Jump to content

ДА ПОМОГНЕМ


BECKO

Recommended Posts

Темата вече се измести, и според мен всички разбраха че трябва да се помага.Тази тема обаче е в голямо съзвучие с предаването на Карбовски от вчера който го е гледал ме разбира.Някои хора гледат много повърхносно на нещата, в предаването ставаше въпрос че ние не говорим с правилните думи за този зверски в повечето време живот, не си казваме истината в очите такава каквато е.Всички много добрички излязаха, никой от форума даже 10 божи заповеди не нарушава.Само не забравяйте че не се познаваме и не знаем нищо за делата си, така че по спокойно.Аз от къде да знам че някой от тези така отвратени от не розовите постчета не е някой гаден педофил примерно.

Аз не съм съгласен с казаното от гризли, но след като и в този форум изказването на мнение и изричането на нещата с истински думи, води до публично охулване с лични обиди.Аз с голямо удоволствие влизам в графата СРАМ ЗА МАРКАТА АУДИ каквото и да значи това.

И още нещо ще кажа което няма да се хареса.Аз ако бях на такъв зор нямаше да седя и да коментирам изказвания в форума а щях със зъби и нокти да драпам за да събера тези пари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 106
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

А според мен му е МАЛКО и настоявам за извинение от него към майката !!!

grzzzzliiii = срам за AUDI

Абе колега, ти па къде отиде? :):) Къде намеси и АУДИ в тоя спор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

слушай непознати приятелю в случай че не си забелязал днес е неделя и няма какво да направя освен да се забавлявам с вас

а по въпроса кой какво е направил нали точно това дискутирахме аз правя но тук ми дадоха съвет да не правя за да дам възможност да помогнете на другите 40 или на децата в сомалия

искам да уточня че аз на гризли изобщо не се сърдя защото всеки има право на мнение

а и пак за това което правя пише в основната тема

детето е със 6 операции въпреки това аз ви обещавам че ще заминем и ще направим и 7 мата . ето това правя

пари се намират слава богу имало добри хора

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

много ми е неприятно че се налага да пусна отговор в този форум който по всичко личи че е приютил на тъпи раздумки крайно неприятни типове.
модератора може да изтрие регистрацията ми защото тук нямам повече работа

Jorata >> сам разбираш, че неговото поведение вреди на доброто име на форума, който е за най-прекрасната марка за автомобили AUDI

Редактирано от A4_TDi_116ps
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За форума може би,но за марката АУДИ твърдо не.А и именно това му е хубавото.Тук има всякакви разноцветни хора,и може да се види всяка гледна точка.Това не е толкова лошо.Сега аз Гризли го познавам, и знам че не е искал да каже точно това, което повечето хора прочетоха от негвия пост.Вярно е че го е казал крайно неприятно,за да не ползвам друго определение,но повечето хора не го разбраха.Наистина прозвуча отвратително.Аз мисля е трябва да поспрем да мислим толкова глобално,че да спасяваме сомалииските деца.Аре първо нас си да оправим,пък после да мислим и другите.

А това че дамата няма повече работа тук,си е така(в смисъл,че другото не и е интересно).Тя не е влязла тук заради идеята на форума,а за нещо друго.Не е длъжна да харесва марката,или въобще автомобилите.Разбира се не я обвинявам или нещо подобно,и аз,а и всеки би направил същото.КЪСМЕТ ГОСПОЖО.

Редактирано от Jorata
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

когато някой се изкаже и не подбере думите си правилно, така, че останалите не са го разбрали точно какво е искал да каже и сам разбира, че е сбъркал в словореда си е редно САМ да вземе решение за извинение към когото САМ реши

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:)

Именно.Когато САМ реши.От тук вече ние нямаме право да изискваме от някого нещо такова.Можем само да си правим изводи. Аз приключвам темата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

наистина вече няма да ви притеснявам

специални благодарности на гризли затова че темата беше толкова обсъждана

в един типично мъжки форум

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз уж нямаше да пиша по темата, но не мога да се въздържа...

