Jump to content

Въпрос за прибиране на огледала

Ivanu6ka

Recommended Posts

Здравейте! Колата е А4, 1.9 TDI, 131 ждребета, 2002г. Имам електрически огледала, със съответното лостче, но не се прибират огледалата назад. Не знам въобще дали имам такава опция. Предполагам, че щом са електрически-има, но в такъв случай не работи, или аз не знам точно как да ги задействам. Пробвам с дърпане назад(към багажника) на лостчето, когато е в неутрално положение, но никаква реакция. Някой да е имал подобен проблем и д азнае нещо повъпроса? Дали не е въпрос на някой предпазител? Но пък електриката на самите огледала вътре си работи. Очаквам съвети.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте! Колата е А4, 1.9 TDI, 131 ждребета, 2002г. Имам електрически огледала, със съответното лостче, но не се прибират огледалата назад. Не знам въобще дали имам такава опция. Предполагам, че щом са електрически-има, но в такъв случай не работи, или аз не знам точно как да ги задействам. Пробвам с дърпане назад(към багажника) на лостчето, когато е в неутрално положение, но никаква реакция. Някой да е имал подобен проблем и д азнае нещо повъпроса? Дали не е въпрос на някой предпазител? Но пък електриката на самите огледала вътре си работи. Очаквам съвети.

Здравей, колега! Поне при мен е така - бутончето от което си избираш, кое от огледалата да регулираш, го завърташ до положение удебелената част в средата да гледа към бутоните за сваляне и вдигане на стъклата, ако не може значи просто нямаш тази функция! Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, колега! Поне при мен е така - бутончето от което си избираш, кое от огледалата да регулираш, го завърташ до положение удебелената част в средата да гледа към бутоните за сваляне и вдигане на стъклата, ако не може значи просто нямаш тази функция! Успех!

При мен от същото нещо за избор кое от огледалата да си регулираш, се прибират и огледалата. Това въпросното нещо(не е бутон, не е и ръчка :hilezh: ) се завърта обратно и огледалата се прибират. Между другото това с прибирането на малкото дясно огледало ми е доста странно, защото в прибрано и в нормално състояние разликата е много малка и почти не се показва навън :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи да пробвам да го завъртя назад...ок ще опитам , но ми се струва, че не се завърта повече настрани от положенията за ляво огледало и дясно. Пробвах да го натисна назад и няма реакция...може да е нужно въртене, а може и д анямам тая "екстра". Но пък на ръка не искат да се прибират, та ме съмнява, че не ми работи просто... :hilezh:. Възможно ли е да не се прибират по никакъв начин?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи да пробвам да го завъртя назад...ок ще опитам , но ми се струва, че не се завърта повече настрани от положенията за ляво огледало и дясно. Пробвах да го натисна назад и няма реакция...може да е нужно въртене, а може и д анямам тая "екстра". Но пък на ръка не искат да се прибират, та ме съмнява, че не ми работи просто... :bia: . Възможно ли е да не се прибират по никакъв начин?

Колега, бутона трябва да го завъртиш, а не да го натискаш. Ако не се завърта повече от положенията за ляво и дясно огледало, не го напъвай, явно я нямаш функцията.

Би трябвало да могат да се приберат ръчно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не всички ел-огледала имат и функция прибиране. На мойто копче (или ръчка), освен рисунките на огледала вляво и вдясно, има и рисунка отзат, как се прибират огледалата. А иначе съм виждал същите копчета, които са без тая рисунка- логично, без тая функция.

Но това всичко е на С5, предполагам, че и при теб трябва да се търси тази логика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не всички ел-огледала имат и функция прибиране. На мойто копче (или ръчка), освен рисунките на огледала вляво и вдясно, има и рисунка отзат, как се прибират огледалата. А иначе съм виждал същите копчета, които са без тая рисунка- логично, без тая функция.

Но това всичко е на С5, предполагам, че и при теб трябва да се търси тази логика.

При мен е с рисунка за прибиране назад! Иначе и аз доколкото знам тези, които нямат екстрата нямат и рисунка(естествено ако не е слагана допълнително). Моите нищо, че се прибират автоматично баща ми мина един ден покрай нея в гаража и го "прибра" ръчно :bia:

Редактирано от d`a`n`n`y
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам рисунка "отзад" зад джойстика , значи може би нямам и функцията, но тогава защо не мога да ги прибера поне ръчно? Запънати са яко, натисках един ден, но все пак не смея да "напнем яко" за да не изщрака за последно :bia:! Ще пробвам по-час пак да въртя и да напъвам, да видя какво ще излезе! Лек ден за сега на всички :)!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, прибирането става по следния начин.

Хващаш огледалото отдолу, повдигаш го леко (0.1-0.2 см) нагоре и отместваш в посока вратата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега имам същото ауди и писах същатата тема та.

