Jump to content

Recommended Posts

Аз разбрах, изтекло е наказанието и след това ,не ви е харесало поведението му и за това сте го деактивирали.

Понеже от 4-5 дни ме мъчи някакъв вирус и успявам да следя форума доста активно, моето мнение е, че обективно никъде не е обидил или уронил престижа на някого, за да бъде наказан по такъв начин. Това за "нагло и демонстративно " ,го разбирам, като строго индивидуално и субективно според някого, да не кажа до голяма степен плод на лично отношение или вендета.

Адрес на коментара
  • Отговори 74
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Във форума има правила, които по една или друга причина отдавна не се спазват. Тук идва дилемата на ръководството дали да приложат правилника и АКБ да стане един стерилен форум, или да си затварят очите за разни хора и широко отварят за други. Решението е просто, но едва ли някога ще бъде взето.

Редактирано от martinich
Адрес на коментара

Да си го кажем с истинсктие имена - търсили са си повод, решили са на тайното събраните и са му делнали Х-са, след което са се почувствали горди преди уикенда...............за кой ли път, за кой ли път! 


Само за справка на г-н Админа, аз изтърпях 999 дневен бан наложен от висшо лице в това форумче, без да ми стъпи крачето тука, така че да не представя фактите едностранчиво! 

Адрес на коментара

Анди - прочетох внимателно това, което си написал.

Мнението ми е принципно и не касае конкретния човек. Просто искам да ти кажа, че с подобна "полицейщина" се създава една леко недружелюбна среда...

Просто се замисли колко интересни и ценни хора спряха да пишат тук, заради "неразбирателства" с мод/админ....

 

За простащина и грубиянщина - ОК - баннете го. Но за това, че се е излигавил и е написал някоя глупост - малко е прекалено.

Не се опитвам да ти/ви се бъркам в работата (по форума), просто мисля, че назидателния тон и "НИЕ" знаем всичко, а "редовите" участници са кухи лейки е малко в повече.

И най-вече отношението - "Никой не ви кара на сила да пишете тук.", "Това е частен форум и ако не ви харесва..." - Просто не е гот (според мен)

 

No hard feelings.

Адрес на коментара

Моята гледна точка: самозабравянето е основно заболяване в този форум от МНОГО време насам. Всеобщо, предимно на стари муцуни придобили "имунитет" реално единствено заради датата на регистрацията си. Масово темите се превръщат в тотално безсмислен чат, което на теория може да звучи забавно, но реално е тъпо и абсолютно безсмислено.

Не знам какъв смисъл искаш/те да придобива този форум, но с нас или без нас ще си е все същото и ако няма "спамери", ще се появят такива след време.

Всичките, които сте модератори не можете или не искате да проумеете, че страшно много хора се познават, имат отношения и приятелства от ТУК и е съвсем норрмално да си приказват ТУК. Имате раздел Извън темата, в който е нормално да има чат, спам, флууд или бъбрене, както искате го наречете. За какво да се говори там, извън темите по модели Ауди? За това кой как си е измил аудито или е минал на червено ли? Честно да ви кажа, не мога да разбера какво толкова ви пречи това, че някой се забавлява, пишейки във "вашия форум"

Намирам за редно да кажа, че се припознавам в този потребител, който описваш, но пък не намирам нищо лошо в това! Нито някой бива опсуван, нито заплашен, нито унизен!

Различните разбирания за спам и подреденост правят хората потребители и модератори, за жалост "властта" е при тези, които изпитват необходимости да въдворяват някакъв измислен, имагинерен и временен ред.....

Адрес на коментара

Много ясно, че винаги хората, които са от повече време тук, ще си създадат социални контакти, тона в темите и постовете няма да е строго технически и летературен и ще се минава тънката граница м/у правилата на форума и някаква форма на спам. Да де, но това не е библиотека или ТУ, а място пълно с всякакви хора, с всякакви проблеми, между които фенове или просто притежатели на въпросната марка, с различен интелект, манталитет и т.н. и в цялото това сборище, наречено форум, хората трябва да намират общ език, да се популяризира марката, решават проблеми и отсява просото от плявата. Е , нормално е, да не са всички по вкусът на шепа хора, които движат и подреждат целия цирк, но в последно време изглежда първоначалната идея им е убягнала и рутината и личното отношение са надделяли.

Наистина много кадърни и ерудирани хора ги няма тук, само защото тонът им , не се харесва на определени личности от ВС.

Редактирано от mitsubishi galant
Адрес на коментара

Модераторите, дават ли си сметка, щом толкова "стари" и редовни потребители, потребители, които малко или много са спомогнали за създаването на тоя форум, във формата му и вида, който е днес, явно темата има две гледни точки и не е толкова кристално ясно, колкото те си го мислят. Всякаш не излиза да са напълно прави, ако бяха, темата нямаше да има никакво развитие! 

Адрес на коментара

Случайно или не съм му чел всичките постове откакто му изтече наказанието - не видях причина за повторно наказание, продължи да пише както си е писал досега, а това, че не си заслужава да измъчва обществото тук - може би, но само според вас, от другата страна...мисля, че реалността е друга и интереса към темата е показателен.
При перманентно изпъдени още 2-3ма видни ще си тръгнем още доста... мен лично не ме задържа нищо тук освен фън-а в спамърските теми...

Адрес на коментара

 Отстраняването на потребителя си е чист реваншизъм. Тенденциозно се наблюдава такъв към определени профили, които дори не проявяват агресия или вулгарно поведение към други хора целенасочено. 

Защо е нужна тази стерилизация? По- малко работа за админите, това ясно, но какви допълнителни плюсове дава? По мои наблюдения редовните потребители на този форум го посещават, именно защото има добре установени контакти между тях. От друга страна новите влизат, питат какво и защо е счупено и до там с участието. Това ли е виждането за профила на форума от страна на собстениците/админите/шефовете?

Адрес на коментара

Остана последния левъл в една такава комуникация. Сега някой да заключи темата, след това да дойде баш Майстора, да я отключи да сипе моШТно и зверски и пак да си я заключи............такива случаи напоследък са си направо тенденция :lol: 



П.П. Сори, Зъбе :lol:

 

Редактирано от Audi_FeN_1
Адрес на коментара

Нека спазваме добрия тон и не провокираме подобно отношение ,за да се запази някакъв диалог, който може да доведе до нещо ползотворно в края на краищата.

Според мен, колегата Moonland  ,който е модератор в А3 раздела, да си признае от него ли тръгва проблема  и той ли стои в дъното на нещата за конкретния случай ?

Редактирано от mitsubishi galant
Адрес на коментара

п.с.

пробвано е многократно от много хора преди теб. Не си струва труда да се мъчиш и регистрираш наново и наново.... Да си знаеш предварително.

1000% ли си сигурен, или не точно? Да вадим ли старите архиви и кореспонденции по прайвът месинджъри с хилядите молби, ама не от страна на потребителите?

Хинт:

 14565271171.JPG

 

Адрес на коментара

Скъпо мое Мицубиши... "проблемът" тръгва не от мен или някоя друга личност, а от факта, че "Нека спазваме добрия тон и не провокираме подобно отношение" лесно се пише когато изнася като в случая, а бързо се забравя иначе.... и ти го знаеш поне толкова добре, колкото и dhtj.  :birne:

 

Не търси причината еднолично в когото и да било, Wizi мисля напълно изчерпателно е дал отговор назад, за да нямам какво да добавя (понеже се обръщаш конкретно към мен по някакви причини), още по-малко пък да "признавам", камо ли пък на теб. 

 

Аз смятам, че въпреки и понякога да се представяте в друга светлина, и ти и dhtj и още няколко други хора сте достатъчно интелигентни за да знаете съвсем точно кога и с какво стъпвате накриво и далеч не го правите неволно, колкото и както и да го дегизирате... Е, рано или късно просто чашата прелива. 

