Милослав Публикувано 2 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 2 Януари 2010 Някой с автомат сблъсквал ли се е с това?Значи преди след като оставя колата на паркинг, дръпна ръчната и си махна крака от спирачката се чуваше само един път това щракване, все едно се заклюва лоста.Сега като си махна крака от педала и почва щракалката, същото е и на N. На никоя друга позиция няма проблем скоростите са си чук, като че ли е обвързано със спирачката? Натисна ли педала на - няма шракане.Някакви идеи? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sky Публикувано 2 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 2 Януари 2010 (Редактирано) Според мен това е блокировката на лоста, да не можеш да превключих без да не си натиснал спирачката. При мен го чувам като съм на P като натисна и се чува как освобождава лоста. Редактирано 2 Януари 2010 от sky Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Милослав Публикувано 3 Януари 2010 Автор Доклад Share Публикувано 3 Януари 2010 И аз в това съм се усъмнил, изчетох де що имаше теми тука за автомат - колегата VBI е писал че има електромагнитче, което в възможно да се зацапва или разкача.Някаква представа как се отваря конзолата на лоста и дало въобще това нещо може да се оправи откъм купето?Много благодаря за включването Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jacob12 Публикувано 3 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 3 Януари 2010 На ск. лост има отвор и един електромагнит изтрелва вътре едно дебело желязце - а см. диаметър. То би трябвала да се чува Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Милослав Публикувано 3 Януари 2010 Автор Доклад Share Публикувано 3 Януари 2010 На ск. лост има отвор и един електромагнит изтрелва вътре едно дебело желязце - а см. диаметър. То би трябвала да се чуваВсъщност проблема е че се чува прекалено много Нещо не му е наред на тоя електромагнит и тр да го отворя, да видя каква му е драмата.Това сериозен проблем ли е, аз мога ли да го отстраня или тр намеса в сервиз, според вас, колеги? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmm Публикувано 3 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 3 Януари 2010 Има вариант и стоп машинката да е, той (електромагнита на заключването) от нея взема сигнал.Мисля че машинката е с два отделни кръга един за стоповете и един за автомата, та по стоповете само няма да се ориентираш дали е скапана. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
drob4o Публикувано 3 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 3 Януари 2010 Не си пипай механизма, наред ти е, просто не си играй с педала на спирачката за да те дразни този шум. Педала се натиска само при освобождаване от P, както са написали колегите. Ако пак те притеснява значи ти е слаба музиката. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Милослав Публикувано 3 Януари 2010 Автор Доклад Share Публикувано 3 Януари 2010 Не си пипай механизма, наред ти е, просто не си играй с педала на спирачката за да те дразни този шум. Педала се натиска само при освобождаване от P, както са написали колегите. Ако пак те притеснява значи ти е слаба музиката. Грешно си ме разбрал колега. Щрака няколко пъти, когато пусна педала на спирачката и спира на 10тото щракане примерно.Не си играя с нищо, вероятно съм най-добрия и внимателен потребител, който е виждал тоя автоматик от съществуването си Просто нещо тоз електромагнит се е прецакал и не знам кой къде и как могат да ми го оправят, най-добрият вариант е аз да се оправя, защото мног мразя някой да ми рови по колата. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
drob4o Публикувано 3 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 3 Януари 2010 Грешно си ме разбрал колега. Щрака няколко пъти, когато пусна педала на спирачката и спира на 10тото щракане примерно.Не си играя с нищо, вероятно съм най-добрия и внимателен потребител, който е виждал тоя автоматик от съществуването си Просто нещо тоз електромагнит се е прецакал и не знам кой къде и как могат да ми го оправят, най-добрият вариант е аз да се оправя, защото мног мразя някой да ми рови по колата.Да прав си сигурно не съм те разбрал правилно. Пробвай да разглобиш и видиш къде е проблема. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VBI Публикувано 3 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 3 Януари 2010 (Редактирано) Възможно е да имаш хлабава връзка на куплунга на ел. магнита или действително да се е зацапала стоп-машинката и по-точно частта, която се грижи за включването на ел. магнита. При теб не знам как точно е реализирано, но на самия селектор отгоре има контактни пластини, които подават сигнал дали е на "Р" селектора. Ако имаш такива не е лошо да ги почистиш с контактен спрей. Доколкото знам тази блокировка за лоста работи само за положение "Р" на селектора и не включва на другите положения на лоста - иначе би "щракало" при всяко натискане на педала на спирачката. Редактирано 3 Януари 2010 от VBI Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jacob12 Публикувано 3 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 3 Януари 2010 Следи се паркинг с контактче и спирачка Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
st.pi4 Публикувано 3 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 3 Януари 2010 колега , ако сваляш средната конзола(където е скоростият лост) направи няколко ключови снимки кое как се сваля ,защото последния път като се опитах да сваля капака на скоростият лост се оказах в задънена улица и гледах 2 минути умно и се отказах...явно нямах достатъчно хъс за операцията ,но ако се насиля ще успея ,но най -веройтно с цената на някоя счупена щипка или нещо от сорта аз съм също с автоматик и си взех нов капак за лоста че стария е много издраскан, ама така си седи.... та ако ти съумееш да извършиш тази не особенно лесна за несблъсквал се до момента с такава процедура човек,при това без жертви!!!сподели!! успех с решението на проблема Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Petkovm Публикувано 3 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 3 Януари 2010 Колега,чувал съм че стоп машинките често правят тези номера. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Милослав Публикувано 3 Януари 2010 Автор Доклад Share Публикувано 3 Януари 2010 Реално най-вероятно е някаква джиджавка, която се е попрецакала ...Някой има ли идея за разглобяването на това чудо по средата и дали ще се оправя сам?И някой има ли идея за сервиз за това чудо и дали някой форумен майстор може да се справи с операцията?ПС Относно форумните майстори питам не от немотия или от стискане на пари, а заради това че знам че някой ще подходи към колата ми нормално като човек, а не като към поредния клиент. Това го пиша, да не тръгне спам в оная посока. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gesev Публикувано 3 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 3 Януари 2010 (Редактирано) мисля 4е това ще ви помогне,само внимаваи многокато дърпаш нагоре защото е много вероятно да си разбиеш носа,непитаи от каде знам Редактирано 3 Януари 2010 от gesev Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Милослав Публикувано 3 Януари 2010 Автор Доклад Share Публикувано 3 Януари 2010 мисля 4е това ще ви помогне :hilezh: Това май е за Ц5, дали е същото и при Ц4, питам защото и визуално е по различно при мене.Иначе много благодаря, ако е същото ще пробвам.Ако някой може да даде същата схема за Ц4 слизам още сега Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivo_Dinkov Публикувано 4 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 4 Януари 2010 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
васето Публикувано 4 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 4 Януари 2010 Да същото е,наскоро отварях да си сменям крушката за позиция на лоста. Като надигнеш задния краи не вдигай мн.около 30 градуса колкото е нужно за да не строшиш двете щифтчера които влизат в предната част,и дърпаш назад.Добрее че обръщаш внимание на този зараждащ се проблем,защото един приятел му се заключи и като реши да тръгва няма отклщчване и 4 часа лутане по ключари(незнам защо нее потърсил сервиз) но ключар му я оправил,да не споменавам колко го е одрал като видял Варненска регистрация. вВ София му се прецака.Успех. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Милослав Публикувано 4 Януари 2010 Автор Доклад Share Публикувано 4 Януари 2010 Иво, благодаря ти отново за пореден път Някаква идея де да го търся тоя електромагнит после? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Милослав Публикувано 5 Януари 2010 Автор Доклад Share Публикувано 5 Януари 2010 Къде да е тая джиджавка ... някой да има идея? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivo_Dinkov Публикувано 5 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 5 Януари 2010 Не съм разкоствал такова Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
PESHO OT MARS Публикувано 5 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 5 Януари 2010 На Ц2ката беше отпред прилича на малка бобина. Когато махнеш капачките би трябвало да го разпознаеш веднага. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Милослав Публикувано 5 Януари 2010 Автор Доклад Share Публикувано 5 Януари 2010 Събирам сили да се заиграя с тая гад, ако още някой има идея на Ц4 как е - отворен съм за идейки Мерси на всички включили се до тука Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VBI Публикувано 5 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 5 Януари 2010 Погледни в ЕТКА - там има схема на селектора и съответно на ел. клапан. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Милослав Публикувано 5 Януари 2010 Автор Доклад Share Публикувано 5 Януари 2010 Погледни в ЕТКА - там има схема на селектора и съответно на ел. клапан.На това се надявам - ако някой има ЕТКА нека пусне всичко за тва чудо на техниката, елтромагнита на автомата Отново Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване