fjord

Members
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by fjord

 1. Няколко пъти съм имал проблеми със шумни гуми. Преди да харчиш пари може да размениш предни и задни гуми за да разбереш дали са гуми. Ако не са може да е лагер на кардана (или giubo).
 2. Бих започнал от люка - виж дали се стича водата. И след това разглобяваш бушоните от двете страни на таблото и проверяваш дали е имало вода. (медта става зелена след като се окилси с воден допир) При мен вода имаше в дясната страна и върху скоростния лост. Наложи се да сменя ММI конзолата и да зачистя всички бушони отдясно.
 3. Какъв е проблема? Аз имах проблеми, свалих телата, почистих/смазах ги добре и работят без грешка. Преди вадеха грешки.
 4. Една от мрежите ти (comfort databus) има прекъснат проводник. Можеш модул по модул да ги разкачиш и да видиш кой ще ти махне грешката.
 5. Виж тук: https://www.audizine.com/forum/showthread.php/638511-17936-Camshaft-Timing-Adj-Bank1-and-17944-Camshaft-Timing-Adj-Bank2
 6. Горивна помпа за високо налягане? (Ако е бензин) Нека видят с кабел компютъра колко налагане изисква и сензора какво чете на релсата.
 7. На Д3 това са сензорите. Окачването тях исполузва за да надуе до определено ниво. Не съм сигурен за Д4 но по принцип доста си приличат.
 8. мерси много. Преди малко писах и на двата сервиза. Надявам се че ще помогнат.
 9. Здравейте! Купих 2015 А8 които дойде без ключ. Тук в Германия искат 1400 лева за програмиране и нов ключ. Погледнах в БГто и има пичове които го правят за по евтино като тези: https://www.facebook.com/Autoelectronica.center Гадното е че са фалирали. Знаете ли някои ключар които може да ми помогне? Аз мога да откача иммобилаизера и да го докарам в София не е проблем.
 10. Турбините на 4.0Т са доста чупливи, ако се счупят доста солено ще излезе. От всички двигатели според мен този е най нежен.
 11. Познати са ми доста добре. Диска не е мозъка в А8. Има си отделен модул. За големи разбирачи:
 12. Според мен можеш. На моята барака (2007 г.) имаше 6 диска и ги замених с AMI. Никакви проблеми. След това добавих Mr12Volt устройство, което става част от оптичния кръг. Всичко работи без проблем. Даже по едно време имах 6 диска, AMI, и Mr12Volt вързани заедно, просто монтирах устройството в багажника, извадих кабела от навигацията и там го вкарах в оптичния кръг.
 13. Ако нивото на течността е ниско ще шуми помпата. Засмуква въздух и започва да пени течността. Не съм сигурен за цедката.
 14. И аз имах 1980 240Д и ми е ясно за какво говориш, двигателите бяха направени вечни. За щастие колата стоя в гараж дълго време и сам я карал само веднъж за около 10тина километра, и то беше преди няколко месеца. Надявам се да няма повреда.
 15. Двигателя е BVJ. Плана е да сменя тази бракма която смесва двете течности: Добра идея за налягането, ще проверя и него дали издиша.
 16. Имаш ли кабел да провериш грешките в модула?
 17. 2007 А8 с 4.2 FSI бензинец. От няколко месеца взех бавно да губя антифриз без течове и вчера се оказа че маслото прилича на какао. За щтастие не е карана колата и имаше 2 капки под нея който издадоха проблема. Прикачена е снимка на малсото. Предницата е вече разглобена и ще сменям охладителя за маслото който стой зад алтернатора. Някой има ли идея от каде другаде може антифриза да влезе в двигалея? (преди да сменя гарнитури на двете глави разибра се).