Jump to content

Съвет за зимни гуми и масло.


Recommended Posts

Здравейте. Искам да сменя зимните гуми, че този сезон нещо не съм доволен изобщо от мойте - те са марка General 195/65/15. Може би им е дошло времето след 3 зими каране. Бях намерил една тема с класаций за най-добри автомобилни гуми, но сега нещо не я откривам. Затова реших да питам вас. Препоръчайте ми някаква читава марка гуми също и модел - 195/65/15. Предпочитам да са над средното ниво. Един приятел си взе тази зима 4 нови марка Pirelli и ми ги препоръчва, обаче аз нямам наблюдение варху тях и още се чудя. Моля за съвет.

Също така трябва да сменям и маслото на колата. Каква марка ще ми препоръчате и с какъв вискозитет. Колата е Ауди А4 Б5 1.6 бензин/газ. Благодаря ви.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно гумите, писал си над средното ниво, затова ти предпоръчвам Dunlop Winter Sport 4D или предходния модел 3D.

Иначе ако се водим по класациите, Continental TS850. Аз си взех такива тази зима, но просто имах по-голяма отстъпка за тях в сравнение с дънлопа. Дънлопа е по-солидната гума, Континентала е някакси твърде фин за нашите пътища, иначе има добро пътно поведение, вече успях да тествам на всякакви пътни настилки.

Та това е моя избор за гума над средното ниво Dunlop или Continental.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега топ-марките за зимни гуми са:Континентал-TS/850, Гудиър-Ултра Грип 8 и Мишелин-Алпин 4.От тези трите най-препоръчителни са Континентала и Гудиър,аз лично съм с новия модел на Континентал-TS/850 и съм много доволен въпрос на финансови средства и на избор от самия теб какво ще предпочетеш.Има и по евтини ниско бюджетни зимни гуми, но все пак цената оправдава качеството.Относно за маслото ти препоръчвам Кастрол Магнатек-10W40 или Мотул-10W40,това са качествени масла,които ги купуваме от колегата АСЕ от форума.Ако двигателя ти е на по малко километри можеш да му сложиш и масло пълна синтетика -5W40 пак от двете марки които ти споменах.Колега успех спокупката на нови зимни гуми и безаварийни километри,дано съм ти помогнал в избора за гуми и масло Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почерпи го с едно 5w40 возилото да му е по приятен старта през зимата :zustimm:/>/> За марка бих ти препоръчал Лики Моли или Арал . И двете са немски и ментета не съм чувал да имат сравнение с Мотул, Кастрол или "Оригиналните" на ВАГ.

Гумите зависи колко пари ти се дават. Клебер са добри и са около 100 лв/бр , 115 Вредщайн , Ултрагрип 8 и Конти са по скъпи , така че парите решават.

Редактирано от Rad0
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 Continental/Dunlop.За втори път ми се случва да карам с подобна комбинация предни/задни и съм доста доволен.Преди време минах през една много заледена улица с може би 35-40% наклон и като натиснах спирачката колата просто залепна,направо неочаквах.Незнам аз ли си въобразявам,но повечето коли които съм загледал тази зима,все с Нокиан бяха обути.Даже съм решил следващите да са такива(за пробата).Масло - чух добри мнения за Репсол(аз лично съм с Кастрол 10в40),но каквото и да избереш вземи го от сигурен търговец. :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Препоръчвам Continental ContiWinter TS850, колата седи като закована на пътя няма да съжаляваш.

А ето ти и някаква класация на гуми http://www.peter.and.bilyana.net/2011/10/20/nay-dobrite-zimni-gumi-za-20112012/.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съветите колеги. За гумите мисля да се спра на Континентал-TS850.

Еми този модел е нов за 2012-13 зимата :)

Аз също съм с него и подкрепям горните мнения. Задните са ми дънлоп 3д (втора ръка), защото не успях да купя още две контита :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

защо не успя? :)/>

Защо колега според теб ... сигурно е спечелил от тотото и от еуфорията си е изпуснал мястото на опашката и са ги изкупили ... <_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо колега според теб ... сигурно е спечелил от тотото и от еуфорията си е изпуснал мястото на опашката и са ги изкупили ... <_</>

нз питах него..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,

виж този сайт http://maslo1.com/ , има добри масълца на страхотни цени. Аз си взех Мобил 10/40, но после видях че съм се минал че не съм взел Тотал 5/40 ( за същите пари ). Горещо ти препоръчвам Тотала.... за него не прочетох лоши мнения за разлика от "оригиналните" Кастрол, Мотул и т.н.. Иначе относно гумите... аз съм с Goodyear UG8 и останах приятно изненадан :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...