stoqnov todorov Публикувано 6 Януари 2013 Доклад Share Публикувано 6 Януари 2013 Здравейте,колеги! Обмислям покупката Ауди А 4 Б6 Авант 2.5 ТДИ 180 к.с. Quattro, чувал съм доста негативни коментари за въпросния двигател „душегуб", но искам да дадат коментар собствениците на такива Б6-ци. Освен двигателя този модел има ли и други слаби страни и какви са? Какво мислите за разходът на гориво градско? Ще ми е полезна и информация за поддръжката,цените на частите и разбира се какво да гледам при оглед. Спрял съм се на конкретен автомобил на колега от форума http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=133253, aко има запознати да дадат компетентно мнение. Благодаря! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
audiceco Публикувано 6 Януари 2013 Доклад Share Публикувано 6 Януари 2013 (Редактирано) http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11357468059907620&f1=details&slink=1omyap много ми хвана окото колега иначе и форумната е хубава Редактирано 6 Януари 2013 от audiceco Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stoqnov todorov Публикувано 6 Януари 2013 Автор Доклад Share Публикувано 6 Януари 2013 Да наистина е много красиво аудито, но какво ще кажеш за автоматика,аз нещо не съм му фен. Колега гледал ли си я на живо тази Б6 - ца? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
audiceco Публикувано 6 Януари 2013 Доклад Share Публикувано 6 Януари 2013 (Редактирано) Е автомата е типтроник не е мултитроник, на колегата не съм гледал колата. Но а6-ца като тая дето ти пускам 2005 година рядко се виждат. Редактирано 6 Януари 2013 от audiceco Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stoqnov todorov Публикувано 6 Януари 2013 Автор Доклад Share Публикувано 6 Януари 2013 Съгласен съм въпросният автомобил е хубав,но това като е типтроник(колега светни ми за типтроникът не съм много наясно за автоматиците) не значи,че е по добре от ръчката,мисля че и относно разхода поне 1 литър нагоре,но все пак ако е проверен автомобил и си заслужава бих се замислил.Никой не дава мнение за аудито на колегите, все пак към него съм се насочил Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Audi style racing Публикувано 6 Януари 2013 Доклад Share Публикувано 6 Януари 2013 Мисля че това ще е една добра инвестиция Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stoqnov todorov Публикувано 6 Януари 2013 Автор Доклад Share Публикувано 6 Януари 2013 Надявам се някои колеги да дадат по-обширни мнения както за конкретни модел Б 6: слаби и силни страни,заслужава ли си и въобще колкото повече инфо дадете толкова по-добре за мен ,а вероятно ще сте полезни и на други колеги.Така също,който е наясно да коментира аудито на колегата,ако има наблюдения. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GENIUS Публикувано 6 Януари 2013 Доклад Share Публикувано 6 Януари 2013 Щом си решил 2.5тди по-добре да е на А6. Поне отвътре е значително по-голяма, а и 6-цата от линка е страхотна откъм глезотийки. Липсват й само босето и люка Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Zdravkicha Публикувано 7 Януари 2013 Доклад Share Публикувано 7 Януари 2013 (Редактирано) Че двигателя малък проблем ли е? :rolleyes:/> Тук при този двигател последното нещо за което е мислено когато се конструира е ремонтнопригодността. Но ти си знаеш :zustimm:/> Редактирано 7 Януари 2013 от Zdravkicha Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Freaky Публикувано 7 Януари 2013 Доклад Share Публикувано 7 Януари 2013 Един приятел, баща му си взе такава само, че седан от Германия си я вкара, еми човека за сега никакви проблеми вече 3 месеца, обаче разхода е прибиващ за дизел .. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bamzebg Публикувано 7 Януари 2013 Доклад Share Публикувано 7 Януари 2013 Вече 1година я карам,няма проблеми с двигател.Разхода зимата 10-11 градско,8-9 извънградско. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stoqnov todorov Публикувано 7 Януари 2013 Автор Доклад Share Публикувано 7 Януари 2013 Колега bamzebg твоята Quattro ли е ? За извънградско не е ли доста голям този разход 8-9, с каква скорост е това, то така средният ти разход идва 10/100, поне разходът съответства ли на вървенето на колата? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bamzebg Публикувано 7 Януари 2013 Доклад Share Публикувано 7 Януари 2013 Quattro e.Разхода може да падне и до 7-8 зависи как я караш.Аз карам почти през цялото време 140-150км.Пробега всеки ден ми е 70км(50 са извънградско 20 градско)борд компа ми показва среден разход 8-9.Колата върви много прилично.Според мен ако е гледана добре няма да съжаляваш. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sweep Публикувано 7 Януари 2013 Доклад Share Публикувано 7 Януари 2013 Колкото запазена и гледана кола да вземеш проблемите с мотора са само въпрос на време. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mityo Публикувано 7 Януари 2013 Доклад Share Публикувано 7 Януари 2013 На фона на цената на нафтата и разхода им, тия коли са напълно безмислени.... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stoqnov todorov Публикувано 7 Януари 2013 Автор Доклад Share Публикувано 7 Януари 2013 Добре, а проблемите при 2.5 ТДИ 163 к.с. пак ли ги има,по-малко ли са или въобще ги няма? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sweep Публикувано 7 Януари 2013 Доклад Share Публикувано 7 Януари 2013 Добре де, какво те тегли към 2.5 ДТИ ? Освен цената има ли нешо, което ти харесва на тоя мотор ? Тежи, харчи, не предлага космическо вървене за тоя разход. Нямаш никаква алтернатива на нафтата...Търси си 1.9 ТДИ или 1.8Т, малко по-скъпи са, но със сигурност има зашо да е така. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