Имаш я екстрата: Джойстика които имаш когата сочи неутрална го завърташ на 90 градуса по посока сочеща багажника на колата (ЗАВЪРТАШ )(НЕ НАТИСКАШ)

И огледалата се прибират.Не се притеснявай,че копчето се върти малко по трудно.Прибират се огледалата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей, златна тема!

При първоначалния оглед забелязах странното означение на копчето за огледалата, но не пробвах какво става като включа натам, а после тотално го забравих/игнорирах, погледът ми е минавал през него, без да му обърна внимание.

Същевременно бях особено нещастен, че не ми се прибират огледалата. Бях пробвал само ръчно, без да ги насилвам, естествено.

Обаче сега - яко кеф - прибират се с едно врътване на копчето. Жестоко! Мама му стара, кеф! Отивам да си поиграя известно време :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега имам същото ауди и писах същатата тема та.

Имаш я екстрата:

Бах маа му, как разбра, че със сигурност я има, като половината аудита я нямат. И отгоре на всичко, копчето му е от тия без рисунката отзат.

Редактирано от bokouser
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Здравейте отново! Значи проблема е решен и като заключение: Огледалата се прибират електрически САМО ако имат символ от задната страна на джойстика. Прибирането става, чрез завъртане на джойстика към символа. При мен случаят е по-друг. Електрически са, но нямам символ и не се завърта джойстика. Прибирането става ръчно по цитирания от колегата начин, чрез повдигане леко нагоре. Аз ги напъвах назад ръчно, но без повдигане не искат. Благодаря на всички за времето и вниманието и лека и безаварийна!

"Колега, прибирането става по следния начин.

Хващаш огледалото отдолу, повдигаш го леко (0.1-0.2 см) нагоре и отместваш в посока вратата."

Редактирано от Ivanu6ka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги,

ето какво писах в една предишна тема, това ми е скромния опит с ел. огледалата на Б6 ...

Назад ти е 4тата позиция - служи за прибиране на огледалата ако спреш в някоя тясна уличка например. Също така ако джойстика ти сочи надясно (демек включено е дясното огледало) и включиш задна, дясното огледало пада надолу за да гледаш бордюра. Поне това са екстрите на джойстика, които съм забелязал при моята кола.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте отново! Значи проблема е решен и като заключение: Огледалата се прибират електрически САМО ако имат символ от задната страна на джойстика. Прибирането става, чрез завъртане на джойстика към символа. При мен случаят е по-друг. Електрически са, но нямам символ и не се завърта джойстика. Прибирането става ръчно по цитирания от колегата начин, чрез повдигане леко нагоре. Аз ги напъвах назад ръчно, но без повдигане не искат. Благодаря на всички за времето и вниманието и лека и безаварийна!

"Колега, прибирането става по следния начин.

Хващаш огледалото отдолу, повдигаш го леко (0.1-0.2 см) нагоре и отместваш в посока вратата."

Пак не си разбрал- ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРИ КОНТАКТ СЕ ЗАВЪРТА КОПЧЕТО , то верно че само един грамотен колега го споменна ама ти какво четеш като и темата си е твоя ем ти казват ем спиш , и после ще даваш акъл по подобни теми, а копче за заключване на вратите от вътре имаш ли и знаеш ли как се ползва то ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак не си разбрал- ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРИ КОНТАКТ СЕ ЗАВЪРТА КОПЧЕТО , то верно че само един грамотен колега го споменна ама ти какво четеш като и темата си е твоя ем ти казват ем спиш , и после ще даваш акъл по подобни теми, а копче за заключване на вратите от вътре имаш ли и знаеш ли как се ползва то ?

Колега, че спя това е научно доказан факт, но не и през цялото време. Огледалата ми са електрически регулируеми НО НЕ СЕ прибират електрически. нямам символ отзадната страна и джойстика за управлението им не се завъта назад нито на контакт, нито без контакт. Ако не вярваш-заповядай на гости на по бира-ще ти демонстрирам! Колкото до копчето за заключване-имам и знам как се ползва. Имам и бутони за спиране на контрол на салона за буксиране. Я ги як:

А , колкото до това, че давам акъл...не претендирам , че знам всичко, но форума според мен затова е форум-за обмяна на мнения! Ако чакаме само "специалисти" да пишат тук, постовете ще си седят празни-гарантирам!

post-40208-1247391023_thumb.jpg

post-40208-1247391032_thumb.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи снимка няма и сега не ми се ходи до колата, но ето картинка от ръководството-същото е и на живо, без заградените от мен в червено неща. Нямам на задните врати ел .стъкла и символа зад джойстика. Явно, което го нямаме-го нямаме :hilezh:!

post-40208-1247393046_thumb.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма невъзможни неща! Колата е произведена 06.2002, но това не пречи да няма задни ел.стъкла и ел.прибираеми огледала :)! Като си повишиме стандарта да купуваме чисто нови-ще си избираме екстрите. Докато караме втора ръка и натам-к'вото дойде :hilezh:!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...