Jump to content

каква навигация да избера


Recommended Posts

Гледайте да е от хубав магазин - уважаващ гаранцията! Аз, като някакъв див късметлия сменям 4-та навигация за 3 години! Все Том Том и Гармин. Купувам, за 1 седмица се скапва и сменям. После работи по година и нещо и ... нова... Приятели карат по 3-4 години с една... Ся съм с Иго на телефона и Гармина НЕ го пипвам hilezh.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 56
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Гармин няма грешка,... но само по магистралите :hilezh:

Редактирано от mitsubishi galant
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гармин няма грешка,... но само по магистралите :)

:):hilezh:

аз от скоро почнах да ползвам Сиджик на телефона и съм страшно приятно изненадан. новата карта за българия е супер подробна, пълна е с Пои чета и всичко останало, отделно като си избереш град и или улица си излиза опция за гугъл търсене ии като напишеш " на бай Киро САЙВАНТА" и хоп директно ти го дава на картата. Няколко пъти го пробвах и чичко ГУгъл знае всичко каде е . Много доволе съм от тази програма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре колеги, препоръчайте някоя добра навигация за телефон. Да не тормози много Е72 и да е лесна за употреба. Ако може и линкче за сваляне още по-хубаво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За китайска не мога да ти дам съвет, но Гармин определено е добра инвестиция във времето.

Единственото условие е да знаеш предварително за какво ще се ползва, разнообразието от модели е голямо.

този съвен е идеален за случая.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:):hilezh:

аз от скоро почнах да ползвам Сиджик на телефона и съм страшно приятно изненадан...

SygicMcGuider ползват картите на Телеатлас, които пък от около 3 години са собственост на ТомТом :bia:

Гармин е добра навигация, но алгоритъма и за изчисляване на маршрутите е мнооого назад спрямо този на ТомТом. Аз също си го държа на телефона заедно с последните карти за Европа и BGOFFRoadMap. Но да си кажа честно я ползвам само в Македония и Сърбия когато се отделя от главните им пътища, където ТомТом все още нямат покритие.

Добре колеги, препоръчайте някоя добра навигация за телефон. Да не тормози много Е72 и да е лесна за употреба. Ако може и линкче за сваляне още по-хубаво.

Ето чети наволя, всичко е обяснено максимално подробно:

ТУК

Редактирано от kapitango
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За момента по-добро от ТТ няма. Просто източна Европа и в частност БГ изглежда не са приоритет на фирмата .

Иначе задължително е почти да има такава екстра, каквато и да се купува...

http://www.tomtom.com/page/lane-guidance

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За момента по-добро от ТТ няма. Просто източна Европа и в частност БГ изглежда не са приоритет на фирмата .

Иначе задължително е почти да има такава екстра, каквато и да се купува...

http://www.tomtom.com/page/lane-guidance

За първото съм напълно съгласен, за сега са едноличе лидер.

Но за Лейн Асистанса не е задължителна. ТомТом първи въведоха тази екстра още в началните версии на Навакор-8. И да си кажа честно много и се кефих тогава докато не ме забиха на една доставка в югозападен Лондон (не бях ходил там) и на един доста сложен пътен възел, който е на три етажа точно Лейн Асистанса ме вкара във филм. Понеже има лаг между смените на изображенията и като се случи разстоянието и времето между две от престрояванията да е много кратко, докато излезне втората схема и вече си изпуснал момента за престрояване. Ако си с лека кола става, но когато си с влекач и полуремарке нямаш щанс. И съответно трябваше да навъртя едни 10 мили до следващия пътен възел за да се върна+ 10мили обратно :hilezh: . И от тогава тази екстра ми стои изключена.

П.П: mitsubishi galant подписа ти ме разби, смях се близо 5 минути :bia:

Докато статията от линка е болезнено истинска.

Редактирано от kapitango
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз поразпитах малко в Технополис вчера. Не им вярвам много, защото са се доказали като невежи обаче казаха че източно европейските карти не са подробни. Освен това май почти нищо нямат за бившите Югославски републики. Гармин поне имат подробни карти на Сърбия, Косово, Хърватска и малко от Босна и Македония.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Картата на ТомТом за България версия 880.*** има 55% покритие. Като големите градове(София, Варна, Пловдив, Бургас, Русе, Плевен, Ст.Загора и др.).са супер детайлно покрити, само въвеждаш точен адрес и те спира пред вратата. За по-малките градове като Луковит, Троян и др. има само главните улици, и много малка част от останалите. За селата има само главните пътища, които ги пресичат.

