Jump to content

Apple iOS vs Android vs Windows mobile коя е най-добрата система?


  

306 гласа

  1. 1. Коя е по-добрата операционна система за смартфони ?

    • Apple iOS
      145
    • Android
      145
    • Windows Mobile
      99
    • Nokia с фенер
      80


Recommended Posts

Хардуеъра е на апъл. Те го поръчват и асемблират, както всеки производител на нещо. Дори семки да печеш, солта ще я купиш от друг, освен ако не ги препикаваш. 

Сега погледнах кога съм купил 6-цата, преди 3 години. Гаранция ще работи гладко, поне още една. Когато я купих топ версията на самсунг беше S5. Колко от потребителите тук са със S5, a догодина? Купил съм ябълката за 1000 лв, в момента в ОЛХ втора употреба 6-ца върви по 400-600 лв. Толкова за скъпите ябълки.

ПП: За същия период в семейството минаха две С3-та (купени по 350, продадени по 100) и някакъв алкател (купен за 150, продаден за 40 лв).

Редактирано от martinich
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 3,6k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Преди 5 часа, TiL написа:

Едит: Още си чакам перманентния бан, трябва да се моля ли?

 

Админа не се ебава, вервай ми :hilezh:

По теми за коли не го търси, ама стане ли думa за айфони, фетиша му към overpriced тамагочита е по-силен и от майчина любов, всички трее да се съгласяваме и да козируваме, иначе летят банове и обиди. :lol:

 

Даже анкетата не може да преживее как се разви и манипулира резултатите сладура. :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега последно, Епъл си разработват голяма част от хардуера и поръчват Х броя от всеки компонент от определени производители, нали така? Това го намирам за съвсем адекватно, нормално и по-евтино от това сами да си произвеждат всичко. А дори да вземат на готово компоненти ситуацията не е много по-различна.

Ако се разгледа модел с Андроид, сензора на камерата/камерите вероятно ще е Сони, процесора е ясно, че в повечето случаи е SD, ако не е някой Helio, Kirin, паметта ще е на трети производител и т.н. Не виждам къде е проблема и тук. Сбирщайн или не, търси се евтин вариант. Ябълките продават толкова броя от 1 модел, колкото Самсунг продават от всичките им взети заедно с малко горница. Такъв производствен капацитет е абсурден и би струвал безумно много. И това важи не само за Епъл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никъде не съм казал, че е лошо, напротив добре е и е по-евтино, но не може да се твърди, че хардуера е на ейпъл след като ползват хардуер направен от различни производители. Както казах отдавна минаха времената в които всичко се е правило в един завод/една компания... 

Пък за бана още си го чакам/искам, но да е перманентен! Никога няма да се съглася с нещо което не е истина - айфоните не са перфектни! Не знам защо се правят опити за налагане на мнение от шепа хора, за ГИ-тата разбрах преди доста време защо се толерираха рекламите на разнииндивиди и защо се триеха мнения които са против тях...  Цензура ;) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ела, бе, лигльо мамин златен! :) 

 

- Епъл били загубили толкова патентни битки, ма не каза кои. После май се оказа, че по-скоро ги били спечелили, ма и дума не каза. :stumm:

- Епъл били супер небрежни иноватори, те Гнусмас били измислили всичко, но не се сети един пример да дадеш... <_<

- Некви постоянни ядове с Интел чипсети, които никой никога не е чувал освен ти самия. Гласове в тъмното? 

- Било тъпкано с приложения за iOS които били с абонамент, но така и не каза ЕДНО от тях!!!!!

- Имало случаи за пламнали 7ци на Епъл - взето от публикация в Жената Днес? :huh: 

 

Едно от най-квалитетните изказвания се синтезират в рода на, цитирам: "С колежката почти по едно и също време си взехме сегашните айфони, другата пък има с7. Аз се метнах на плюс а тя на 7 ред не знам си кво. Ми тая седмица е с ебаси и тъпата камера, батерията също не кара много... за кво да говорим? Та баш тва животно ако го сравниш със с7 и кажеш, че самсунга е по-зле..."

 

.... то и Блокчейна бил жестоката работа, ама имал там и той некакви проблеми дето таковата онова нещо май не много.... абе то... пишело.... софтуера дето.... а те не плащали..... и там тоя супер скапан и лайнян WiFi repeeter с меш мрежата бил тотален шит и имало мега добрата алтернатива, ма ей сега само да се измисля каква точно беше и............... забравИх! :) 

 

 

 

Просто ти предлагам следващият път като седнеш да местиш пръстенцата по клавиатурата да имаш нещо смислено и подплатено да споделиш. Освен ако не искаш да продължаваш да ни правиш смях :D

 

 

А "колегата" MEGA FACE PALM с многото лица и Face ID @kostaIliev директно го пропускам ;) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стиха се прави на щипната чужда булка! За патентите съм объркал сони със самсунг, даже и нокия ги съдят. Сега пк чета че са осъдени заради откраднат процесор. Не ми се прави на шашав и че не знаеш за проблема със скапания интелски модем 

, който се преебах да взема и който достигал до около 30-40% от производителноста на куалком. Камерата на  седмицата също е зле, хората са правили тестове и са го доказали, аз съм сръвнявал няколко снимки и съм видял с очите си. Дай ми едно добро приложение за изчисляване на работните дни за работа на смени, дай ми едно приложение с което можеш да си заключиш допълнително инсталиран апп или галерията примерно! Такива няма читаво работещи дори и платени! Опитваш се да наложиш мнение, че са ебаси и неземното чудо, а изобщо не е така. 

 

Хайде накарай ме да спра да пиша във форума, чакам цял ден! Или и с това си правиш гаргара и внушения?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ползвам Samsung S4 със андроид 4.4.4 KitKat...ебах я пръчката за толкова време защо ли 1 път ми заби и то при над 40 градуса жега на слънце,а не е да не си го тормозя всичко си ползвам със лекота а и цената не е кой знае каква.Ползвах за около месец Айшит 5 не го знам Sline ли беше скапан лайн ли ама изобщо нищо не ме впечатли,нито като визия нито като бързина минаваше моята пръчка самсуняка а и не превъзхождаше изобщо по улеснение на менюто а да не говорим за блутут и споделяне на файлове със други устройства.Та пак повтарям със моя дъртия самсунг си правя всичко със лекота и чакам да блокира скоро че поне един хард ресет да му направя или да го сменя дева :stupid:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ся визи ще ви обясни колко сте прости и заблудени. Нищо че при ъпдейта към 10 сумати време разни хора реваха, кой му дропила връската с хендсфрито, кой не знам си кво не му правил... 

Те едно заключване на отделните апове нямат вие за торенти ми говорите :stupid:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 59 минути, Denyo написа:

Аз ползвам Samsung S4 със андроид 4.4.4 KitKat...

Мани телефона, кажи колата как е. Роди ли вече и колко пъти?

преди 54 минути, TiL написа:

 разни хора реваха, кой му дропила връската с хендсфрито, кой не знам си кво не му правил... 

Ако говориш за колежката, Фнимавай да не те хване мъжа и.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някъде четох, че инвеститорите не били впечатлени от новите устройства на Епъл, защото де факто не са представили нищо ново на пазара. Което си е напълно разбираемо. Единственото нещо дето се изтъква и тука като нещо супер яко и ново било фейс айдито. Добре де, сериозно ли мислите, че Ганьо или някой девел американец му пука колко по-сигурно е спряно пръстовия отпечатък или парола или патерн? Колкото и напреднал да е новия "бионик" процесор, дефакто за 99% от ползващите е се тая. Да отключиш телефона с четеца за отпечатъци или фейс айдито ще е без значение за бързината. Да не говорим, че аз съм свикнал още докато си вадя телефона от джоба пръста ми вече да е на сензора и телефона да се е отключил още преди да съм го погледнал, така че и въпроса с бързината е спорен. А това че е супер секюр фейс айдито на кой му пука? Да не би някой да пази кодове за ядрени ракети на телефона си? Айде малко по-сериозно :hilezh: Много повече се очаква от продукт на Епъл. Това трябва да излиза с wow ефект, да има тръпка от това какво ново ще вкарат, а то последните няколко години само наваксват, което е много жалко.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, ole написа:

Някъде четох, че инвеститорите не били впечатлени от новите устройства на Епъл, защото де факто не са представили нищо ново на пазара. Което си е напълно разбираемо. Единственото нещо дето се изтъква и тука като нещо супер яко и ново било фейс айдито.

 

Не знам колко ново е фейс айдито, но моя китайски телефон на 2 години също се отключва като сканира лицето (мисля че само очите, но не съм сигурен). И е факт, че досега никой друг не е успял да ми го отключи.

 

Tъй че верно нищо ново не са представили. Нито готиния дисплей, нито безжичното зареждане, нито безпръстовото отключване :hilezh:

Общо взето им остават само алабализмите за bionic, selflearning, machine inteligence , neural engine и прочее термини взети директно от Аз Роботът с Уил Смит :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тя и алфата ти е цвят ферари и има 4 гуми, но......

Преди 6 часа, ole написа:

Някъде четох, че инвеститорите не били впечатлени от новите устройства на Епъл, защото де факто не са представили нищо ново на пазара.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Това не е само при апъл. Всички производители са зациклили от към УоУ ефекти на новите апарати.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А защо си заключвате телефоните?

На мен ми се е налагало единствено заради vpn.....но след махането му пак махнах "паролите".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега се сетих за един отвратителен бъг в самсунг J7. При носене в джоб от търкането с плата, апарата се отключва и приема или отказва разговор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

12 hours ago, TiL said:

Дай ми едно добро приложение за изчисляване на работните дни за работа на смени, дай ми едно приложение с което можеш да си заключиш допълнително инсталиран апп или галерията примерно! Такива няма читаво работещи дори и платени!

 

Разби ма! :hilezh: 

 

Обещавам да ти кажа обаче след като ти преди това

- ми доразкажеш за Блокчейна

- успееш да ми оправиш безжичната вързка

- ме открехнеш Самсунг с каква иновация излезнаха на пазара в последно време

 

:) 

 

7 hours ago, ole said:

Някъде четох, че инвеститорите не били впечатлени от новите устройства на Епъл, защото де факто не са представили нищо ново на пазара. Което си е напълно разбираемо.

 

Кажи ми сериозно какви са били големите крачки, които за разлика от Епъл са направили Самсунг между последните си модели? Сериозно питам. По-добрата камера, по-силния процесор.... какво още? На 8цата дисплея бил инфинити, който сега пролетта с ес9 като го направят целия дисплей ще изкъртят рибата.

 

 

 

В Андроид мога ли гласово или от едно място да контролирам всичко в home automation-а в цялата си къща?

Според вас дали до края на на века Андроид ще предлага допълнена реалност каквато Епъл вече от близо година има? 

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти му говориш за неща свързани с работата ти, а той ти пуща клипчета с цветни картинки и игрички... Някой хора ползват телефоните си за да си вършат част от работата, а не за тамагочи :stupid::stupid::stupid::stupid::stupid: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кай ся кой какво пуща че станА интиресно! :D 

 

Кат го ползваш тос тилифон за ралта ко та бърка през цялото това време кфа камера имал, ве мой? Хаххаахаха 

 

Не се разсейвай, бхрат! Кай ся за приложенията за работа на смени дето къртят андроида и да се потапяме с айфонити! :hilezh: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знаете ли колко струва бързото зарядно на Епъл ? Някъде към 100 долара с кабела. В комплекта има само обикновенно. Сега вече ще се тества "лоялността" реално. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, TiL написа:

Ти му говориш за неща свързани с работата ти

На моето питане ще дадеш ли отговор? Защо самсунг се активира при допир в плат?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...