Jump to content

блока с врътките за парното


Mitakaa

Recommended Posts

Колеги,развалено ми е копчето за степените на вентилатора... Та въпроса ми е може ли да се ремонтира това копче,ако може къде. Иначе може ли да се намери нов тоя блок и колко струва... в една морга го намерих на старо за 40лв,ама няма гаранция,че няма да е като моя да работи само на 1ва и на 4та степен и накрая да откаже :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега.Има вече такава тема,но ако можеш да свалиш блока с врътките сам значи работата е много добре.Копчето за степените за парното има отзад 4 пластини които най-вероятно са нагорели и трябва да се зачистят с финна шкуртка.А може причината да е и друга.Зад жабката,от ляво на вентилатора на парното има един блок,който резистор с три степени.Та проблема може да е в него.Той прегаря и не подава ток към ел.моторчето.Сменя се с нов - цена 20 лв.И на последно място буксата самия вентилатор.Провери за нагар или прегаряне.Дано да съм бил полезен.Чао. :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес и при мен се случи същото,2 степени спряха да бачкат.Останаха само 1 и 4 степен,като при теб.Само че при мен спря да щрака копчето,върти се като врътката за топло-студено,доста плавно.Тия дни ако решиш проблема,пиши 2 реда как си го оправил.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето малко снимки от една друга тема.

Дано да ви се изясни каква е работата с тея врътки и жила.

Ако е само до жилата не се налага да сваляш цялото табло.

Аз го "ядох" миналата седмица ама при мен беше по-различна ситуацията.

Счупена ми беше врътката и жилото яко запекло.

Смених цялата конзола със все жилата.

Та ако е при теб само до жила може да минеш и по-лесно.

Тва по-долу е за сам човек работа:

imgp7315un3.th.jpg imgp7319zl0.th.jpg imgp7275np5.th.jpg

imgp7260xt9.th.jpg imgp7263bj8.th.jpg imgp7265tc9.th.jpg imgp7269wx3.th.jpg

imgp7272xt1.th.jpg imgp7273th5.th.jpg imgp7284pq2.th.jpg imgp7287qc7.th.jpg

imgp7289sc8.th.jpg imgp7294si2.th.jpg imgp7295gb2.th.jpg imgp7296kx2.th.jpg

imgp7302jf1.th.jpg imgp7311bl6.th.jpg imgp7313kq7.th.jpg imgp7314ir1.th.jpg

Резултата, перфектно работещи врътки на парното + почистване от прах и листа във въздуховодите (не е като да нямаше) :bia: .

imgp7332bl8.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колеги,аз изхвърлих това подобие на ключ и монтирах ключ от бмв3-на,с малко повече преправки стана прекрасно и вече забравих за един от кусорите на тези коли,0888117762 Светли

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз веднъж го разглабях,но не можах да изкарам блока (не знаех тогава,че има два болта горе,зад тия далавери дето духа от тях) и тогава като побарвах пластините си вървъше... даже си го бях оставил на4ри,за да може като си пусна климата да ми духа доволно хладно,а не да се потя 1ч докато се охлади :) Така че съм сигурен,че е от пластините на копчето,но не знам ако сваля целия блок дали щше мога да ги зитрия с финна шкурка...?!?! А иначе си взех един сребрист спрей от MR.Bricolage,който се води за почитване на elektro kontakti na МoTIP (холандска фирма)... Та дали ще стане с тоя спрей или да си шкуркам и така....?П.С.: Темата съм я гледал..но много неща не ми станах ясни,затова е тази тема :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

marian990 е обяснил нещата.

На тази снимка на SunShinе, джаджата най-вдясно е за степените на парното:

imgp7302jf1.jpg

Има 2 винта от двете си страни които се развиват и се издърпва назад и реално ви остава в ръката. Лесно се вижда кои пластинки са за парното и кои за осветлението на врътките отпред.

Първо пробвате като давате накъсо съответните крачета в буксата. Ако се пуснат всичките степени - значи проблем си е наистина в тази джаджа с пластинките. Ако пак липсват съответните проблеми степени, тогава сменявате резисторната каскада която е при вентилатора.

При мене имаше проблем - 2-ра степен не работеше т.е. работеше като 1. Разбрах че проблема ми е в самата врътка. Какво ли не правех - като е извадена работи всичко коректно и перфектно, но щом сглоба всичко и почва отвреме навреме да отказва 2-ра степен. Чистих как ли не въпросните пъпки които дават контакт и накрая просто реших че са чисти, но проблема е че не могат така добре да легнат една на друга и да дадат хубав контакт. Затова при последното сваляне хванах и изпилих леко края на пластинката която врътката надига и то само на тази проблемната за степен 2. Така реално пластинката се вдига по-малко, но коато ляга зада даде контакт вече ляга по-добре и оттогава ми се оправи 2-ра степен.

За почистване освен шкурки, може да се ползват допълнително разни спрейчета

Редактирано от lllubo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И как го реши???

аз вече имам 2 ключа неработещи.единия го разпробих и сложих болчета но сега кат пусна климата и тръгва вентилатора директно и немога да намалям и увеличавам.Имам още един развален но още незнам как да го оправя.

И на двата им са развалени нитовете а из моргите няма....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами след като го разглобих,изкарах тая част с пластините (тъй като на мен само първата врътка ми беше отказала) почистих пъпките,които контактуват,хубаво с шкурка,после ги напръсках със спрей за почистване на ел.контакти и констатирах,че нитовете са изпъкнали малко,набих ги навътре колкото мога порбвах да ги поразширя малко,като бръкна в тях с отверката и сега вече си имам 4ри работещи степени.... междувремено се възползвах и си смених лампички на врътките,че бяха изгорели и 3те :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...

Ами след като го разглобих,изкарах тая част с пластините (тъй като на мен само първата врътка ми беше отказала) почистих пъпките,които контактуват,хубаво с шкурка,после ги напръсках със спрей за почистване на ел.контакти и констатирах,че нитовете са изпъкнали малко,набих ги навътре колкото мога порбвах да ги поразширя малко,като бръкна в тях с отверката и сега вече си имам 4ри работещи степени.... междувремено се възползвах и си смених лампички на врътките,че бяха изгорели и 3те <img src="http://audibg.com/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/smile.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":angry:" border="0" alt="smile.gif" />

Привет колега.Как изкара пластините на първата врътка за степените?Моята е блокирала и не помръдва на никъде.Развих отзад болчетата но не излиза.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

при мен колеги изчезна 4 та степен и взех контактен шпрей и хубаво напръсках буксата от тогава нещата са наред иначе мислех че съм за смяна на реостат

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да не пускам друга тема...

при мен проблема е във врътката за клапите... работят ми само за прозореца и тази в краката... врътката не може да се завърти в крайно дясно положение? сякаш жилото нещо заяжда

някви идеи ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да не пускам друга тема...

при мен проблема е във врътката за клапите... работят ми само за прозореца и тази в краката... врътката не може да се завърти в крайно дясно положение? сякаш жилото нещо заяжда

някви идеи ?

И при мен беше така.Самите жила бяха криви и не можеха да движат в бронята.Понапънах ги и стана работата.А и на механизма които обръща въздуха за в краката и в стъклото от дясно има един палец на коитосе закрепя жилото.Тои прилича на зъбно колело отзад и така предава силата.Та беше прескочил 1 зъб и...

Редактирано от naskoukov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...