Jump to content

V I P E R

Members
 • Posts

  636
 • Joined

 • Last visited

About V I P E R

 • Birthday November 19

Друго

 • Kaра
  1.9 TDI

Персонална информация

 • Gender
  Мъж
 • Location
  Plovdiv

Recent Profile Visitors

3,761 profile views

V I P E R's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

 1. Оправи се преди десетина дни. Успях да направя едно видео, като отида в сервиза ще им го показвам.
 2. Вече няколко пъти при студен старт, точно в момента на първото качване на обороти, веднага след натискане на старт бутона, оборотите падат за около половин секунда и веднага след това се вдигат нормално. Сякаш прекъсва потока гориво за момент. По принцип скоро ще влиза в сервиза за смяна на цедка и ще видят какво е, но ми е интересно ако някой има представа на какво може да се дължи това? При студена кола го прави 4 от 5 пъти, при топла кола - не.
 3. Веднъж карах на майка ми мерцедеса, GLS дизел, точно същото ми се случи по един баир. Оказа се горивна помпа. Не казвам, че и при теб е така, но симптомите бяха същите.
 4. 2014 е цифров. Или най-вероятно е комбиниран, както и на 2012 би трябвало да е.
 5. @JBwalker На мен ми звучи като колата ти да има някакъв проблем, но дано да бъркам. Като цяло според мен прекалиха с размерите на джантите, RSQ8 може да бъде поръчано с 23 цола... защо човек би искал да си причини такова нещо, не знам. И ще кажете пътищата са гадни при нас, така е, но и в чужбина пътищата не са перфектни.
 6. Има си разлика от производител до производител, отделно зимните гуми са с по-мек състав и е нормално да возят по-добре. Не бих сложил под 19 на тази кола, не виждам смисъл.
 7. @BECKO Прав си, ще ги питам.
 8. Не се изразих правилно. Предполагам, че ще откажат, тъй като според Ауди маслото не се сменя, съответно нито ще имат масло/части, нито инструкции как се сменя. А дори да си ги набавят, не знам дали ми се рискува с хора, които тепърва ще се учат как става. Това е само мнение базирано на логика, но ще се радвам да не съм прав. (сега забелязах, че пиша в конкретна тема, а не в общата за обсъждане на A8 D4, така че сори)
 9. @Vetov На твое място не бих се занимавал. И аз съм чел, че по едно време Ауди се усещат за проблема и сменят цедката - явно е било към 2016-та. И не става въпрос за пари - всяко ненужно човъркане по колата е риск нещо друго да се сгомняса. Като казахте за скоростни кутии, някои знае ли къде могат читаво да ми сменят маслото? Порше предполагам ще откажат, тъй като според тях маслото е вечно. Ама моята е на 107к км вече и обмислям дали да не се застраховам за последните 2 години докато я сменя.
 10. @Vetov И аз съм от Пловдив. И на мен ми казаха в началото на юли, просто аз не им вярвам, затова им давам малко допълнително време Не знам защо от американските форуми съм останал с впечатлението, че се сваля целия двигател. Явно моя грешка.
 11. @Vetov Колега... колко сервиза мислиш, че са сваляли двигател на S8 и са го слагали обратно и всичко е било наред? Порше най-малкото ще имат някви инструкции стъпка по стъпка, особено ако изчакаш няколко месеца да минат десетина автомобила преди твоя. Щом си на 63к не би трябвало скоро да имаш проблем, отделно че този проблем главно се появява с САЩ, тук не съм чул да е масов. Там карат с друга спецификация масло и може би затова имат повече драми. Само за инфо - на мен от Порше ми казаха, че към средата на юли очакват развитие по въпроса с цедката.
 12. Вземи си 19-ки с хубави, комфортни гуми. По доста от ревютата онлайн има и фактор комфорт. Примерно Бриджстоун са едни от най-твърдите гуми откъм возия, аз лично никога не бих си купил. За късмет половината коли, които съм купувал нови, все идват с тях. Като цяло А8 да вози дървено е много странно. Провери да нямаш някакви проблеми по окачването.
 13. Според сервизната книжка не се сменя. Според ZF обаче е хубаво да се смени.
 14. Здравей. Така и не се разбра. Колата беше 2-3 пъти в Порше Пловдив за почистване на тръби и не знам си какво - изчезваше временно и после пак се появяваше. Накрая ми предложиха някакво по-сериозно почистване с препарати, не разбрах точно какво беше - от тогава не съм усещал същата миризма, макар че понякога се появява подобна миризма на изгоряло, но по-малко се усеща и по-бързо изчезва, така че спрях да се занимавам. Ако питаш в Порше Пловдив, може би ще имат записки какво точно са правили последния път. Наскоро си купих някакъв спрей на Sonax за почистване на климатик, но още не съм го употребил. Продават ги в Метро за ~25 лева, може да го пробваш.
 15. Благодарим. Третия .rar файл какъв е?
×
×
 • Create New...