Разбира се, че във форума всеки има право на собствено мнение. Това, гризли, никой не оспорва. Още от древността (някой спомена спартанците) до наши дни много хора имат твоите възгледи по темата. В гладуващите страни, в които искате да пращате помощи, точно така си решават проблемите с прираста - раждат си по 8-10-12 деца, пък което оцелее...Също там единици могат да си позволят собствен автомобил, да не говорим за АУДИ. Но, ако те приравня към един жител на страна от третия свят, предполагам ще претендираш, че си нещо повече.

Благотворителността е дейност, която могат да си позволят богатите. Богатите материално или духовно. Не може да се правиш на тузар като организираш благотворителни акции "Паркираме колите и изсипваме "рога на изобилието". Пак си правим сбирката и дечицата се моткат около нас хапват/пийват и се блещят на лъскавите возила на "тузарите" (каквито сме ние)", а, когато стане дума за истинска благотворителност, да обясняваш кой е нефелен и кой не е. Или си тузар, или не си. Като не си - не се правиш на такъв. Другото е абсолютно селска проява. Пак да повторя...не мнението, а постъпката ти е абсолютна селска проява. "Селска" не защото си от село, а "селска" като "проява на селски тарикат".

Откакто чета този форум се начетох на мнения за "Марката", "Ние сме по- от другите, защото сме по-хора", "Ние сме най-най". Аз пък не съм си купил Ауди заради марката. За мен Аудито, което имам, е просто колата 4х4 с най-голям багажник на пазара. 4х4, защото без него не мога да се прибера през зимата, а с най-голям багажник, за да побирам в него, освен инвалидната количка на сина ми, и друг багаж.

Дайте колеги, гризли и лорде, съвет...какво да направя с нефелното си дете и колко фелни (или не-нефелни - не знам как е антонима на тази дума) да си народя, за да изтрия срама и тежестта за изчезващия български род. Даже по-добре елате вие да ми ги направите...може да ми е калпав генетичния материал и да се пръкнат и други нефелни...

Чувал съм, че степента на цивилизованост на един народ се определя по това как се отнася към мъртвите и към инвалидите/болните. В нашето общество все още се извръщаме на другата страна като видим хора с увреждания. Все още единствените чувства към такива хора, които познаваме, са съжаление или презрение. Няма разбиране...

Приятно прекарване на благотворителната ви сбирка. Дано някое момиченце от дома в Горна Баня се подмокри при вида на такъв тузар с лъскава лимузина като теб, гризли...аз сред тузари явно нямам място. Отивам да си отглеждам нефелното дете като обещавам да не почвам никакви набирания на средства, които биха могли да ощетят гладните и бедните.

Иска ми се да го премълча, но не мога...за мен ти си един БОКЛУК!, гризли :)

чао.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

Да. Имам близки роднини с дете което има церебрална нам кво си. Хвърлиха всички усилия за него. Напук на докторите е живо вече 7 години. Умряха двама души заради него. Семейството е на път да се разпадне. И вявайте ми от него не талантлив, никакъв медик няма да стане.

...

Точно за това сигурно си наясно, че човек дава ВСИЧКО, за да помогне на детето си. Също така сигурно знаеш, макар и косвено, колко труден е избора да се бориш, или "да го отебеш". За мене няма избор, за други има...

... че трябва да се гледа спокойно на нещата и като не може да са помогне - тва е положението!

Защо да не може да се помогне? Съвсем просто е. Няма да си пастирам колата, ще дам парите за това дете, примерно. Няма да направя нещо друго, ще дам парите пак за детето. Просто за мене колата да ти е лъскава и да мирише на не знам си какво съвсем не може да се сравнява с мисълта, че съм направил нещо, колкото и да е малко и нищожно, с което мога да помогна на едно дете... А дали има смисъл? За майката винаги има смисъл, колкото и да е безнадеждна ситуацията. Оттам нататък и за мене има смисъл.

...Първо от тези хора там вече нищо не става, и второ абсолютно невини хора никъде по света не лежат по 7 години...

...В конкретния случаи не мога да взема отношение но по този за медиците ако имах власт отдавна да съм ги отебал и да съм помогнал на стотици деца.

