Jump to content

Кой от двата да избера ?


Кой от двата да избера ?  

163 гласа

  1. 1. ??? ?? ????? ?? ?????? ?

    • Sony
      44
    • Pionner
      107
    • ???? ?
      12


Recommended Posts

  • Отговори 92
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

и моето е такова - GT 300 - звука ме радва :dance: Пък и с една туба Hertz - няма равен :wall:

Освен това се връзва перфектно с таблото и т.н. :dance:

Редактирано от galaboff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...

Ефекта ще е същия , като продадеш Pioneer-a и монтираш ALPINE. :bia:

И още по същия ако фърлиш алпайна и си земеш накамичи за 5000$ :gut:

Иначе по темата - в ниския ценови клас препоръчвам това http://www.toyaga.org/bg/audio/?slaveid=11&prodid=442 със цялото си сърце. Единствения проблем за който би могъл да му се хванеш е че ти копчетата в ляво понякога стават някакси дървени - пак си бачкат ама по силно трябва да ги настикаш доста странна работа предвид че тва е алпайн...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 години когато си сменях музиката в колата се случи следното:

Имах Сони, (2х12" бас + 1-" суббас + още 6 говорителя, понасвирвка колицата) махнах си старата генерация Пайнер 9-та серия дек с чейнджър и минах на модерницирано МП3 Сони, но докато го ползвах все нещо не беше в час, докато един ден не продадох Сони-то и не монтирах отново Пайнер и о! чудо колата доби отново перфектния звук! Да! Това е музиката Пайнер!

Да не е някое допотопно сони бе? :D

Просто не вярвам че GT300 ще прави по-лош звук от DEH2800.. невъзможно е!

Аз имам SONY GT-200, даже то прави по-добър звук от този PIONEER, GT-300 e с малко по-голям дисплей и няма LOUDNESS за разлика от PIONEER... SONY имат просто SUPER екуалайзери, които работят даже и като усилиш до край.. докато ПИОНЕРЧЕТО почва да реже баса.. SONY имат най-соброто съотношение сигнал/шум от всички марки на пазара в момента както и всички СОНИ плейъри са си с SMOSFET крайни стъпала, независимо от кой клас са.. Да не говорим че GT200 , ЧЕ МАЙ И GT300 ИМАТ "AUDIO-IN" - АЗ СИ ВКЛЮЧВАМ ЛАПТОПА И СИ ПОЛЗВАМ АУДИОТО В КОЛАТА :D :D :respekt::hilezh: :hilezh: :flehan::D :D :D

SONY RUULLLZZ..

Редактирано от SpeedyMan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм със Сони и до сега в колкото и големи дупки да съм пропадал и излизал не ми е прескочило нито веднъж. Качеството на звука е прилично за цената от 176 лева. Също така свети в цветовете на таблото на аудито ми т.е. ярко червено и пасва идеално на интериора. Та в този ред на мисли съм доволен от марката и давам глас за Сони. Модела може да видите тук:

http://www.electron.bg/product_info.php?ma...d5d6e7c2e3697c7

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

твърдо pioneer!!!аз лично съм с alpine....но знам че в специално кар-аудиото сонито са надолу в класацията в сравнение с пионерчето/в един клас-качеството на звука е по-добро/...чувал съм го безброй пъти/-предимно в щатите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, даже GT-200 e по-добро от този PIONEER.. от миналата година го имам и преди да го купя се двоумях междо DEH2800 и GT-200..

Докато не отидох в магазина и не пуснах сонито на X-PLOD настройка и не сложих ниските на +10dB, средните на -10 dB и високите на +10 dB,респективно PIONEER-a с включен LOUDNESS и на настройка ROCK - високите и ниските до край ( той горкия няма настройка за средни) и ги пробвах на едни и същи колони... разликата ще те учуди в полза на сонито..

Ама най-много се кефя на аудио входа - голяма екстра е! :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвах това

http://www.toyaga.org/bg/audio/?slaveid=11&prodid=367

и мога да ти кажа че това http://www.pioneer.eu/eur/product_detail.j...onomy_id=25-121 СВИРИ много по-добре. В крайна сметка си останах с него след като и тия от Тояга признаха че звука на 77 е несравнимо по-добър.

Обърни внимание на това Burr Brown D/A convertors , надявам се го има и в свирката за 299 лв която хем е по-евтина от по-скъпия Pioneer, хем е по-добра.

Вече 37 години търся тая комбинация ама не мога да я намеря. Радвам се че си я открил:bia::):bia::flipoff:

След като от Алпин му е по-дебела отстъпката от тая която му дава pioneer какво очакваш да ти предложи:hilezh:? Pioneer-а ли дето маржа му е по-малък:hilezh:?

Не съм го чувал 77 но сравнявахме моя алпайн със последната девета серия на пионер. Топ моделът на пайнер засвири кат на баба ми радиоточката в сравнение с доброто ми касетофонче. :bia: Са има един мноо скъп пайнер там за 2500 лева съм го гледал, той сигурно ше свири добре, ама от къв зор трябва да дам толкова много пари като абсолютен лидер в качеството е това http://www.toyaga.org/bg/audio/?slaveid=11&prodid=350 сички разбирачи го потвърдиха и сички сектанти на алпайн, ДЛС, PPI и други потребители на качествени компоненти и усилватели.

Редактирано от Oyama
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм с това SONY .От половин година насам досега никога не ми е прескачало. С някакви евтини пазарски колони съм но вадят прекрасен плътен бас не мога да си го представям с едни маркови говорители.До сега съм пускал на приятели да слушат и те мислеха че колонките вадят тоси прекрасен звук :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като гледам гласуването май много колеги робуват на марката... Преди много време си бях взел една AIWA касетофонче, 4х40 и т.н., след това ми подариха един Pioneer, който струваше нов 1300 EUR - механизиран панел, няколко цвята и т.н., пак касетофон. Звука на Pioneer-a все не можех да го наглася както си трябва, или нямаше бас или средните бяха прекалено силни...все нещо не му беше наред.. А технически беше перфектен и дори ми казаха, че модела бил супер-хипер-мега тогава.

Ето затова музика си харесвам по следния начин :

Отивам в магазин и чувам как свирят музиките, които ми хващат окото, разбирасе на едни и същи или подобни колони. Това, което най-много ме израдва като качество на звук и цена - това си вземам, последно си избрах Sony GT-300, сравнявах го с Pioneer, Alpine, Blaupunkt и Panasonic, всичките с пообни цени...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги и аз съм със SONY GT300 и съм адски доволен от звука му колебанието ми като го купувах беше същото като на колегата който е започнал темата но в крайна сметка надделя външния вид (тия в техномаркет дружба са колеми калъфи не искаха да ми ги пуснат да ги чуя). Еинственото което не ми хареса беше че дисплея е с бели символи ама много набързо си ги направих червени и сега не си сменям плейарчето за нищо не света . Просто така хубаво ми стой в колата че не е истина!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове, за мен Сони са по-добри от Пионер и при мен са се представили много по-добре, а пък както си решите, макар че най-доброто решение е Audi Concert + Чеинджър Alpine 630s, който чете и МР3!?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече не се учудвам как човек е готов да стигне до завидни висоти щом е твърдо решил да си го начука по негово желание. :bia::bia::hilezh: Сони и техномаркет РУЛЛЗЗЗЗЗЗЗ!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сигурно би ми препоръчал да си ида в тояга и да си купя нещо за над 1000 кинта ? Явно си голям разбирач :hilezh: ама си запази малоумните коментари за у вас! Само за сведение твоите любимци от споменатото място една евробукса не успяха да ми свържат! А и никога не бих си сложил в колата нещо което изобщо не се връзва с интериора колкото и добре да свири!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам само да ви кажа , че в случая е най важно дадения човек да има ПРАВИЛЕН СЛУХ!!!!! Всичко останало от тук нататък си застава на мястото от само-себе си, а именно Пионер доминират сериозно над другите марки поради НАЙ-ВЕРНО свирене -демек най близко до реалните херцове на средните високите и ниските честоти!!

примерно в една мелодия има включени един куп инструменти , които някои от тях не могат да се чуят ясно при повечето марки , но не и при Пионер естественно малко по високите модели от 5та серия нагоре!!а освен това Пионер имат най голяма динамика на звука -демек ако мелодията е динамична пионер я предават динамична за разлка от сухия "руски саунд"тип лястовица/бас и високи без среди/ при сони кенууд и другите!! Е точно тези средни честоти са им най сложни за препредаване явно!!

така че , когато един човек е раснал и слушал кофти или крив саунд ,слухът му се е изкривил и не може да разбере кое аджеба е истинското /ВЯРНОТО/ звучене на една мелодия, на един инструмент!!!! и за това на всеки му се струва че , има добър саунд в колата си ,само че не е така!!!

Ето за това някой път дори и в сервизите не могат да ви настроят музиката както трябва -защото дадения човек няма правилния слух!!!и за това на един Сони му свири добре на друг Пионер на трети Кларион!най близо от всички е Пионер!!

това е моето мнение базирано на солиден опит като пеене в хора на момчетата, професионално ДиДжействане . :hilezh: ...в Пловдив има няколко кар аудио сервизи които са от време оно ,е всички са ми авери-от време оно!!!

надявам се съм хвърлил малко светлина по вечния спор -коя марка кастофони е по добра!!!!

Редактирано от kolio kioravoto prase
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с това нещо и съм супер доволен-въпреки,че ми изгоря 3 колони вече :hilezh: -изглежда му бяха слабички :hilezh:

Редактирано от Lion_Heart
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам само да ви кажа , че в случая е най важно дадения човек да има ПРАВИЛЕН СЛУХ!!!!! Всичко останало от тук нататък си застава на мястото от само-себе си, а именно Пионер доминират сериозно над другите марки поради НАЙ-ВЕРНО свирене -демек най близко до реалните херцове на средните високите и ниските честоти!!

примерно в една мелодия има включени един куп инструменти , които някои от тях не могат да се чуят ясно при повечето марки , но не и при Пионер естественно малко по високите модели от 5та серия нагоре!!а освен това Пионер имат най голяма динамика на звука -демек ако мелодията е динамична пионер я предават динамична за разлка от сухия "руски саунд"тип лястовица/бас и високи без среди/ при сони кенууд и другите!! Е точно тези средни честоти са им най сложни за препредаване явно!!

така че , когато един човек е раснал и слушал кофти или крив саунд ,слухът му се е изкривил и не може да разбере кое аджеба е истинското /ВЯРНОТО/ звучене на една мелодия, на един инструмент!!!! и за това на всеки му се струва че , има добър саунд в колата си ,само че не е така!!!

Ето за това някой път дори и в сервизите не могат да ви настроят музиката както трябва -защото дадения човек няма правилния слух!!!и за това на един Сони му свири добре на друг Пионер на трети Кларион!най близо от всички е Пионер!!

това е моето мнение базирано на солиден опит като пеене в хора на момчетата, професионално ДиДжействане . :hilezh: ...в Пловдив има няколко кар аудио сервизи които са от време оно ,е всички са ми авери-от време оно!!!

надявам се съм хвърлил малко светлина по вечния спор -коя марка кастофони е по добра!!!!

За мен най-важното са говорителите, не самата свирачка. Вътре всичките са почти еднакви, може би единствено СОНИ се опитват да направят нещо различно. Освен това говорим за ниския клас на плейърите в момента, където ПИОНЕРИТЕ сериозно бяха изостанали от СОНИ до преди 1 година. Сега даже и ПИОНЕР слагат МОСФЕТ на евтините модели ( :hilezh: ) а при сони това си е стандарт от много време.

Освен това при сони корекциите по звука са доста по-добри от пионера.Може да се накара да свири и практически да се хареса на всеки вкус. Съотношението сигнал/шум е в пъти по-добро от това на конкуренцията. А аудио-ин'а е още един голям плюс :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен най-важното са говорителите, не самата свирачка. Вътре всичките са почти еднакви, може би единствено СОНИ се опитват да направят нещо различно. Освен това говорим за ниския клас на плейърите в момента, където ПИОНЕРИТЕ сериозно бяха изостанали от СОНИ до преди 1 година. Сега даже и ПИОНЕР слагат МОСФЕТ на евтините модели ( :hilezh: ) а при сони това си е стандарт от много време.

Освен това при сони корекциите по звука са доста по-добри от пионера.Може да се накара да свири и практически да се хареса на всеки вкус. Съотношението сигнал/шум е в пъти по-добро от това на конкуренцията. А аудио-ин'а е още един голям плюс :hilezh:

Е в ниския клас най яката раота си е сони експлойт с Х-бас и супер повер, особено като го вържеш на оригинални картонени говорители марка цун-кай-хуй. Ама когато имаш усилвател и компоненти за 500 вата и като сложиш два различни касетофона вече не ти се струва че сони е по напред а по скоро че го няма изобщо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Искам само да ви кажа , че в случая е най важно дадения човек да има ПРАВИЛЕН СЛУХ!!!!!

Мда, но това е доста разтегливо понятие, не мислиш ли? Всички си мислим, че като сложим колонки от по 100 кинта вместо оригиналните вече сме top of the line :hilezh: Как да разбереш какво ти липсва на музиката без да си слушал някъде ИСТИНСКИ нагласена музика в кола за да имаш вече отправна точка!? Няма начин! Иначе слухът всички си го имаме... трябва просто да си го калибрираме :wub: После като вече разберем какво трябва да инвестираме за да сме близо до истината и изведнъж ново двайсе - започваме да оценяваме все повече думата КОМПРОМИС и обикновенно точно тогава си купуваме Sony :redface::hilezh::wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми някой път ще извадя сонито дето е в колата и ще ви пусна пайнер за същите пари :hilezh:

Ефектът ще ви разочарова :redface:

A колкото до това дали разбирам от аудио - само мога да се смея :wub:

Редактирано от SpeedyMan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...