Bivol Публикувано 2 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 2 Септември 2007 Здравейте,Каня се да купувам AUDI A4 1.8T, 150 hp,2001. Интересувам се колко харчи в софийските задръствания ? Колко е смислено е да платя повече за 1.9 дизел ако карам 20 000 километра на година главно в София.Мерси предварително :-) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
corso Публикувано 3 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 3 Септември 2007 Разликата е м/у 3-4 литра градско и пак толко извънградско. А какво да си вземеш - ти си преценяваш! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
didoya Публикувано 3 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 3 Септември 2007 Разликата е м/у 3-4 литра градско и пак толко извънградско. А какво да си вземеш - ти си преценяваш!Айде стига пристрастни мнения!!!Имаме и двете коли в семейството - 1.8Т харчи м/у 2 и 3 литра повече градско, и с 2 литра отгоре извънградско - говорим при едни и същи режими и за 1.9 ТДИ 110 коня.Нека човека си прецени! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zino Публикувано 3 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 3 Септември 2007 Здравейте,Каня се да купувам AUDI A4 1.8T, 150 hp,2001. Интересувам се колко харчи в софийските задръствания ? Колко е смислено е да платя повече за 1.9 дизел ако карам 20 000 километра на година главно в София.Мерси предварително :-)Братле,ако не е Куатро,ще ти гори около 12-13/100 максимум,нема смисъл да вземаш неква печка,а и по принцип 1.8Т мотора се слави като един от най-сполучливите на Ауди,така че скачай смело. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Audi_90 Публикувано 3 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 3 Септември 2007 Моята е такава, AVJ е серията на мотра. 10,3/100 градско с клима. Тоя мотор няма нищо общо освен абревиатурата с 1,8Т който се слага на B5 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
didoya Публикувано 3 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 3 Септември 2007 Моята е такава, AVJ е серията на мотра. 10,3/100 градско с клима. Тоя мотор няма нищо общо освен абревиатурата с 1,8Т който се слага на B5Има, има, мотора е същият, турбината + софта са други Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nasti Публикувано 3 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 3 Септември 2007 Да добре че е същия - ама не казвай на никого! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
corso Публикувано 3 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 3 Септември 2007 (Редактирано) Братле,ако не е Куатро,ще ти гори около 12-13/100 максимум,...Моята е такава, AVJ е серията на мотра. 10,3/100 градско с клима. ...Те заради такива различни мнения не може да се ориентира човека!Аз имам 5 приятели и колеги с А4 1.8Т, както и имаме служебни Пасатори 1.8Т. За разлика от тука, на всички се припокрива мнението, че горят м/у 10.5 и 13 градско, в зависимост от фактори, като зима, лято, клима, без клима, ръчка, без ръчка и тн...!Така! При същите фактори 1.9TDI градско гори м/у 7 и 9, като 7 далеч не му е минимума, а повече от 9 и да унищожиш мотора нема как да изгори!Така че, според мен правилно съм си написал, че разликата е м/у 3 и 4 литра.За извънградско може и повече да стигне, особено, ако се поддържат скорости над 160км/ч.Според мен е нормално да има такава разлика, все пак единия мотор е 40 коня мо-малко, а има голям ресурс от въртящ момент, а и е дизел. Демек, върви по добре при по-ниски обороти и няма нужда да се вкарва в критични режими и да смуче.При 1.9ТДИ АФН на 5та предвака:100км/ч - 2000об.150км/ч - 3000об.190км/ч - 4000об.Колко да харчи при тези обороти?!? Редактирано 3 Септември 2007 от corso Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zino Публикувано 3 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 3 Септември 2007 Моята е такава, AVJ е серията на мотра. 10,3/100 градско с клима. Тоя мотор няма нищо общо освен абревиатурата с 1,8Т който се слага на B5хм,колега 10.3 градско,ами града да не е Полски Тръмбеш? Или Своге,там може и да ти даде такъв разход,инък твърдо нйе Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Васко Публикувано 3 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 3 Септември 2007 хм,колега 10.3 градско,ами града да не е Полски Тръмбеш? Или Своге,там може и да ти даде такъв разход,инък твърдо нйе Града е София, а колата е В6, знам ли, може и да има значение Лично я карах миналата седмица и мога да потвърдя, че на таблото пишеше точно 10.3/100. Дали е само градско, незнам, но нямам причина да се съмнявам в това, което казва Ауди 90. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zino Публикувано 3 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 3 Септември 2007 Града е София, а колата е В6, знам ли, може и да има значение Лично я карах миналата седмица и мога да потвърдя, че на таблото пишеше точно 10.3/100. Дали е само градско, незнам, но нямам причина да се съмнявам в това, което казва Ауди 90.Ауди 90 кара 2.6 мотор,а не 1.8Т Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
didoya Публикувано 3 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 3 Септември 2007 хм,колега 10.3 градско,ами града да не е Полски Тръмбеш? Или Своге,там може и да ти даде такъв разход,инък твърдо нйе Ами не е там, а в София примерноОт Младост2 до сточна гара и обратно, всеки ден - сутрин в 9, вечер в 18 часа (не е като да няма задръствания) - дава ми между 10 и 11 градско, това засичано от пълен до пъленТака че 10.3 си е нормално със спокойно каране до 2500 оборота, а в него режим 1.8Т си върви прилично.Ако сравняваш със 1.8 без Т - ами при него просто въртящият момент е доста нагоре в оборотите и оттам разхода ++. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Васко Публикувано 3 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 3 Септември 2007 Ауди 90 кара 2.6 мотор,а не 1.8ТЩом казваш За 3 дена от регистрацията - 60 мнения? Добър си Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Audi_90 Публикувано 3 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 3 Септември 2007 (Редактирано) Audi_90 си кара баш 1,8Т. Разхода който видя Тsvet40 е не от уикенда а от през седмицата, Васко я кара съботата и отбележете когато жена ми я карала през седмицата от Овча Купел до Захарна фабрика. Задръстването всяка сутрин от Житница до вагон-ресторанта е ужасно. Тя 5-та включва на магистралата Не могат да карат коли и това си е. Ако аз я хвана да я карам спокойно в градско съм я свалял и под 10 но без клима.Нека се отбележи че това е кола на 6 години на 150 000 км а не 12 годишна А4-ка на ,реални,, 104000 км Редактирано 3 Септември 2007 от Audi_90 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RhINoX^ Публикувано 3 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 3 Септември 2007 1.8Т Quattro B5 APU мотор...10 градско си ми дава всеки път. Колата е на реални 110к .Имам я от когато беше на 84к км и все 10/100 градско си дава Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RossN Публикувано 3 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 3 Септември 2007 Абе стига ги давахте тия. Пълниш обем и караш, само тогава "дава".Престоя къде го давате? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zino Публикувано 3 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 3 Септември 2007 Audi_90 си кара баш 1,8Т. Разхода който видя Тsvet40 е не от уикенда а от през седмицата, Васко я кара съботата и отбележете когато жена ми я карала през седмицата от Овча Купел до Захарна фабрика. Задръстването всяка сутрин от Житница до вагон-ресторанта е ужасно. Тя 5-та включва на магистралата Не могат да карат коли и това си е. Ако аз я хвана да я карам спокойно в градско съм я свалял и под 10 но без клима.Нека се отбележи че това е кола на 6 години на 150 000 км а не 12 годишна А4-ка на ,реални,, 104000 кмИма още един ауди 90 ,който си кара баш 2.6 моторетка,имах него предвид.Ко да напраа,че сте били адаши Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
goro Публикувано 3 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 3 Септември 2007 Значи за 1.9tdi 110 h.p. градското е между 7.5 и 8 литра на 100км. с включен климатроник,това е разход за Варна.Извънградско ако я караш с 110 км пада под 5/100.При бензиновия вариянт 1.8Т разхода е с около 2.5/3 литра отгоре,но и вървежа е друг. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Audi_90 Публикувано 3 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 3 Септември 2007 Колегата goro го е казал най-точно Да му е студена бирата Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