Редактирано от Moonland
Адрес на коментара

 стъпвате накриво и далеч не го правите неволно, колкото и както и да го дегизирате... Е, рано или късно просто чашата прелива. 

Само като прочета нещо такова и ми е ясно с какво милиционерско поведение може да блесне индивида, който го е написал!

Надъханяк най-страшен си и ти, особено след като си набил 30 дневен бан на Hulky при положение, че той пък изобщо не е "стъпвал накриво"! По-скоро някой от вас, като стане накриво и го компенсира, налагайки некое и друго банчИ ;)

Сигурно е супер яко? :rolleyes:

Адрес на коментара

Масово темите се превръщат в тотално безсмислен чат, което на теория може да звучи забавно, но реално е тъпо и абсолютно безсмислено.

В "Извън темата" обективно е невъзможно да е нещо по-различно от "безсмислен чат". Дали е тъпо, забавно, безсмислено или каквото и да е - това е субективно усещане на всеки. Единственото сигурно, обаче, е че извън форумите на основни онлайн издания като "Дневник" и др. подобни популярни медии, този форум е най-живия, с най-интересни теми и определено с доста интересни потребители. Друг подобен автомобилен форум няма - всички са стерилни, имат много малко потребители и почти няма дискусии. Даже бих казал, че настоящия форум е уникален за България с многообразието на персонажи и техните мнения. Мисля, че основната причина е свободата тук, а тя е понятие, което не може да бъде измерено - няма как човек винаги да е прав в разбирането си кое е допустимо поведение, кои изказвания преминават някаква червена линия и т.н. Обикновено опитите да се даде определение за свободата или да се поставят някакви рамки водят до пълната й липса в най-скоро време. Да, трябва да има контрол, но личното ми мнение е, че той трябва да е рамкиран - например, да касае прояви на призоваване към насилие спрямо някой или подбуждане към извършване на друго престъпление. Или нещо от този род.

Адрес на коментара

д.

Този разговор е воден многократно из подобни теми, очаквам сега да получиш отговор, че никой не ни пита за мнението ни, защото сме просто потребители и нямаме право на такова.

Иначе е мило, че го споделяме ;)

Адрес на коментара

Скъпо мое Мицубиши... 

Скъпи мой Мунчо ...

Радвам се , че негласно признаваш подозренията ми към теб, като към личност, която не търпи критика и когато се почувстваш обиден/засегнат от такава, се криеш зад маската на длъжност във форума, която ти е дала права, да решаваш кой кога да пише или чете тук. 

Колкото и да ти е неприятно, горното не съм го написал, защото така ми изнася, а защото реално наистина сме големи и отговорни личности, които застават зад думите си , търсим разумния диалог и не сме тук , само за да спамим и да търсим евтини разлечения, а понякога да сме корекция на хора като теб, било в техническите , било в теми като тази. Разбирам, че Анди като човек врял и кипял в такива спорове, до някаква степен се опитва да обясни решението , от позицията на личност ползваща се с уважението на останалите участници , като по този начин защитава теб, като част от екипа му, но имам някакво леко подозрение, че е бил подведен и събитията са му били леко едностранчиво поднесени, както и до някаква степен преекспонирани, за което и за последствията, вина смятам носиш персонално ти. 

Адрес на коментара

В "Извън темата" обективно е невъзможно да е нещо по-различно от "безсмислен чат".

 

Да дам и моите 5 ст. по повод това. 

 

Идеята на форумите, не само на този, е различните разговори по различни теми да се класифицират по някакъв начин. Първо се класифицира основната тематика на форма, после под-форуми, накрая темите в съответните под-форуми. В "извън темата " има теми за политика, за цените на горивата, за скара и мезета, за ежедневни премеждия и т.н.. Според мен свободата не е в това да обиколя всичките и да проведа произволен личен разговор с приятели. Общо взето се очаква мненията в една тема да са свързани по някакъв начин, с някаква обща насоченост. Т.е. свободата се състои в това, че споделям и обсъждам мнението си по текущата тема. 

 

В повечето случаи отклоненията от темата се изтриват, за да не разводняват разговора на останалите потребители. В редки случаи, когато тези отклонения станат твърде много, се налагат предупреждения - временна забрана за публикуване на мнения във форума.

 

В редки случаи, има потребители, за които "забавление" означава да набележат някого и да коментират всяко негово мнение, без значение дали коментарът е по темата или не. Къде със сарказъм, къде с откровени обиди и нападки, кой както намери за добре и колкото му е акъла. В тези случаи няма значение каква е темата - целта е да сипем на нарочения и да блеснем в очите на феновете. Това, според мен, няма как да се толерира.

 

И в двата примера следва предупреждение, второ, трето, н-то, бан. 

 

И накрая, за заинтересованите - не, не ми расте пишката като наложа наказание, мерил съм :)

Адрес на коментара

Мое клиширано мнение, с негативите, които ще събера - истината е някъде по средата... Докато на потребителите не им се връчат ръчките, да поддържат платформа, обслужваща няколко хиляди човека, с всичките им субекти, няма как да са наясно и обратното съответно.

 

 

. мен лично не ме задържа нищо тук освен фън-а в спамърските теми...

 

БГмама?

Адрес на коментара

Според мен свободата не е в това да обиколя всичките и да проведа произволен личен разговор с приятели. Общо взето се очаква мненията в една тема да са свързани по някакъв начин, с някаква обща насоченост. Т.е. свободата се състои в това, че споделям и обсъждам мнението си по текущата тема.

В повечето случаи отклоненията от темата се изтриват, за да не разводняват разговора на останалите потребители. В редки случаи, когато тези отклонения станат твърде много, се налагат предупреждения - временна забрана за публикуване на мнения във форума.

В редки случаи, има потребители, за които "забавление" означава да набележат някого и да коментират всяко негово мнение, без значение дали коментарът е по темата или не. Къде със сарказъм, къде с откровени обиди и нападки, кой както намери за добре и колкото му е акъла. В тези случаи няма значение каква е темата - целта е да сипем на нарочения и да блеснем в очите на феновете. Това, според мен, няма как да се толерира.

И в двата примера следва предупреждение, второ, трето, н-то, бан.

И накрая, за заинтересованите - не, не ми расте пишката като наложа наказание, мерил съм :)

Да, естествено е очакването постовете да са свързани със съответната тема, но мисля, че понякога отклонения от темата не само не биха я разводнили и обезсмислили, а при определени обстоятелства е възможно да дадат и отговори на някои въпроси. В смисъл, че понякога дадено мнение, което стои малко в страни от основната тема е възможно да даде малко по-различен зрителен ъгъл, респективно да ти помогне да разбереш по-лесно нещо, което не ти е ясно по основната тема.

Относно идеята някакви хора във форума да бъдат предпазвани от други, които им отсипват и се забавляват за тяхна сметка, като на отсипващите бъдат ограничени права, намирам това за абсолютно неефективно, доколкото такива хора винаги ще има и на всеки баннат ще се регистрира някой нов подобен индивид, който ще има същото по съдържание поведение. Личното ми мнение е, че глупците трябва да бъдат оставени да сътворят своите глупости, а ние да им се посмеем след това. Уверявам те, че това ще има далеч по-силен ефект за тях, отколкото ограничаване на правото им да пишат.

Редактирано от self-made man
Адрес на коментара

В един момент обаче, нещата се изродяват и "началниците" леко почват да се самозабравят, съответно качествените потребители малко по малко почват да изчезват и тука остават некви безполезни "хаберлии" които спазват реда и това е най голямата им заслуга от постовете им! Когато някой пита кому е нужен тоя цирк, е редно това изречение да се приведе в реално действие, още повече щом на масата е сложено съществуване на даден потребител! С други думи при положение, че потърпевшите от цирка сме всички ние, не е ли логично ние потребителите на тоя форум да имаме последната дума? Преди години в тунинга Тошко оцеля от вота на потребителите, полезен бил! Не и за мен, ама нали това е идеята на демокрацията....народа да решава.... Защо смятате, че шепата богоизбрани сте нещо повече от всички нас и вашата справедливост и морал са еталона по който трябва да функционира форумът?!

Адрес на коментара

понякога дадено мнение, което стои малко в страни от основната тема е възможно да даде малко по-различен зрителен ъгъл

Тук вече е въпрос на субективна преценка, възможно е и да не е правилна. Няма как да се определи какво точно е допустимо и какво не. Говорех за принцип и ми се струва, че го обясних просто и разбираемо.

 

Пример от текущите последни мнения: http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=118372- на последните страници се коментира как се прави бизнес в България (или как си представяме, че се прави), споделят се възгледи, критики. Изглежда " малко в страни от основната тема". Не е точно по темата, но е интересно и приемливо. Нящо да е изтрито, някой да е предупреден?

Как ти се вижда да се включа в същата тема и да обсъдим XBRL, новия стандарт за електронни отчети в ЕС? Сериозен въпрос е, мен в последно време това ме интересува. Сигурен съм, че и други хора са засегнати.

Или да си поговорим с приятели за децата, как са, как върви училището. Благородна тема, нищо обидно или неподходящо за "извън темата".

 

П.С. Избързах със събмитването.

Да направим един социален експеримент - няколко дни ще коментирам всеки твой пост. Няма да е обективно, най-вероятно ще споделя каква кръгла нула си, а може и нещо за външния ти вид да споделя, ако имам информация. Ти, разбира се, няма да се засягаш, ще чакаш да ми се посмеят какъв глупак съм и аз ще се засрамя. М?

Редактирано от Един_Луд
Адрес на коментара

Поради простата причина, че възникнали потенциално забавни и различни теми биват заключени, спамът бива генериран из всички останали. Не е сложно да си го обясни човек. И това ще бъде винаги по този начин, без значение дали банвате, триете или заключвате. Просто с други участници.

Щом мислите, че този модел е работещ и ви допада, поддържайте го такъв. Аз лично нямам нищо против, а коментирам и споделям моите впечатления.

И да, знам че ме търпите и според мерилото на повечето от вас требва да съм затрит с гумичка за "цялостен принос" много отдавна, но по някакви причини ми се е разминавало, щото съм диисънт гай :)


Пуснете една спамилня с достъп чрез смс 5лв на месец, и глей кво става! :hilezh:

Адрес на коментара

П.С. Избързах със събмитването.

Да направим един социален експеримент - няколко дни ще коментирам всеки твой пост. Няма да е обективно, най-вероятно ще споделя каква кръгла нула си, а може и нещо за външния ти вид да споделя, ако имам информация. Ти, разбира се, няма да се засягаш, ще чакаш да ми се посмеят какъв глупак съм и аз ще се засрамя. М?

 Стига сте/сме правили експерименти, ами вземете намерете  нормален модератор на А3 раздела, някой , който да не се държи като последна инстанция, да е поне малко технически грамотен , критиката да не я приема като ощипана вдовица и да няма абсурдната представа за нещата, че автомобил, който не струва колкото в мобиле.де , значи не става...

Конкретния случай с dhjt , не мисля че решението е взето обективно , колкото и да  му се иска на някой мод/админ...

Като стана въпрос за класифицирането , т.е. подреждането/индексирането на информация в раздели/теми и т.н. каквато е структурата...Ами там отдавна сте изтървали края с темите "малка питанка" 9 части по 100+ страници...Някой от вас опитвал ли е да намери нещо за 4Ф, което в един момент да не се повтаря по 30 пъти в темата и да продължи да се повтори още 300 пъти по толкова, защото едва ли някой има нервите да изчете всичките теми и пълнежа в тях...и отново задава сходен въпрос...и пак и пак и докога така ? 

Защо толкова време се преструктурира оформянето на разделите и целия труд по местене на теми, като подобни "малки" питанки обезмислят всичко...Това пък е пълно противоречие , на това което написа по-рано за лесното и информативно подреждане на форума, темите, разделите и съдържанието в тях ! 

Адрес на коментара
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...