Jump to content

Shonx

Members
  • Мнения

    40
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Shonx

  1. Ако имате газ, пробвайте да спрете газта от клапана на бутилката, покарайте на бензин, за да няма газ в колектора.На следващата сутрин ако запали колата значи сте за смяна на изпарител.Другия вариант е датчик на температурата на водата.
  2. А да попитам за кой датчик става въпрос ,този който е до радиатора и е сив или този до челното стъкло който е зелен.
  3. А от копчето за ESP , като го натиснеш не се ли изключва и да спре да ти бърка газта?
  4. Shonx

    Ново турбо 1.8 T AGU

    Явно ти се дават едни къси 2000лв иначе по въпроса ,от всеки турбо сервиз могат да ти поръчат и да си го вземеш с някаква гаранция ,в София има няколко.
  5. Става ,просто се изгледай някое клипче в you tube и ще разбереш как.Може дори да избираш с колко процента да ти светят мигачите.
  6. Не си написал какъв е мотора и затова и аз като другите гадая.Клапаните Н75 и blow off проверени ли са?
  7. Здравейте ,има някакви проблеми с ЛС затова направо искам да поръчам: Горивен филтър за Audi a4 b6 1.8T BFB ,wauzzz8e83a162438 капачката с куката на сенника с номер 8Е0857563 с възможно най-светъл цвят щом няма бежов. Офис на Еконт Студентски град ,София. Сашо Христов 0897879191 Лек ден. Quote
  8. Датчик на колянов вал?? има случаи , в които колата гасне в движение и от него.
  9. Здравейте ,търся заден пепелник ,сенник пасажерен от а4 Б6 бежов салон и теглич за а4 б6 авант.
  10. Спри газта от бутилката и остави колата да изгори газта да няма газ по маркучи и изпарител.Ако запали добре на другата сутрин ,проблема ти е от изпарителя ,мембраната се напуква с времето и изпуска газ в колектора.
  11. Закачете я на Vag com и ще си покаже ,възможните причини за забиването са бобини ,свещи ,лули ,настройка на газовото ,пробив в някой маркуч или скъсан клапан.Харча за на масло е перфектен за този мотор ,обикновено около 1 литър за 10000км не е нещо което да буди безпокойство.Маслото по спецификация за този мотор е 502 00, 505 00 като най-добро за нормално каране е 5w-40.
  12. Shonx

    Маслена магистрала

    Маслената магистрала към изхода си към картера ,може да бъде свалена без сваляне на турбото ,но магистралата по която идва маслото от масления филтър не може ,трябва да се свали турбината ,за да се откачи.
  13. Shonx

    Теглич за Б6

    Извинявам се за спама ,откъде мога да намеря оригинален теглич или афтърмаркет за B6 avant 1.8T.
  14. Здравейте , извинявам се ,ако темата не е за тук , колата е Audi A3 1.8Т AGU ,колата е с чип и газ ,когато е студена колата върви перфектно както на газ така и на бензин ,но след като загрее и спра някъде за 5-10минутна почивка и я запаля отново започва при ускорение да придърпва за около 40км след ,което се оправя.На диагностика излизат грешките: 00561 - Mixture Adaptation:14-10 Adaptation Limit (Add) Exceeded 00561 - Mixture Adaptation: 12-00 Adaptation Limit (MUL) Exceeded След около 1000км излиза и: 16514/P0130/000304 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1: Malfunction in Circuit Когато колата е студена всичко е в норми ,но когато загрее на газ стойностите на ламбда сондата са в пъти надвишени с "+" ,а тези на бензин са надвишени с "-".На газ загряла колата неможе да ускорява добре ,а на бензин няма проблеми. Сменяхме бобини ,свещи с такива от работеща кола ,ефект нямаше.Разглобих всички тръби ,кулер ,клапани всичко е проверено за изпускане.Утре ще ходя да погледнат газта ,защото изглежда сместа е бедна.Остава ми и лабда сондата да замеря или сменя.Ще се радвам да видя и други предположения за решаването на проблема и как да замеря работи ли сондата коректно.Мерси предварително.
  15. Shonx

    Задна врата на Б6

    Сменя се ,но се разглобява цялата врата и ключалката докато се изкара.При мен се оправи след като напръсках ключалката обилно със смазочен спрей с и го размърдах с пръст.
  16. Shonx

    Измерване на турбото

    Предполагам мотора е код AGU при тях няма MAP сензор и няма как да замериш налягане ,единствения начин е да закачиш ръчен манометър.
  17. Пробвах го на А3 ката и няма проблеми ,а то е със сменено CD ,явно не съм повредил кабела.Интересното при А4 ката е ,че радиото (cd) ,мисля дву диново си е стоково на Босе ,явно някой го е вадил и е направил тая беля.Ще пробвам да премеря напрежението на 4 и 7 пинове както е описано и ако е на 12в (дано само не игоря някой модул или ECU -то) ще трябва да вадя CD то и да разкача този K-line кабел.
  18. Първо благодаря на отзовалите се ,преди минути пробвах на запален двъгател заедно с поставена отметка на Force K on engine ,но за жалост нестана.Поиграх си и забелязах ,че не ме пуска и в модула на 56-Radio и 35-Centr. Locks , с което мисля да изключа вероятността да е от ECU - то ,намерих няколко клипчета в you tube с подобни проблеми и как се решават ,ще си поиграя тези дни. п.п Колата я купихме наскоро и когато изстрине пали-гасне след което на 2-рото завъртане на ключа пали без грижи ,а когато не е палена седмица се повтаря по-горе описаното ,но придружено с излизащ синьо-бял дим през гърнетата за 10 сек. с миризма на изгорели газове не на масло и се опитвам да разбера откъде е проблема.Колата има газ ,чек несвети ,масло не се губи.
  19. С кабела съм влизал без проблем и в котролерите на а3 8p 2006 ,което е с CAN връзка ,но при тази кола влизам където си поискам само в engine не ме пуска.Как мога да проверя ,ако ECU-то е проблема ,може ли да се замери по някакъв начин или трябва да се смени с друго.За проба на кабела ще намеря друг да пробвам.
  20. Здравейте ,имам проблем с Vag com версия 14.10.0 ,неможе да се свърже с контролера на двигателя и ми изписва , too many communication errors или no response from the controller.Този проблем се появява само при тази кола А4 б6 1.8т 2003 ,ако има значение.Поздрави.
  21. Може ли да попитам преди да я вкараш в бокса за ремонт ,колко масло ти харчеше.
  22. Shonx

    а3 1.8т прекъсване

    Имах подобен проблем ,малкия клапан за картерните газове се беше спукал ,след премахването на 2 та клапана и пускането на газовете в атмосферата се оправи.
  23. Здравейте ,след търсене успях да намеря OEM номерата на датчиците ,а именно 068919081 и 06A919081D ,открих единия от тях на масления филтър ,но къде се намира другият и въобще има ли такъв този двигател. Мерси.
×
×
  • Create New...