Jump to content

Tipsy

Members
  • Мнения

    76
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Tipsy

  1. Не си споменал каква е колата, под името ти пише а3 1.9, на нафтите обикновено им дават 80-90 000км за смяна, но освен по километри ремъка се сменя и по време - 5 години. Като марки бих препоръчал ремък конти или ина, ролки ина или нтн, помпа хепу. Готовите комплекти са добре, но трябва да се гледа добре, за да се избере правилния комплект. Готов комплект на конти почти винаги е по-скъп от този на ина, но пък вторите произвеждат и ремък и ролки и помпа.
  2. Tipsy

    Добавка в Горивото.

    Сега я има под името DFA. Същата опаковка и визия, но не е брандирата на Кастрол. Дали е със същото качество не мога да кажа.
  3. около 30 евро по чуждите сайтове. По ревюта доста го хвалят като цена/качество на картина/естествено не изключвам варианта да са платени реклами/. Мисля, че има опция само за час/дата, но не и за скорост. Плюс за мен е компактния размер.
  4. Като е започната темата за Xiaomi, да кажете и нещо за 70mai Dash Cam 1S
  5. Пише, че караш 1.8т, то оригинално е с 288мм дискове. Трябва ти само съпорти за 312мм диск и съответно диск 312мм. Накладките и спирачните апарати остават същите. Минимума за джанта е 16".
  6. Tipsy

    Продукти на Хадо

    Клип със свален картер, че и без капак на клапаните ми бяха пратили преди години като "реклама" на една добавка. Като лаик се впечатлих и го споделих с по-запознат на тема коли - каза, че и без добавка ще се постине същия резултат. В клипа не свалят лагерите да се види преди и след има ли и какво е износването. Не се коментира компресия, разход на масло и т.н. Друго интересно сравнение на масло хадо спрямо други марки:
  7. Моите ги мия и прибирам в калъфи с дръжка - по-лесни са за транспортиране, мога да нося по 2, докато в чували по-трудно нося 2 броя. Съхранявам ги в мазе - относително постоянна температура, от време на време проветрявам, но от миналата година имам проблем с влажността - съседа реши, че е добра идея да си прибере влажните дърва и да не проветрява, тази година повтори процедурата. Направил съм стойки на стената и закачам джантите през централния отвор. От 3 години практикувам закачането на джантите, но едва тази година имах време и присъствах на балансирането - зимни гуми, карани 3 сезона, балансирани преди началото на сезона, тази година не се наложи да се пипат. Преди години като ги нареждах една върху друга, пак зимни гуми на 3 сезона, най-долните 2 искаха малко баланс, докато горните бяха ок.
  8. Tipsy

    Филтър купе

    вариант 1 - сваляш и мериш стария/те вариант 2 - отиваш в магазин където знаят какво правят и ти продават правилния/те
  9. Tipsy

    Масло Fuchs ?

    Точно тяхното е от полско. Аз до сега не съм чул някой да се оплаче от немското, освен от цената му.
  10. Tipsy

    Масло Fuchs ?

    Произвеждат го в Германия и Полша и има разлика поне в опаковките/тубите. За съдържанието не мога да коментирам. До колкото знам за България официално се внася от две фирми.
  11. Наблюденията ми са, че през последните години доста се е влошило качеството на паметите като цяло, било то флашка или карта. Взимай това, което ти попадне на добра цена и колкото изкара.
  12. Вътрешното каре вибрира точно в порядъка 60-70 до към 90-100, най-силно се усеща при завои и ускорение, на свободна спира да вибрира. За въпросната кост/кокал или още съм чувал да я наричат балансиращ тампон на мотора казват, че замине ли тресе и на място.
  13. https://youtu.be/xPoWiT3xuMI https://youtu.be/hDP1w-GMx5M Тук дават съвсем различен пример
  14. Щом стават на вр6 ще станат и на аудито. С едни и същи предни спирачки са,а точно там е вероятността да опре.
  15. С тоя обтегач съм го ял вече двоен... Като купих колата уж всичко беше сменено и видимо беше така - водната помпа светеше, ремъците бяха свежи, ролките... След няма и 25 000км при един ремонт установяваме, че ремъка обтегача е изпуснал и хоп на ново цяло обслужване. Частите ми за обслужване в момента са 475лв. - водна помпа, 2 ремъка, термостат и ролки с обтегачи. Като марки Hepu, Contitech, NTN-SNR.
  16. Оставете тия коне и другите животни да идат на паша. Разкажете малко повече за алуминиевия блок на 3.0 и здравината му, че ми стана интересно. Бях се замислил точно за 3.0 вместо 2.7 не заради друго, но ако е турбинирана кола ще вляза във филми за засилване и става една бездънна яма.
  17. Цена за 2 броя 5мм алуминиеви, с 5х100 междуболтово и 57.1 главина? И евентуално срок за изработка
  18. И то накрая ще излезе, че всички са измекяри и пак се връщам в изходна позиция - какво масло да сложа?
  19. Ако правилно съм разбрал от 1вата снимка целта е да се смени основата, която е за захващане към вратата - те трябва да са идентични и да са взаимозаменяеми, тогава се разглобява цялото огледало на съставни части/както в линка, който съм посочил/ и се сглобяват нужните. Ако правилно разбирам имаш предвид основата която е под самото огледало и си прав, че няма да стане ако се сменя само нея, то ако не се сменя вътрешната метална основа няма и как да се сложи по-малкия капак/това не съм го тествал само гадая според различния захват съпоставяйки двете основи/.
  20. А има ли разлика между сайта, който си посочил и https://ap1shop.com/bg/products/amsoil-5w-40-european-car-formula-improved-7/ В случая виждам, че има разлика в модела на маслото, но ме интересуват продавачите.
  21. http://uk-mkivs.net/topic/19274-how-to-lupopolo-6n2-stubby-mirrors/ Не е точно за ауди, но принципа трябва да е подобен. Най-труден ми беше момента с махането и слагането на пружината
  22. Стават, различни са шарнирите, тампоните според модела може и да са същите като твоите.
  23. Tipsy

    Всичко за 1.8Т

    На AGU картерната върви горе-долу по този начин - като застанеш пред мотора вляво от масления филтър има Г-образна тръба тръгваща надясно, почти веднага след нея е Т-образен тройник с клапан вътре в него, който с тънък маркуч отива в смукателния колектор. Дебелия маркуч продължава покрай двигателя надясно, свързва се в метална тръба, която е разклонена и към капака на клапаните/в дясно от капака на клапаните излиза Г-образен маркуч и се свързва в металната тръба/. От тук всичко заедно отива към гофрирания маркуч след дебитомера и се свързва с него посредством клапан. Варианти за премахване доста, кой правилен и кой не не смея да твърдя. В най-общи линии ако е затапен гофрирания маркуч след деботимера най-вероятно е пипано нещо по картерната вентилация.
×
×
  • Create New...