Jump to content

Мнения за акумулатор


Recommended Posts

Отдавна се тормозя с тоците на аудито и не мога да разбера от къде (оставя ли я ден-два без да я паля и тока изчезва тотално) карах я на майстори уж няма оттечки. Та реших да сменям акумулатора защото този ми се вижда малък (45ah) Чудя се между 2 варианта, дайте малко акъл, може да предложите и други, ето ги:

http://www.akumulatori.bg/156/Product/34/Bosch%2077Ah%20S5#info

http://akumulatori.bg/297/Product/863/Banner%2075Ah%20Power%20Bull%20Pro#info

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цитиране на предходен пост!

Мислех да се презастраховам с малко по-голям, че ще слагам и усилватели за музиката малко по-натам, ще имам ли проблеми с 72-77Ah ??

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Взимаш най-големия капацитет който може да събереш без проблем в гнездото и с най-малкия възможен стартов ток. Не се лакоми за стартов ток при условие че си с бензин. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с 45ач и нямам никакви проблеми. Проблема явно е, че ти е стар акумулатора. Иначе аз бих избрал банера.Имал съм банер и доста години не съм имал грижи с него. От евтините бих ти препоръчал Магнети Марели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах Бош силвер - черен 9 и1/2г от нов и започна да спада след 3-4 дни без шофиране,може би защото давах ток на друга дизелова кола. Чудих се какъв да си купя и купих същият - вече сребрист дизайн.Не бях доволен и на 3-та година ми се стори ,че показва синтоми на остаряване. Като карам винаги си щадя акумулаторите.Мисля,че качеството не е както едно време.Иначе както е писал колегата Варта ги прави за Бош.На баща ми купих Банер,но той рядко кара дизела. 3-4 в годината /на 73г/ и вече 6г му служи.Чувал съм,че Ексид също са прилични, за други нямам мнение.Не си купувай Винер не съм доволен.Ако имаш възможност го разреди новия с лампа 5W до 10,5В и го зареди , но отнема много време и го дебни да не го изпуснеш под този волтаж.Успех в избора!

Редактирано от prodan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с 45ач и нямам никакви проблеми. Проблема явно е, че ти е стар акумулатора. 

Сериозно ли това му е проблема? И какво значи "стар"? За мен стар е над 6 години. Толкова изкарват 72Ач нормално на двигатели 2+ литра.

 

Аз пък си взех два алармаджийски по 7 Ач и ги вързах в паралел. Много съм доволен вече трети ден палят 2.8 без проблем. Малко им загряват клемите до посиняване и сега търся по-дебели. Някой да знае от къде?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми това е защото си взел алармаджииски 7-ци. Ако беше взел 7-ца или 9-ка за UPS-и там са с широките клеми и може и да удържи на безумите което твориш върху него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От техническа гледна точка няма значение, дали ще сложиш по-голям акумулатор от предписания от производителя на колата. Въпроса е чисто икономически - по големия е по-скъп. От това, че ще сложиш 72Ач вместо 45Ач примерно, няма да получиш особен бонус. Акумулатора с по-голям капацитет няма по-голям живот от този с по-малък капацитет - това се определя от използуваната технология, качеството на вложените материали и т.п. Чисто теоретично, в момента когато акумулатора е в края на живота си, стойността на капацитета започва да пада по експоненциален закон и акумулатора с по-голям капацитет ще ти върши работа с няколко месеца повече. Така че дали да слагаш по-голям акумулатор от предписания си преценявай от гледна точка на бюджета.  :glare:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

Здравейте,предстои ми смяна на акумулатора не зная какьв да взема,имам предвид параметрите-дьлжина,ширина и височина,както и каква мощност да е-ауди а6 авант 2.5тди 180к.с. 2003г. предварително ви благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...