Jump to content

една сага с дросел-клапа за ADY-AGG


vaskoto1

Recommended Posts

колеги, днес ще споделя с вас една случка от сутринта, която ме върна в осемдесетте години на миналия век и доказа за пореден път в моите очи колко сме в състояние да понесеме, ние, обикновените хора, и как, и най вече защо, в тая държава има много богати и много бедни хора (като вторите са мнозинството...).

иде реч за авточасти. изтърбушения семеен бюджет се огъва под тежестта на нужните детайли и възли, които трябва да бъдат подновени, за да задържиме нашите стари, измъчени коли на пътя. нямаме никаква възможност да направим другияче... пари за шоуруума на която и да е марка няма... те едвам за части стигат... защо обаче? защо се налага да наливаме стотици и понякога хиляди левове в скъпоструващи възли и агрегати и да въздишаме, гледайки обявите в и-бей, амазон и другите онлайн търговски сайтове, предлагащи същите "блага" за далеч по малко пари? защо??? те са бедни, а ние богати? как да разбирам тази абсурдна ситуация?

ето днес ми се разясни как става това.

и така.

реших да разгледам офертите в и-бей за дросел-клапа за моя мотор. 2.0, 115 к.с. 85 кВт. с код AGG. идентична клапа се поставя и на други мотори с идентични параметри, но на различни автомобили и с различни кодове на мотора. демек-универсална част. ако така можеме да се изразиме. демек-произвеждана част. не някоя екзотика. ширпотреба. и нещо, от което тия коли плачат. редовно.

намирам една интересна оферта. цена 160$. идеално! 27$ е доставката за германия. ммммм...я да видим откъде се доставя?

а! българия?!? пловдив?!? :011:

идеално!!! но... я чакай малко... доставка: за цял свят. изключение: българия ??? :shock :shock

ЕТО ЛИНК КЪМ ОБЯВАТА. скрийншота е, защото очаквам след скандала, който се заформя-тя да изчезне...

писах на уважаемите господа (за всеки случай на англ.) че се интересувам от това нещо, че живея в софия и че не е проблем да дойда до пловдив, ако се налага.

мълчание.

после се заиграх... както сами виждате на снимката пише спектроматик. я чичо жужъл-опаааа фирма!

ЕТО Я

контакти: пловдив, коматевско шосе... магазини: софия. оп.

ало. добър ден. да имате случайно дросел-клапа? я номер... я да видя-имаме. колко чини? 387лв... :shock МОЛЯ???

ами гледам една ваша обява в и-бей-там сте дали 160$+27$ това прави грубо 280лв...

ааа. това е за чужденци-вие не можете да я купите на тази цена...

:shock ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! :flehan:

викам как така става? бае тодор е в гроба вече маса години... '80те беше времето, по което сваляхме гащи на всички, които говореха чужди езици... сега сме част от обединена европа. без граници. що за безобразие, що за наглост?

ми-шефа решава-е така става...

значи какъв е извода?

ние, уважаеми братя по оръжие и мизерия-наша, българска фирма, пловдивска (далеч съм от мисълта че са единствени-просто най нагли за момента) дава цена, с близо 1/3 по висока за сънародниците си, отколкото за хора, живеещи, може би през половин планета? за какво ще се наложи, господа, да ви платя аз близо 110 лв. повече?

ЕТОи цената, публикувана в техния сайт. за да няма недоразумения...

кажете ми, моля ви, на какво прилича това?

що за безобразие?

що за наглост?

post-833-0-20858400-1318955599_thumb.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мамка им мизерници,скоро имах подобен случай,ходих да търся масло за колата и в един магазин гледам кастрол 5w40,5л. туба питам колко струва,отговор 100лв.викам си ами бива все пак кастрол.Понеже първия ми братовчед работи в известна фирма за масла и си купувам винаги от него просто исках да видя какви са цените и дали има смисъл да го занимавам.Такаа отивам при братчеда и искам същия такъв кастрол 5л.донесе го човека едно към едно,питам колко струва той казва 50лв. :flehan: викам чакай бе в магазина дето е на 500м. е 100,ааа те казва го купуват от нас.И какво се получава,онзи жалък нещастник затова,че е сложил маслото в скапания си магазин ми иска 50лв. отгоре баси надценката.С всички части е така докато не започнат всички да пазарят от интернет и не умрат от глад гадовете няма да се оправят нещата,добре,че във форума се намират хора да продават,че пак не е толкова фрапиращо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чиста пазарна икономика.Всеки си определя сам цената и ако не ти харесва,подминаваш и търсиш по-добро.Капитализъм...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип като се пускат цени за чужбина са без ДДС но цената която са ти казали е по висока дори и от обявената цена в Ebay+транспорт+ДДС ... Много некоректно от тяхна страна :flehan:

Аз лично съм си взимал доста неща на хубава цена... НО да бай Тошо преди 20 години си замина :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пробвай в комисията на потребителите ..

Защо ?

В момента за да се стимулира електронната търговия, фирмите предлагат за покупка през нета доста интересни неща на добри цени. Няма нищо нередно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...