Jump to content

Проблем с предницата


itolev

Recommended Posts

Така от известно време обикалям разни спецове по реглажите и никой не може да ми помогне за сега. Проблема ми е, че колата от известно време започна да има собствено мнение и желание вианги да завива на дясно. Като цяло е доста дразнещо зашото като пусна волана той си се завърта леко в дясно и естествено колата в рамките на 30 метра вече е сменила лентата което не е нормално. Държа да отбележа, че по окачването всичко е здраво (вече я гледаха сигурно 15 човека), всички тампони са сменени с нови (оригинални) сменени са и тампоните на магарето. Отделно, че този проблем се появи преди да сменям каквото и да било. Не е от гуми и джанти защото и те са сменяни. Та ако някой е имал подобен проблем или има някаква идея какъв може да е проблема нека де сподели. Последния път си играха 4 часа на един стенд даже с ролетка и мериха разтояния от долу и според всички на тази кола и няма нищо и нямат никаква представа зашо завива сама на дясно. Проблема не е и от задържане на десния апарат, защото и това проверих. Колата е с въздушно окачване, грешки няма, като я спра на равно разстоянието между центъра на джантата и калника е едно и също и от ляво и от дясно. Вече изобщо не знам какво да правя за да се отърва от този шит.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЛАГЕРА НА КОЛЕЛОТО,опитай да премериш с термометър  като махнеш капачките и на болта карето,сравни на двете колела ,даже на четирите,друга възможност е рейката ,мн да се е износила и в положение направо да има вече мн голям луфт на гребена

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

затова и предположенията са нестандартни,заради хидравликата може да не се усеща луфта ,друго което може да се предположи,нека проверят зацепването на волана ,тоест да не би рейката да не е в средно положение,ако затяга лагер ще грее,самото предположение за затягане е нелогично,лагера ако не е вред охлабва ,губи грес и започва да грее накрая да бучи,дано бързо се разплете дилемата

Редактирано от buzzi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да попитам, без да ме "храните" много ако може, може ли да се получи от диференциала този проблем?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Баба,

Момчетата си играха да правят всичко в граници (0.1/0.2) което е абсурдно като цяло допуските са доста по големи. Всичко е доста повече от нормата, а до колкото твърдението за лагера.. Мисля, си че за 6000км щеше да се разпадне ако беше той. В края на месеца ще я оставя да и оправят щетите от градушката и ми се иска преди това да съм се справил и с тази гадост, понеже после ме чака пак повече пътуване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иди в АДИ95 в Овча Купел и търси Илиян на реглажа, при мен беше накриво магарето и той го хвана и го намести..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми пречи да ида, но както казах магарето го мериха и беше точно където трябва. Все едно аз съм решил че повече пари няма да давам до като някой не намери конкретния пеоблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз да споделя, при мен след смяна на тампони на окачването колата почна да дърпа надясно. След много реглажи и разправии (размени гумите :flehan:  и други подобни) се оказа обърната на обратно биалетка. Наместиха я хората и всичко е ток и жица.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти, не знам дали ще ти бъде от полза, имах наскоро подобен проблем след смяна на предницата (всички носачи). Бягаше наляво, надясно...Оказа се, че просто трябва да се регулира волана (така ми казаха момчетата от сервиза). Ако искаш ще ти кажа къде е да минеш да видят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Същият проблем на чисто ново А1, проблемът беше в Lenkerwinkelsensor-а ( сензор за ъгъла на волана ), струващ стотина евра. Част от Servotronic-а, който мисля 4f също има. Тънкият момент е, че може да се калибрира наново, в моя случай беше сменен по гаранция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тука е до края на седмицата но има много коли и е луднал. Заминава в петък за Швейцария да прави S-троници и DSG-та малко и се връща на пети октомври :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 years later...
  • 2 months later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...