репатрак въпреки че ако е имало да става вече е станало съдейки по звука ;)

Вариант Б след като установят колко "прекрасно" е всичко взимаш на старо оборудвана глава и си ти

Вариант С разтриваш я на части и се спасяваш което от дългосрочна гледна точка ще ти спести много мъки и разправии колкото и да не ти се вярва сега ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На тоя мотор само китайски валове му липсват :dance: Отиди някъде където да ти проверят кадърно зацепване центровки и т.н и не я карай така а на репатрак въпреки че ако е имало да става вече е станало съдейки по звука ;)

Вариант Б след като установят колко "прекрасно" е всичко взимаш на старо оборудвана глава и си ти

Вариант С разтриваш я на части и се спасяваш което от дългосрочна гледна точка ще ти спести много мъки и разправии колкото и да не ти се вярва сега ;)

В момента в който оправя двигателя, първото което ще направя е да я продам. Просто ми е съвестно да прецакам някой човек продавайки му я с разнебитен двигател.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ти и най малко пък ти не се обаждай неподготвен щото твоята драма я знаем ....и никой колега не си позволи да се бъзика с теб така,4е в тоя ред на мисли ако имаш да казваш нещо сподели ако ли не недей писа излишно ...даваи отчети другаде

Пикльо, понеже не ми отговаряш на ЛС, тука ще ти го кажа - понеже не се познаваме те съветвам да не се налага да го правим, пък после да ми обясняваш какво да правя и какво не :zustimm: Ходи се научи как се пише АкОмОлатОр първо, преди да се обаждаш неграмотно и неподготвен.

Що се отнася до тракането на мотора, колегата сигурен ли е в майсторите си и че нищо не са подменили по колата, докато е била за ремонт - това бе идеята на въпроса ми?

Редактирано от ogip
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, понеже аз лично незнам какъв е проблема и от къде идва, но мога да ти препоръчам един сервиз на мой приятел, който много ги разбира нещата! Не казвам на 1000%, че като я види колата ще ти каже какъв е проблема и т.н., но гарантирам, че си разбира от работата и не е измамник! Ако имаш интерес пиши на ЛС да ти обясня къде се намира!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Що се отнася до тракането на мотора, колегата сигурен ли е в майсторите си и че нищо не са подменили по колата, докато е била за ремонт - това бе идеята на въпроса ми?

Никога не можеш да си сигурен :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 4 weeks later...

Мога да ти препоръчам едно момче, което поправя предимно ауди-та - София, кв.Триъгълника.

Ползвал съм му услугите 3-4 пъти и съм доволен.

Ако искаш пиши ми едно лично съобщение, да ти дам телефона.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...