Jump to content

Не включват светлините за заден ход


kiropm

Recommended Posts

Колеги, светлините на заден ход не работят от известно време (Б3 1.6). Къде да потърся причината? Възможно ли  е да е включвателя за заден ход или бушон? Къде се намира включвателя и (или) кой бушон е?
 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само светлините на заден ход ли ги няма? Ако са само те - залагам на датчика, ако и светлините на номера ги нямам - кабелите на багажника. Успех!

Редактирано от Disturbed
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 за датчика,намира се на скоростната кутия отгоре(под акумулатора)Държи го една планка с едно болтче.Към него има кабел около 40см. и буксатаму се намира отдясно на кутията(като стоиш пред колата).За да разбереш дали е от него,откачи му буксата и на женската част(откъм купето)сложи мостче,тел,парче проводник,на двата пина.Даваш на контакт и ако светнат белите датчика е заминал,сваляш го и в моргата за друг.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Провери си първо кабела на багажника,като вдигнеш капака от лявата страна,прокъсан,нацепен,може и жички да стърчат,става въпрос за мястото където се прегъва при затваряне.Извади крушката и замери дали във фасунгата имаш напрежение.Ако липсва зад левия стоп има букса,разкачаш я и мериш дали там имаш напрежение.След това ровиш към скоростната кутия.Датчика се намира отпред вляво,някъде под акумулатора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако все пак се окаже, че нямаш никакви светлини на задния капак, това е темата -> http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=66572&st=0&p=1006144&hl=%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%BB&fromsearch=1entry1006144

Благодарности на колегата за подробното описание! След като я прочетох и с малко помощ от приятел и при мен светнаха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не ти свети осветлението на задния рег. номер, проблема ти е в кабелите на багажника, ако светят, проблема ти е в датчика на скоростната кутия. Буксата му се намира отдясно на кутията(като стоиш пред колата). Може просто да се е замърсил нещо. Моят не беше замърсен, но го изкарах и го вкарах и светнаха, явно просто от дългото време, без да се пипа му е дошло време да загуби контакт. За всеки случай може да го пръснеш и с малко ВД-40 и да си сигурен, че не ти е там проблема вече :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А някой може ли да ми каже защо плафона в багажника свети постоянно?дори и при затворен багажник!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

КАБЕЛИТЕ НА БАГАЖНИКАААААААААА, приятел казваме ти че кабелите не са ти наред и като се се прекъснали контактуват един към друг и като кабела на задния ход ти е прекъснат и кабела на лампата се е прекъснал и опира в някоя маса !!!!!!!!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да няма бутон,а и всико друго/всички задни светлини/ си работят както трябва,само дето лампата в багажника свети постоянно,и решението за сега е -махнал съм крушката

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...