Колега бил ли си в Либия? Или в мюсулманска държава? А за отебаването искрено се надявам да се шегуваш.

Съжалявам че метода на комуникация във Форума е писмен и не мога да изтъкна всичко което ми е в главата като аргументи и факти. Излезе че съм някакъв гадняр който не си мръдва пръста. В същност това не е така.

...

Знам, че не си такъв. Прекрасно те разбрах, какво искаш да кажеш, самия аз много пъти съм се тормозил с тези въпроси. Знам какво те е подтикнало да напишеш първия си отговор. Знам какво е да си наблюдател от първи ред при такъв случай, знам, че в крайна сметка едва ли ще се оправят нещата... Но също така знам, че човек трябва да се бори до край.

А на майката искам да пожелая успех...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятно прекарване на благотворителната ви сбирка. Дано някое момиченце от дома в Горна Баня се подмокри при вида на такъв тузар с лъскава лимузина като теб, гризли...аз сред тузари явно нямам място. Отивам да си отглеждам нефелното дете като обещавам да не почвам никакви набирания на средства, които биха могли да ощетят гладните и бедните.

Иска ми се да го премълча, но не мога...за мен ти си един БОКЛУК!, гризли  :)

Един луд, Моля те, да не свързваш благотворителната идея за дома в Горна баня с Гризли! Съгласи се, че децата в Дома си нямат и на идея що за спор се води тук и защо едни хора няма да направят нещо добро не заради самите тях, ами заради други хора :) И на мен ми иде да захвърля всичко към тази кауза, защото един от иницаторите си показа лицемерието! Нека не забравяме, че този човек е показал, че не е за благотворителността още от миналата година! Всичко отсанало е сметки, изчисления, статистики ... Гирзли, мъча се и в този момент да те оправдая, ама все не намирам за какво :)

Гризли, не мога да ти отчета и плюса, че си разбъзгал темата и така повече хора ще помогнат!! :D

Аз ще помогна ЗАЩОТО АЗ ИСКАМ!

И ТОВА НЯМА ДА ИМА НИЩО ОБЩО С ПОМОЩТА МИ ЗА ДЕЦАТА В ГОРНА БАНЯ!!! Ще помогна и на това дете и на децата от Дома! И няма мерене и кантари за това кой и как има нужда! Преценявам и отделям там, където считам за себе си, че е подходящо! И не ми пречи да се лиша от едно или друго, за да ДАМ!

ПОВРЪЩА МИ СЕ от сметкаджиите тук!

Когато решиш да помогнеш - просто го правиш! И не е нужно аз или друг да го разбере! ПРАВИШ ГО В ИМЕТО НА НУЖДАЕЩИЯ СЕ, А НЕ НЯКОЙ ДА ТЕ ПОТУПА ПО ГЪРБА! И НЕ ДА ГОНИШ РЕЙТИНГ ИЛИ ДА НАПРАВИШ ТОЧНИТЕ ИЗЧИСЛЕНИЯ!

Осрахте се да преценявате и изчислявате кое и защо и как е по-добре!

А може би не сте осмислили още, че пред човешкото страдание и болка няма сравнение и сметки!

ИМА ДОБРО СЪРЦЕ И НИЩО ПОВЕЧЕ!

Уважаеми съфорумци и модератори и администратори, искрено се извинявам ако на някого не му е харесал моя тон! Както често се споменава - това е форум, изразих моето мнение и го написах точно такова - истинско и чистосърдечно!

Редактирано от RED-AUDI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чета какво пишете и не вярвам на очите си.

Как е възможно някой да изземва функциите на Бог и да казва кой има смисъл да живее и кой не. Имало естествен подбор.

Аз мислех, че само Атанас Щерев си позволява подобни изказвания.

Към великите мислители и математици които могат да направят аритметиката за това кой да живее и кой не: дано никога не се отзовете на мястото на Майката на детето. Какво е виновна жената и нейното семейство, че медицината ни е калпава.

Тия дето искат да се борят с глада и беднотията в Африка, мойте уважения или отидете там или се свържете с Боно или Анджелина Джоли. Щом сте тук и сте Българи мислете за нашите деца.

Баща съм на две деца и просто не мога да ви опиша възмущението си от прочетеното по-горе в постовете на някой колеги.

Ред Ауди тона ти е подходящ, даже мек. Това са кретени.

Към госпожата Майката на нефелното - не ми е приятно да го изписвам по-този начин, моля за извинение - къде мога да дойда да помогна, ако е възможно, че не ми се обикаля по-банки? Просто късно разбрах.

Редактирано от audi A4 1.9TDI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже цял ден обикалям болници, по мои си въпроси, вместо да дойда на клубна среща /и няколко пъти се хващам за "изделието" /на кръста/, ама то е друга тема/ :) ! Мисля, че с това http://forum1.offroad-bulgaria.com/viewtopic.php?t=4635 въпроса се изчерпва /засега/

Дано се оправи детето

Редактирано от v5t
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бах майка му, 4 страници простотии. Кви сомалийчета бе, боли ме кура, да се оправят. СТАВА ДУМА ЗА БЪЛГАРСКО ДЕТЕ НА 4 ГОДИНКИ, НЯКОЙ ОТ ВАС МАЙ НЕ СЕ ЗАМИСЛЯТ КАКВО ПИШАТ ПРИ ВСЕ ЦЯЛОТО МИ УВАЖЕНИЕ КЪМ ТЯХ ЗАЩОТО СМЕ ТУК ОТДАВНА.

Да, признавам си че няма да дам на деца на по 16-18 години защото са зрели индивиди и могат да се трудят. Няма и да ги карам на баловете им защото мразя тая показност, не ми се занимава с простотии. Ако отсега ги свикна да им давам те цял живот ще са на опашката за безработни защото ще взимат 50-100 лв по-малко от помощи но за сметка на това няма да правят нищо. НА ТЯХ НЯМА ДА ПОМОГНА И С 1 ЕДНА СТОТИНКА. ДА СЕ ХВАЩАТ НА РАБОТА.

Но що се касае до това детенце което най-малкото не е в трудоспособна възраст сме длъжни да помогнем. От човешка и БАЩИНСКА гледна точка (знам че доста от нас сме бащи, да са ни живи и здрави пакостниците)

Нека съберем пари и някой от нас, Хитман, или Насти да ги дадат на родителите.

И настоявам Гризли да се извини във форума с отделна тема за грозната дума ,,нефелно,,.

Как можа да наречеш едно ДЕТЕНЦЕ с тая грозна дума? А ако беше твоето НЕДАЙ БОЖЕ? Замисли се над думите ми и не ми се сърди, аз няма да престана да те уважавам но НЕ СИ ПРАВ

Готов съм да дам пари за това прекрасно създание което страда от безхаберието и некадърността на ,,лекарите,, :):):D:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

grizzzllli:: Защото Човешкият род е оцелял благодарение на тиража а не на медицината (пароците).

ЦИТАТ

grizzzllli:: Пожелавам на хората които имат дете с проблем да си родят още 5 без проблеми с бюджета за ремонта на едно нефелно

СРАМ

Редактирано от A4_TDi_116ps
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някои хора погълнати от идиотското ежедневие което са принудени да водят отказват тотално да вникнат по дълбоко в нещата, по най лесния начин се мятат на вълната пишат какви са помогливи, оплюват инакомислещите (защото не могат да ги замерят с камъни по и-нет),слагат на поразия :) такива знаци за постигане на собствено :) , и довечера ще си легнат изклучително доволни. Да бладотворителноста помага но по принцип има нещо порочно в нея, точно заради това че на чуждото нещастие правиш така да ти става по добре, а особено като става показно е отврат.За това аз си мисля че фондовете са добра идея, но от всеки човек да удържат по 5 лева на месец примерно, за мен това е решение и няма да има такива по добри и състрадателни и съвършени и такива кретени, тъпанари, безсърдечни люде.

И нещо на друга тема кога ще се научат хората по форумите да не обиждат конкретно и лично, за мен това е единственото нещо което трябва да е забранено в един форум.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Алеккк, не забравяй че става дума за ДЕТЕ. НА 4 ГОДИНКИ...........Не зная дали имаш деца но ако имаш дано никога не ги сполетява онова което е застигнало горкото детенце. Дано никога не се сблъскаш с това с което се сблъскват родителите на това дете.

Не обиждам никого още по-малко гризли. Уважавам неговото мнение но съм против употребения от него израз ,,нефелно,,.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

успокойте се момчета въпреки че не е сигурно още след 3 дена ще знам но фондация НАДЕЖДА ЗА ДЕЦАТА изглежда ще ми помогне

моля спрете спора май събрах парите така че ако ще бъдете по спокойни не внасяйте БЛАГОДАРЯ ВИ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бах майка му, 4 страници простотии. Кви сомалийчета бе, боли ме кура, да се оправят. СТАВА ДУМА ЗА БЪЛГАРСКО ДЕТЕ НА 4 ГОДИНКИ, НЯКОЙ ОТ ВАС МАЙ НЕ СЕ ЗАМИСЛЯТ КАКВО ПИШАТ ПРИ ВСЕ ЦЯЛОТО МИ УВАЖЕНИЕ КЪМ ТЯХ ЗАЩОТО СМЕ ТУК ОТДАВНА.

Да, признавам си че няма да дам на деца на по 16-18 години защото са зрели индивиди и могат да се трудят. Няма и да ги карам на баловете им защото мразя тая показност, не ми се занимава с простотии. Ако отсега ги свикна да им давам те цял живот ще са на опашката за безработни защото ще взимат 50-100 лв по-малко от помощи но за сметка на това няма да правят нищо. НА ТЯХ НЯМА ДА ПОМОГНА И С 1 ЕДНА СТОТИНКА. ДА СЕ ХВАЩАТ НА РАБОТА.

Но що се касае до това детенце което най-малкото не е в трудоспособна възраст сме длъжни да помогнем. От човешка и БАЩИНСКА гледна точка (знам че доста от нас сме бащи, да са ни живи и здрави пакостниците)

Нека съберем пари и някой от нас, Хитман, или Насти да ги дадат на родителите.

И настоявам Гризли да се извини във форума с отделна тема за грозната дума ,,нефелно,,.

Как можа да наречеш едно ДЕТЕНЦЕ с тая грозна дума? А ако беше твоето НЕДАЙ БОЖЕ? Замисли се над думите ми и не ми се сърди, аз няма да престана да те уважавам но НЕ СИ ПРАВ

Готов съм да дам пари за това прекрасно създание което страда от безхаберието и некадърността на ,,лекарите,,  :D  :D  :D  :)

ПОЗДРАВЯВАМ ТЕ ЗА ДУМИТЕ!!!!! :):):)

ПОЗДРАВЯВАМ И ВСИЧКИ СЪФОРУМЦИ ЗА ЖЕЛАНИЕТО ДА ПОМОГНАТ!

Принципно се водя за един от съинициаторите на баловете и купона в Горна баня в дома за сираци. Цяла следобед размишлявам и искам да претегля нещата и да взема най-доброто решение. Добро - за всички ни, не за мене!

1. Нека обединим усилия и помогнем на малката сладуранка!

2. Аз лично ще се постарая да помогна и на двете места! Едното не ми е оправдание, да не помогна на другото

Ауди 90, искам само да ти разясня заблудите, с които живееш. Децата от Дома - НЯМАТ ПРАВО НА РАБОТА! ТЕ са на държавна издръжка, получават крупните за месец ШЕСТ ЛЕВА за лични разходи и НЯМАТ ПРАВО НА ТРУД!!!! ДА, живеят с мисълта, че някой трябва да им помогне, но не разчитат на никого. Искат, но нямат и не могат. И точно те няма да кесят на опашката за безработни...зорлем работят нелегално за по 3-5 лв./дневна надница, защото затова не трябва да знае нито държавата , нито работодателя. А те бачкат, за да си изкарат парите за билети за градския транспорт или други неотложни необходимости. И абитуриентите отиват на бал БЕЗ ДЖОБНИ!!!! НЕ с ланци, не със златни пръстени, а без джобни пари даже и за такси!!! И наистина няма как да отидат на бал. И нямат родител, който със сълзи на очи да ги закара пред ресторанта и да ги изпрати с думите "Айде, синко, успех в живота!". И закарването на бала няма да е показност! Даже ще е посредственост, тези деца ще се смесят с тълпата и ще се почувстват за миг значими! И да не си му баща, те ще усетят нещо бащинско и мило в отношението ти! Ще запомнят и оценят този прекрасен миг на това, че един непознат, но добър човек е направил добро в ценен миг. Много от тези деца лъжат до последно, че живеят в нормални семейства, имат нормални родители....въпреки, че ги нямат. Просто така им се иска. И ги е страх, че всичко това е явна илюзия.

Също така, относно абитуриентите тази година, моля да не се смесват темите! Вярвам, че много хора мислят като мен - нека едното не е за сметка на другото!

Призовавам всеки, който има желание да помогне еднократно, защото така му повелява джоба и желанието - НЕКА ДА ПОМОГНЕ НА МАЛКАТА СЛАДУРКА! НЕКА ПРЕДИ 01.06 да помогнем на едно дете и да му дадем по-добър старт в живота! Нека да помогнем поне малко усмивката на двама млади родители отново да грее! Нека им стоплим душите и да покажем, че сме българи, че милеем за българското и имаме сърце! НЕка едно българско семейство да тържествува на хубавия детски празник, защото е намерило сродни души и е върнало желанието си живот и надеждата си за щастие!!!

Призовавам и тези, които не са загубили желанието си да помогнат на едни други "загубени души" - да го направят с возене на баловете. ПИшете ми на личин! И там има деца, които очакват да бъдат щастливи, но без елементарна помощ - НЕ МОГАТ!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз дете имам ама нямам нужда някой да ми казва дано това или дано оново, ако нищо лошо не му се случваше на човек нямаше да може да се зарадва.За да се разведри малко обстановката в една реклама го казват "Когато живота ти предложи лава, направи си барбекю.

Не съм се и съмнявал че ще се съберат парите, защото българина въпреки всичко е добър и милосърден човек но за съжаление само около 10% от събираните до сега пари са отишли по предназначение.

Аз не виждам пречка темата да си продължи защото за съжаление това не е последния случаи нали.

Време е хората да излязат малко от сапунените сериали да се вземат в ръце не да ми се пънат тука колко са велики. Имам идея за най активните да тръгват и да търсят сметка, от министерството, от тия дето сега голяят с събираните пари, да им правят на тях това :) и това :) и това :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някои хора погълнати от идиотското ежедневие което са принудени да водят отказват тотално да вникнат по дълбоко в нещата, по най лесния начин се мятат на вълната пишат какви са помогливи, оплюват инакомислещите (защото не могат да ги замерят с камъни по и-нет),слагат на поразия  :)  такива знаци за постигане на собствено :) , и довечера ще си легнат изклучително доволни.

Повярвай ми, колега, няма да си легна доволен за това, че съм показал среден пръст на някой. Инакомислещи - да...но към хора, даващи определения от типа "нефелно дете", "дете-идиотче", "ремонт на хора"...не мога да реагирам по друг начин. Колегата гризли го познавам лично и затова си позволявам да му кажа лично какво мисля за позьорщината му. Ако беше непознат, сигурно щях да си затрая.

На Майката и детето успех с операцията...после да пишете как е минало всичко (не задължително тук). Може и да не ви се вярва, но някои хора се вълнуват и от чужди проблеми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, че не само тези които имаме деца, ами и други разбират болката. И аз като "Ред ауди" писах, писах и го изтрих!

Редактирано от v5t
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това дето го изтри си беше точно така... Не трябваше да го махаш.

Понякога бащите ни е срам да си показваме чувствата щото сме много "корави" но това не значи, че не ги изпитваме.

Редактирано от Satriani
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...