Jump to content

Обща тема: Audi A4 B8


Raino

Recommended Posts

Да така е Конго. Благодаря за разговора когато ти се обадих. Контакт е когато натиснеш ключа без да си натиснал съединител за да запалиш а не само когато си вкарал ключа. В конкретния случай когато ти се обадих ми даде грешка "ABS+ESP fault",  което ми блокира запалването и така си седях на бензиностанцията без да мога да запаля и изгася ръчната спирачка. Добре че по едно време се смили и запалих иначе тя нямаше махане от бензиноколонката с ръчната спирачка. Мислех си че проблема е блокирала ръчна спирачка но при диагностика показа изключване на модули, а ръчната спирачка не е могла да се изключи защото не съм запалил. Не се сетих в момента че когато ключа е поставен това не е на контакт. Оттам ми дойде въпроса т.като обикновено съм пускал ръчната след като съм извадил ключа, а не съм правил обратното и съм се заблудил че няма нужда от ключ. А дори ключа да не е поставен ръчната спирачка може да бъде включена но не и да се изключи, което си е голям риск ако по някаква причина колата не запали.Може би само с паяк може да се вдигне, нито може да се бута нито с въже да се тегли. Репатрак ми е интересно може ли да я издърпа с блокирали задни колела?

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момци, имали ли сте проблем с непрестанно светене на индикацията на таблото за липса на течност за чистачки. Или с други думи казано, независимо че има течност понякога светва, понякога не. Дали е common problem или?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За пръв път чувам.

 

Сменяй датчика, няма от какво друго да е.

Редактирано от Raino
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще пробвам тази седмица да я закарам на сервиз и да разглобят подкалника, та да видим какво става там ;) Благодаря Райно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, мисля че има нещо вярно в това, което казва колегата congo, т.к. попрочетох из няколко други ауди форума за този проблем, който се оказа, че е често срещан. Оказва се, че тази грешка се случва когато се окислят сондите на датчика, което пък като причина може да се търси както от сипването на много вода, така и от определена течност или по-скоро съставка в течността. В няколко "западни" форума, където се рових, колегите се оплакваха от конкретна течност "RainX", от която се получавало това. Лекът за тази болежка е разглобяване и почистване на сензора. В следствие повече не се получавало. Утре ще разглобяват да видят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Здравейте момчета, 

Потърсих, но не можах да открия нужната информация.

Днес ми предстои смяна на модула за управление на климата J255.

Имаме ли алтернатива за премахване на CP и последваща кодировка, освен Порше.

@Райно, при вас извършвате ли услугата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момци, за какво служи тази част? 4d4c430677bed3e480bf6c5a1df871a4.jpg

Изпадна днес правейки маневра в дебелия сняг.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, някой да е слагал такива https://www.amazon.com/gp/aw/d/B006ZDY2W8/ref=cm_cr_arp_mb_bdcrb_top?ie=UTF8#LUXAddressSelector_1484242618538

Изглеждат доста добре... идеи от къде мога да ги поръчам в БГ?

Мерси

Sent from my iPhone using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги, от една година карам ауди Б8 ТДИ 120 к.с., ръчка,сега решавам проблема с температурата, които благодарение на вашият опит се решава, опит които колкото и нетепично да звучи споделям с един от сервизите на ауди в Германия и ме гледат като ударени с парцал. Смениха термостата, смениха някакви клапи и температурата на колата продалжава да се вихри надолу нагоре по таблото, казах им за шлауха а те, нямало как да е, не показвало на компютара им,обедих ги да пробват с тоя маркуч с клапите които са без никаква електроника. Смениха маркуч с такава клапа, но на снимката се виждат че има две клапи, незнам как са успели да сменят само една:nixweiss:, както и да е върнах им я и другата да сменят. Казуса е тука че ме убеждават че е нормално, а за мен това не е нормално, както и за други хора от форума, който са си решили проблема с този шлаух, от случилото се до тук ми става ясно че не мога да разчитам на компетентно мнение на този сервиз на ауди и тука искам да задам един въпрос? Когато тръгна да слизам по надолнище с 12% процента наклон(толкова пише на знака :hilezh:) на 2 и някои път на 3скорост, след като сляза, след около 700 е дълаг наклона, някои път колата мирише на феродо(на съеденител). В ауди казват че това е нормално, имало някъкъв голям филтар и от него миришело :steinigung:, нямам думи. Мисълта ми е, това нормално ли е? Забравих да спомена че колата е още в гаранция и да ги мъча да го сменят докато не е заминало тотално. Благодаря предварително!!! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове, случайно някой да се е добрал до Ъпдейт на Навито (2G MMI High) за 2017г.?

Официалния видях, че е излезнал, но за момента намирам само DVDта в еВау.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момци, някой да има идея от къде мога да се снабдя с една нова (втора употреба) кука за теглене на автомобила, тези които се навиват в отворите на бронята?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В дилърството дори с отстъпка е скъпо, а по моргите не съм търсил, но гледах из обявите в и-нет (olx, bazar, mobile, cars) нищо. Събирам предложения ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, тези в ebay и amazon съм ги прегледал, но и там цената е като тук - около 52 лв, с отстъпката 42 лв в Ауди. В крайна сметка ако не намеря ще си купя една нова от Ауди, но за сега ми се чини нещо от морга.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги какво да направя за да спрат да ми крадат капачките на джантите тип звезда.За 2ри път.

Има ли джанти 17ки без тея капачки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...