Ето и за останалите държави в Европа:

Europe

Detailed map seamlessly covering 45 European countries

Map information

Detailed coverage

Andorra, Austria, Belgium, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Italy, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Hungary, Malta, Monaco, Norway, Poland, Portugal, San Marino, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland, Ireland, Netherlands, United Kingdom, Canary Islands, the Vatican City

Partial coverage

Turkey (68%), Latvia (62%), Croatia (69%), , Ukraine (43%), Bulgaria (55%), Romania (14%), Russian Federation (45%)

Connecting roads

Albania, Bosnia and Herzegovina, Macedonia, Moldavia, Montenegro, Serbia, Belarus

Roads covered

over 10.3 million km / over 6.4 million miles

Points of Interest

5.7 million Points of Interest

IQ Routes™

IQ Routes™ speed profiles give you the fastest route any time of day.

Delivery information

Our TomTom software will ensure the map will succesfully be downloaded to your device. Users of other devices with limited memory may not be able to install the complete map on their device, but will be able to choose between and switch map zones. One zone is approximately 1.6 GB. In case your device has an SD slot available, you can install a (bigger) memory card to fit the full map.

Това за бившите Югославски републики е вярно. Там се ползва Гармин.

Редактирано от kapitango
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси! Ще трябва да взимам Гармин значи.

С навито на телефона обаче не мога да се оправя! В ИГО подфорума има 19стр и нито един линк от първите 6стр не работи(обикновено файла е изтрит). Освен това се говори на непознат за мен език. :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За първото съм напълно съгласен, за сега са едноличе лидер.Но за Лейн Асистанса не е задължителна. ТомТом първи въведоха тази екстра още в началните версии на Навакор-8. И да си кажа честно много и се кефих тогава докато не ме забиха на една доставка в югозападен Лондон (не бях ходил там) и на един доста сложен пътен възел, който е на три етажа точно Лейн Асистанса ме вкара във филм. Понеже има лаг между смените на изображенията и като се случи разстоянието и времето между две от престрояванията да е много кратко, докато излезне втората схема и вече си изпуснал момента за престрояване. Ако си с лека кола става, но когато си с влекач и полуремарке нямаш щанс. И съответно трябваше да навъртя едни 10 мили до следващия пътен възел за да се върна+ 10мили обратно :bia: . И от тогава тази екстра ми стои изключена.П.П: mitsubishi galant подписа ти ме разби, смях се близо 5 минути :)Докато статията от линка е болезнено истинска.

В Лондон трябва да ти снимам Гармин какъв лаг има...дори без тази функция и то с лека кола :stupid: Вече съм влязъл в изхода , когато ми казва да завия и по кръговите е няколко обиколки назад...но вече свикнах да броя изходите :)

На моменти "най-бързия" маршрут между северен и южен Лондон минава задължително покрай Хайд парк , където трафика и задръстванията са убийствени и понякога каквото и да правиш не можеш да го накараш да тръгне по магистралите...Между другото интерфейса ми допада повече от този на ТТ, но си е нави за екскурзоводи или туристи... :)

Миналото лято пак заради един Гармин разгледах в Италия по-голямата част от зимните им курорти ... юни месец... B)

Я кажи , ако в момента трябва да купуваш ТТ, на какво би се спрял ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Лондон трябва да ти снимам Гармин какъв лаг има...дори без тази функция и то с лека кола :) Вече съм влязъл в изхода , когато ми казва да завия и по кръговите е няколко обиколки назад...но вече свикнах да броя изходите :)

....... Я кажи , ако в момента трябва да купуваш ТТ, на какво би се спрял ?

Този филм с Гармина и аз съм го гледал, но после свикваш да гледаш по-напред каква маневра следва и я предприемаш преди да ти заговори :stupid: Иначе Гармина върви добре на Телефон с по-мощен процесор. Бърз е почти като ТомТом на процесори от 1ГХз нагоре :)

От новите "лайв" модели на ТТ не съм пробвал нищо и не мога да споделя впечатление. Важното е да има слот за карта или ако няма да е с поне 4Гб врадена памет. Останалото се лекува. GO винаги са им били най-добрите модели.

Като съотношение цена/възможности най-добре ми се струва TomTom GO LIVE Top Gear edition с тенденцията да се пачне фърма и да и се добавят допълнителни карти, защото по дефолт върви само с UK&RI. А ако не ти се рискува взимаш GO LIVE 825 Europe, която е с по-голям дисплей и повече памет но и цената е 50 паунда отгоре :bia:Аз бих взел втората без да се замслям много.

От колегите шофьори масово се търсят старите серии GO 520/530; 720/730 и 920/930 понеже за тях има всичко и могат да ползват всички нови фърмуери и карти а цените са им приемливи. Аз лично съм с GO520 трафик. Три пъти си купувам по още една за да имам резервна и трите пъти някой приятел ме ИЗмолва да му я продам. Сега резервната навигация ми е телефона.

Лошото е, че моделите, които изброих все по-трудно се намират а по карбутите шанса да вземеш нещо с дефект е огромен.

П.П: Сега видях, че имат много добро намаление на предние модели, които са си много добри, GO 750 LIVE Refurbished е на 139.99 паунда, което си е оферта. И все пак аз бих взел GO LIVE 825 Europe

Редактирано от kapitango
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Движил съм с няколко от малките , повече с едно 720 и имах 530, което откраднаха. Всъщност 720 ме накара да разбера, що е ТомТом... :) Сега мисля да влезна пак в пътя, че този Гармин ми къса нервите. Какво ще кажеш за 940 ? На мен ми харесва, заради ФМ и МП3 плюс по-бързия процесор, като 950 си е направо даунгрейт. А от 1005 дали има смисъл, защото съм намерил и един такъв на оферта. Гледам възможно най-бързо да се отърва от Гармина... :hilezh:

Иначе за 60-70 паунда 720 се намират втора ръка .

Редактирано от mitsubishi galant
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички от серията GO имат ФМ и МП3 и блутуут. Иначе по-бързия процесор съвсем не е за подценяване. Новите фърмуери са си тежки и се усеща как се задъхват 400МХз-овите ветерани. Аз ползвам камионски фърм(който си е доста по-тежък от стандартния) и вярвай ми процесора е на предела си а и тези 64мб рам на сериите GOХ20 и GOX30 едвам стигат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Колеги, що за навигация е това North Cross?

Също така GoClever какви са като производство?

Трябва ми нещо с карти на БалканОТ и Европа разбира се. Гармин ли да е или друга някаква? Да има БГ меню и да е юзър-френдли (на чист български).

Каква е разликата между Гармин 1350 и Гармин 2350 който е на цената на 765Т но с по-малко екстри?

Редактирано от Jorata
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с е тая машинка http://www.ilkov.com/product.php?ProductID=12.Където съм и задал не ме е върнала ползвам карти на Navteq IGO 8.3 лично за мен изключително подробни.До сега не ми е направила проблем нито се е губила някъде.Взех я чисто нова от колега в форума,който работи за тая фирма тук.Много доволна инвестиция според мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен избора е телефон с ГПС. Рядко го ползвам но винаги е под ръка. Животоспасяващо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми е удобен(малък дисплей), а и роуминга е много скъп. Освен това чипа му е мега зле и не хваща сигнал в колата с Гармин. :steinigung:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако имаш истински GPS на телефона, роуминга не те интересува. Аз с доста смотан телефон Нокиа 5800 си обикалям по европа без проблем. Имам качен Garmin и Nokia maps.

Подкрепям колегите, които ползват GPS през телефона. Безсмислено е да се купува отделно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напротив не е никак безсмислено да е отделен уред.

Представи си ситуацията караш и слушаш навито кога ще ти каже къде е отбивката.

В същото време телефона звъни (навито), на тревога... ще завиеш ама друг път.

Автономната работа на навито е първостепенна, при навигиране (особено в непознат град)

Не ги разбирам тея навита с игри, мп3 плеъри и видео ... честно :wall: .

ако си пешак е друга бира, но в колата секунда невнимание цял живот мъка

Редактирано от SunShine
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...