daks Публикувано 7 Януари 2013 Доклад Share Публикувано 7 Януари 2013 Търси си 1.9 ТДИ или 1.8Т, малко по-скъпи са, но със сигурност има зашо да е така.И аз това бих препоръчал. Лошото е, че рядко са с куатро и тогава стават още по-скъпи. Но пък напълно си заслужава покупката. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stoqnov todorov Публикувано 7 Януари 2013 Автор Доклад Share Публикувано 7 Януари 2013 Харесал съм конкретен автомобил http://audibg.com/fo...howtopic=133253 и затова ме тегли към него, темата съм я пуснал и за негативните мнения(то положителни май няма за сега), но и да дадете коментар за това ауди от обявата. И съм се насочил към него, защото колегата гарантира, че го е поддържал добре, но никой не коментира тази Б6 -ца,а само общи коментари за двигателя. За 1.8 Т също съм навит да купя въпроса е да намеря читав екземпляр, някой ако знае такъв може да помогне. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sweep Публикувано 7 Януари 2013 Доклад Share Публикувано 7 Януари 2013 Колега, след като си харесал конкретен екземпляр... Обади се на собственика, огледай колата, провери документите, зарадай я на сервиз... Колегата не е от най-редовните във форума и предполагам по сбирките не ходи, че да има някой преки впечатления.Самата кола на мен ми изглежда много добре, но докато не се види и провери... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mityo Публикувано 8 Януари 2013 Доклад Share Публикувано 8 Януари 2013 Къде е кирията от тоя дезели? Горят много, имат лоша слава, ама и това да оставим! Един газиран осмак дори е по добре Ебаси, отчаян съм от тия печки....... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Батстанчо Публикувано 8 Януари 2013 Доклад Share Публикувано 8 Януари 2013 Не знам и аз какъв е смисъла освен, ако не караш едни 50 000км. на година.При нас данъка е повече от двоен за дизелите и сметките не излизат, ако караш като жена ми по 12 000 на година.Аз със 2,8 192 коня автомат куаттро карам с 160-180 по магистралите и ми дава разход около 8,5-9,0! на 160 е с 3000об.Колегата с дизела и той такива цифри споменава!?!Градско ми е около 12,5/малък град 20 000 жители/ но и разстоянията са много малки за градско 2 км. гасиш палиш 2 км. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AALEXANDROV Публикувано 8 Януари 2013 Доклад Share Публикувано 8 Януари 2013 (Редактирано) Колега,Не знам каква още информация търсиш за конкретната обява, към която пускаш линк. Разпитва ме подробно, доколкото можах, ти отговорих подробно. Какво още ти трябва като информация?Никой от форума, дори и собственика, не може да ти гарантира 100%, че колата няма да се повреди.Даже с риск да съм краен, по-скоро 100% нещо ще се счупи - това е кола на 10-11 години вече - бъди реалист. И това се отнася не само за тази, а за всяка стара кола. Те новите се трошат, какво остава за някоя стара. И ако не валове, ще правиш турбо или ГНП, АБС или рейка, или кой знае още какво. Доволно скъпи агрегати има по Ауди, както и по всяка друга премуим марка.Ако не те усторйва 2.5 ТДИ мотора, взимай 1.9 тди или 1.8 турбо или някакъв друг. Ако те е страх от автомат, взимай ръчка. Ако куатрото ти ще ти дава по-висок от желания разход, вземи кола с предно задвижване.Просто си задай точен критерий за бъдещата ти кола и се води от товите предпочитания - ако чакаш Гошо, Пешо и не знам още кой да ти кажат какво харесват те, това пак няма да е твоята кола. А парите даваш ти все пак. Редактирано 8 Януари 2013 от AALEXANDROV Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Батстанчо Публикувано 8 Януари 2013 Доклад Share Публикувано 8 Януари 2013 Точно, и все пак кола се купува със сърцето, не с кратуната на раменете.Ако ти харесва и си решил, взимай я!Успех! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stoqnov todorov Публикувано 8 Януари 2013 Автор Доклад Share Публикувано 8 Януари 2013 Колега, опитвам се да събера повече информация, то че всяка кола се чупи е така, но все пак някои модели са доста по- проблемни от други. От теб толкова подробна информация не съм получил, а защо търся още информация, защо искам да чуя колкото се може повече компетентни и разнообразни мнения от колегите, а някой от форумът може да има конкретни впечатления. А мисля,че форумът е да дава насоки и отговори, което да помогне на хора като мен да се насочат към конкретен модел, дори и към конкретен екземпляр. Точно съм пуснал темата, защото автомобилът ми харесва, но в бъдеще може да се окаже, че е трябвало да взема 1.8Т, а не 2.5ТДИ, защото относно километрите,които и изминавам и разходите по моторът е по-подходящ за бюджета ми. То е ясно колега ААLEXANDROV, че за теб не е особено важно какво ще взема, но за мен парите не са малко и е от значение Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts