Jump to content

електромагнитен парктроник


Lightning Mcqueen

Recommended Posts

Здравейте,

След като няколко майстора изказаха резерви и маргази относно монтирането на ултразвукови сензори за парктроник на мойта машина, се ориентирах към електромагнитен такъв (лента която се залепя от вътрешната страна на бронята, вързва се към лампата за заден ход / Цена 80 лв. в български сайтове).

Дори съм се навил сам да го сложа. Претесненията ми са дали няма да има някакви препядствия по вътрешната страна на задната броня за опъването на тази лента-антена.Някой има ли опит с моя модел A4 В6 Avant. Другата ми молба е относно демонтирането на задната броня. За сега се подготвям на теория от руското ръководство - не намерих практически съвети във форума за моя модел.

Не открих в нета и отрицателни мнения за ефективността този тип парктроници, ако някой знае да не си мълчи.

Монтаж

Link to comment
Share on other sites

ако някой знае да не си мълчи.

Чел съм преди време, че имат много фалшиви сработвания. От всички видове парктроници ултразвуковия е най-добре (мнение от интернет информация), но се дупчи бронята. Бронята на А4 Б5 има една греда и куп други пречещи пластмаси за опъване на лента. На Б6 предполагам е същото. Другото което видях в линка който си дал е 70см начално разстояние на работата на парктроника. Това означава, че всичко под 70см му е все тая - сигнала е един и същ. Аз имам един ултразвуков парктроник на който под 50см издава един и същ звук, което малко обезмисля помощта му <_<

След няколко месеца умуване, стигнах до решение за камера :) Имам всичко и сега умувам как да я монтирам :rolleyes:

Дано съм ти бил полезен :zustimm:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Това не е ли притеснителен компромис - махането на гредата

тя гредата е алуминиева. сигурно пази само бронята. гредата беше закрепена с 4 болта за много яко нещо от шасито на колата направо... то си остана отдолу естествено...

Link to comment
Share on other sites

имаше в комплекта някакво черно лепило, но добавихме и силикон (който се разтапя) на няколко места. няма проблем вече няколко месеца. лентата дълга беше (2.70м) и стана на 2 пъти през 20см по бронята. но както споменах и другаде нагласена ми е на много чуствително: писука на трева, дъжд и т.н. пак си гледам в огледалата де. иначе за кола отзад, колче, дърво - няма проблем...

а ето тук можеш да намериш инфо за инсталация:

http://www.parkingdynamics.co.uk/Installation

Edited by VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@"
Link to comment
Share on other sites

Доколкото знам ултразвуковите сензори се поставят на строго вертикална повърхност, трябва ли да разбирам че при лентата това не важи?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 months later...
http://www.topspeed.bg/view_product.php?pid=2048 - аз сложих това нещо на А4-ката. за тия пари показва учудващо точно. въпросът е - мога ли да боядисам датчиците в цвета на колата? те са черни в момента, но не знам, ако ги пръсна, дали няма да навреди на работата им.
Link to comment
Share on other sites

Не мисля да го правя - тънък слой боя, тънък лак. просто да добие цвят. Той си е боядисан черен, иначе. Този който ми пръска бронята, се беше притеснил да не се стопи пластмасата на датчка... не знам каква е логиката, но все пак.

Link to comment
Share on other sites

Нямам идея каква е пластмасата, честно да ти кажа. Боята ми е на спрей. Имам и остатък от пръскането на бронята (самата боя е някаква перла и струва около 50 лева 200 грама...). Та, кое да ползвам и как да разбера ще стане ли? Че ако прееба датчиците, после маса врмее ще си играя да сложа нови.

Link to comment
Share on other sites

Пръскай смело- аз съм пръскал с черен ноу-нейм спрей, даже с металиков лак в него + допълнителен лак, за да докарам пиано-блек ефекта на лайсната, в която забучихме датчиците и парктроника работи перфектно. :zustimm:

В контейнерите под налягане разредителя е 4 пъти повече от боята и съхне бързо- няма какво да стане, дори с корселин да разредят боята :zustimm:

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 10 years later...

Колеги знам че вдигам доста стара тема но от седмица съм собственик на а4 б6 и смятам да слагам парктроник отзад та кажете личен опит с тези електромагнитните парктроници как са, колко време изкарват и т.н.

Link to comment
Share on other sites

А на самата броня има ли място за тази лента? На клипчета виждам, че на бронята има доста пластмаси и не знам ще пречат ли? Това дето споменават колегите напред в темата ако лентата е близко до въпросната алуминиева греда прави ли проблеми?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Намирам един клип в който се вижда, че на бронята от вътрешната страна има орелефяване и електромагнитна лента няма да може да се сложи ако е така. В заглавието пише, че колата е А4 но се оказва че е А6. Та искам да разбера в бронята на а4 б6 има ли пак такива неща? На 3:25 се вижда за какво говоря.

 

 

Edited by HellBull
Link to comment
Share on other sites

По цялата горна част на задната броня има оребрения, докато добавката отдолу е с равна повърхност

 

DSC-1809.jpg

Link to comment
Share on other sites

Много благодаря за снимката колега. Тук даже има и парктроник и мога да видя реално къде седят сензорите. Предполагам колегите с електромагнитни парктроници са слагали лентата под оребрението. Предполагам че не е близко до земята и ще си работи нормално.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...