doc_mc Публикувано 3 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 3 Септември 2007 Колеги само искам да спомена тук, че борд компютърът понякога не казва истината. Аз лично съм се убеждавал - Русе-София-Русе пълня и после пълня пак до горе да засека. Ако искате ми вярвайте но даде разлика 1.3л на 100км - борд компа показваше по-малък разход от реалния. И това не с моята барака ами с 2004г (аз на моята борд нямам ). Бях шокиран и за това много не вярвам на бордовия. Най-сигурно си е като си налееш до горе. Та обратно към темата, за дизел нямам наблюдение но за 1.8Т ще споделя - в Русе - градско 11.5-12 колкото и икономично да карам. То и по книжка си е толкова. Е става въпрос за 97 Б5. За по-новите не знам. За извън града - без да се съобразявам как карам - 9 на сто. Това е от мен Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
didoya Публикувано 4 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 4 Септември 2007 Колеги само искам да спомена тук, че борд компютърът понякога не казва истината. Аз лично съм се убеждавал - Русе-София-Русе пълня и после пълня пак до горе да засека. Ако искате ми вярвайте но даде разлика 1.3л на 100км - борд компа показваше по-малък разход от реалния. И това не с моята барака ами с 2004г (аз на моята борд нямам ). Бях шокиран и за това много не вярвам на бордовия. Най-сигурно си е като си налееш до горе. Та обратно към темата, за дизел нямам наблюдение но за 1.8Т ще споделя - в Русе - градско 11.5-12 колкото и икономично да карам. То и по книжка си е толкова. Е става въпрос за 97 Б5. За по-новите не знам. За извън града - без да се съобразявам как карам - 9 на сто. Това е от мен Е по книжката е 9.8:) Ако искаш мога да ти я снимам.11.5 - 12 е много за град като Русе, освен ако не я караш само на много къси разстояния, или пък като фитипалди (Като фитипалди и 17 може да стигнеш).Ако не е така - иди да и направят диагностика, наистина 12 си е много за нормално градско. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bgmade Публикувано 4 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 4 Септември 2007 За 3 дена от регистрацията - 60 мнения? Добър си Васе,този е от наште, /виж му аватара/простено му е... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Васко Публикувано 4 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 4 Септември 2007 OFFTOPIC - Да бе, и аз затова го пожалих ONTOPIC - Моят борд компютър на хЛопела е безкрайно точен - ако показва 36.7 литра 36.7 зареждам. Не вярвам при Ауди да е различно Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
doc_mc Публикувано 4 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 4 Септември 2007 Колеги само искам да спомена тук, че борд компютърът понякога не казва истината. Аз лично съм се убеждавал - Русе-София-Русе пълня и после пълня пак до горе да засека. Ако искате ми вярвайте но даде разлика 1.3л на 100км - борд компа показваше по-малък разход от реалния. И това не с моята барака ами с 2004г (аз на моята борд нямам ). Бях шокиран и за това много не вярвам на бордовия. Най-сигурно си е като си налееш до горе. Та обратно към темата, за дизел нямам наблюдение но за 1.8Т ще споделя - в Русе - градско 11.5-12 колкото и икономично да карам. То и по книжка си е толкова. Е става въпрос за 97 Б5. За по-новите не знам. За извън града - без да се съобразявам как карам - 9 на сто. Това е от мен Колеги, извинявам се за подвеждащата информация, това ми е разходът на газ Много ми се спеше като го поствах снощи и за това. А иначе колегите са прави че на бенз градско треба да е около 10 или малко повече, а извън града и аз съм смъквал на 7 бензин при икономично каране Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Penev Публикувано 29 Септември 2007 Доклад Share Публикувано 29 Септември 2007 Е по книжката е 9.8:) Ако искаш мога да ти я снимам.11.5 - 12 е много за град като Русе, освен ако не я караш само на много къси разстояния, или пък като фитипалди (Като фитипалди и 17 може да стигнеш).Ако не е така - иди да и направят диагностика, наистина 12 си е много за нормално градско.аз имам а4 1.8т комби и градско ми дава 12-13л , по каталок градско му дават 11.2 пише го на една табела в багажника Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване