зеФс Публикувано 3 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 3 Февруари 2011 (Редактирано) Друзя, един пръч има Голф 4, 1.4, който отвреме навреме изхвърля масло и то много през тръбичката в която е пръчката за мерене на нивото. Обикновенно го прави при студен мотор.Аз лично предполагам, че става въпрос за брутално износен двигател, който прави налягане от изгорели газове в картера. Мисля, че газовете преминават покрай семерингите на някое бутало. Евентуално при загряване, луфтовете намаляват и семерингите уплътняват по-добре.Сещате ли се за друга причина за тази диарична постъпка от страна на мотора?Някаква идея как да отдалечи колата от Надин?Може би да изкара тръбичката за картерна вентилация, ако има такава, под колата, както едно време правеха със старите Жигулита?Последното с цел, налягането да не избутва масло през тръбата, а да си фъщи в ефира. Редактирано 3 Февруари 2011 от зеФс Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RaDi_b4 Публикувано 3 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 3 Февруари 2011 По-скоро прегледайте да няма запушване по самата картерна вентилация. Какъв е мотора на това ... чудо? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
зеФс Публикувано 3 Февруари 2011 Автор Доклад Share Публикувано 3 Февруари 2011 Сега си говоря с Дупи, че между предишното разстройство и това е карам цяла седмица и тази сутрин голфът се е наакам изненадващо.Проблемът не е постоянен, а се появява понякога, без очевидна закономерност. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
шпеколини Публикувано 3 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 3 Февруари 2011 По-скоро прегледайте да няма запушване по самата картерна вентилация. Какъв е мотора на това ... чудо?Битурбо :hilezh: Мое да има запекъл маслен сегмент и като вдигне налягане маслото да уплътнява. :unsure: Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RaDi_b4 Публикувано 3 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 3 Февруари 2011 Битурбо :hilezh: Дизел вс бензин, Айнщайн!!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
зеФс Публикувано 3 Февруари 2011 Автор Доклад Share Публикувано 3 Февруари 2011 (Редактирано) По-скоро прегледайте да няма запушване по самата картерна вентилация. Какъв е мотора на това ... чудо?1.4 зинбин.Извинявам се, че разпитвам за вражеска марка бубу, ма нали трябва да си помагаме... Редактирано 3 Февруари 2011 от зеФс Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Todir Публикувано 3 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 3 Февруари 2011 Вражеска колко да е вражеска Небрандирана А3-ка И според мен първо трябва да се види тая картерна вентилация. А харчи ли масло мотора? Варианта със сегментите също седи, но тогава би трябвало да е съпроводен и с порядъчен харч на масло. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RaDi_b4 Публикувано 3 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 3 Февруари 2011 И осажден отвън ауспух, в добавък с черни точици масло по задния капак. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bokouser Публикувано 3 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 3 Февруари 2011 (Редактирано) Евентуално при загряване, луфтовете намаляват и семерингите уплътняват по-добре.Най-вероятно не е от това. При загряване луфтовете се увеличават. Мотора е най-стегнат студен. Редактирано 3 Февруари 2011 от bokouser Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
viper-666 Публикувано 3 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 3 Февруари 2011 Най-вероятно не е от това. При загряване луфтовете се увеличават. Мотора е най-стегнат студен.Кои луфтове се увиличават? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bokouser Публикувано 3 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 3 Февруари 2011 Що, не си съгласен ли? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
viper-666 Публикувано 3 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 3 Февруари 2011 Що, не си съгласен ли?Не Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bokouser Публикувано 3 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 3 Февруари 2011 (Редактирано) Може и да бъркам, така си мисля. Логиката ми е продиктувана от такива неща: Като нагрееш некъв чарк, по-лесно го развиваш - от топлото метала се свива.Свещи се развиват много по-лесно на топъл мотор - от топлото метала се свива.и т.н. Редактирано 3 Февруари 2011 от bokouser Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AV Публикувано 3 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 3 Февруари 2011 +Още един глас за Картерна вентилация Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bori Публикувано 3 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 3 Февруари 2011 Най-вероятно не е от това. При загряване луфтовете се увеличават. Мотора е най-стегнат студен.точна така колега мотора е наи стегнат студен Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
viper-666 Публикувано 3 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 3 Февруари 2011 (Редактирано) точна така колега мотора е наи стегнат студен Виждам, че преобладава високо академична мисъл тук.Би ли потплътил с малко логични обяснения своето становище по въпроса? Редактирано 3 Февруари 2011 от viper-666 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bokouser Публикувано 3 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 3 Февруари 2011 Аз съм ти написал логиката, само тряа да я прочетеш. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
шпеколини Публикувано 3 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 3 Февруари 2011 И осажден отвън ауспух, в добавък с черни точици масло по задния капак.Нема такова нещо. На опело имах счупен маслен сегмент и отзаде не пушеше грам. Ама от щеката на маслото си пушеше бЕло. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
viper-666 Публикувано 3 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 3 Февруари 2011 Аз съм ти написал логиката, само тряа да я прочетеш.Прочетох я току що.Може би коефициентът на линейно разширение трябва да го преименуваме на "коефициент на линейно свиване"?Аз нямам какво да кажа повече по въпроса. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yavor20v Публикувано 3 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 3 Февруари 2011 Може и да бъркам, така си мисля. Логиката ми е продиктувана от такива неща: Като нагрееш некъв чарк, по-лесно го развиваш - от топлото метала се свива.Свещи се развиват много по-лесно на топъл мотор - от топлото метала се свива.и т.н.Глеам....разбираш от физика горе долу,колкото ЧЪк Норис от счетоводство! По твоята логика ако затвориш едно пиле в тенжера под високо налягане(защо ли са я кръстили така??) и надуеш котлона,ми тенжерката ше почне да се всива и да праи вакуум вътре ве, мой :D а то май нее баш така Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
drob4o Публикувано 3 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 3 Февруари 2011 Само да уточним за кой мотор говорим да не би да е 1,4л. 75к.с. с 16V с два разпределителни вала и алуминиев блок. Който е известен с така наречената ледена смърт при много студено време, получава се заледеняване на картерната вентилация, съответно запушване, за който едно време имаше сервизна акция от Фолксваген и спуснат кит за допълнителен монтаж на подгрев на същата вентилация. По някое време ще си блокира за последно мотора не се притеснявайте, ако се задържат още малко студовете и продължава да си го кара без да предприеме нещо. Той и без това е готов вече с тази работа без масло. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DAKINE Публикувано 3 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 3 Февруари 2011 Без да съм доктор да кажа че елементите се разширяват на по висока температура Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
зеФс Публикувано 3 Февруари 2011 Автор Доклад Share Публикувано 3 Февруари 2011 Само да уточним за кой мотор говорим да не би да е 1,4л. 75к.с. с 16V с два разпределителни вала и алуминиев блок. Същия е мотора.Някакъв съвет?Няма сериозен разход на масло или пушене. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JVV Публикувано 3 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 3 Февруари 2011 Като нагрееш некъв чарк, по-лесно го развиваш - от топлото метала се свива.Градски, обратно е ве. Разширява се. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bori Публикувано 3 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 3 Февруари 2011 Прочетох я току що.Може би коефициентът на линейно разширение трябва да го преименуваме на "коефициент на линейно свиване"?Аз нямам какво да кажа повече по въпроса.добре сьгласихсе Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts