Jump to content

Призив за акция!!!


didkoto

Recommended Posts

Здравейте колеги,

понеже аз започнах самостоятелно една си моя акция искам да я споделя с Вас, хем да видя дали съм прав, хем ако повечко хора се навият да се опитаме да променим нещо!

1. Спирам на пешеходни пътеки. Трудно ми е в началото щото пусти навик от годините, ама... Искам да свикна!

2. Свиря на всеки пешеходец, който не пресича на пешеходна пътека или подлез!!!

Да ме извиняват ама не може само шофьорите да са виновни за всички ПТП-та!!! Всяка вечер след работа се прибирам по бул. Гоце Делчев и няма да Ви казвам как всички в тъмното, облечени естествено в тъмни дрехи, пресичат на поразия като партизани и най-лошото е че пресичат с децата си!!!!! НА какво ще ги научат?! Как ще пресичат тези деца като порастнат.

3. Като не съм с кола се старая и аз да пресичам на пешеходна пътека!

Това е кратко и ясно!

Вие кажете прав ли съм!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

КОлега прав си напълно

само към 2 точка бих добавил да се гази на месо

Но за съжаление хора като теб са единици, нема оправия в тая кочина....

аз съм песимист

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че си прав частично. Това със спирането аз бих го префразирал малко:

Да се осигури възможност на безпрепятствено пресичане на пешеходците по п. пътеки. Щот ако всеки спира на всяка пътека движението в София съвсем ще се блокира.

А за свиркането..... :hilezh::hilezh: Как ще се чувстват тези дето живеят на Гоце Делчев, ако всички шофьори почнат да свиркат на всеки партизанин.... :hilezh::hilezh: Все пак живущите на около по презумпция са невинни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно те подкрепям :hilezh:

Аз правя същото от доста време. За съжаление ефекта е нула :hilezh:

Всяка сутрин свиря и псувам наред пешеходци, които пресичат на червено :hilezh:

Писна ми !!! Докога ще санкционират само шофьорите за преминаване на червено.

Желая ти успех с начинанието и дано се включат повече хора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. Спирам на пешеходни пътеки. Трудно ми е в началото щото пусти навик от годините, ама... Искам да свикна

за спирането спирам ,но така щяха да ме блъснат преди няколко дни ,че се оглеждам назад преди да спра вече :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за спирането спирам ,но така щяха да ме блъснат преди няколко дни ,че се оглеждам назад преди да спра вече :hilezh:

По същия начин един бакшиш оня ден щях да сляза за малко да го бия!

Светва ми зелено да завия на дясно и аз завивам и спирам на пешеходната пътека, защото имаше доста пешеходци, а оня педал да го еба ми свирка отзад и ми маха!!!! Така ме издразни...... :hilezh::hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм подел тази акция от поне 2 години...

Някой каза - няма ефект. Как така няма ефект? Имам чувството, че ако не съм аз има места, на които хората (пешеходци или с коли) ще им трябва поне половин ден, за да минат. Всеки си мисли, че няма смисъл. Един вид - що само аз да съм балъка? Е затова сме в това положение... Колкото повече хора на пътя са толерантни, толкова по-улеснено ще е движението :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за спирането спирам ,но така щяха да ме блъснат преди няколко дни ,че се оглеждам назад преди да спра вече :hilezh:

Трябва да внимаваме за джигитите който имат намерение да мината изпреварвайки ни и въпреки наличието на пешаходци на зебрата щото може да стане кофти. Също така трябва да запитаме господата от МВР кога органите ще започнат да глобяват за неправилно пресичане

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, дойдохме си на думата!

КОГА НАЙ-СЕТНЕ?!!

Ами да се съберем :hilezh: , да няпишем едно писмо и да ги попитаме. (Тук е момента да се задейства клубната структура ако си няма друга работа) :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не съм съгласен, че няма смисъл. забелязал съм, че през последните години доста хора са започнали да спират пред пешеходни пътеки. няма да стане такава радикална промяна от днес за утре, ама лека полека навлизаме в цивилизования свят :hilezh: за жалост доста пешеходци все още не са свикнали някой да спре за да ги пусне, седят и чакат да свърши потока за да пресекат, а ти седиш и го чакаш да му щракне че него чакаш...

виж за свиренето смятам, че няма смисъл. първо, че е забранено в населено място (наистина освен за предотвратяване на произшествие, и всеки може да твърди за всяка ситуация, че предотвратява произшествие), второ че не мисля, че ще има ефект.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно "ЗА". Аз така правя от доста време насам. Когато съм шофьор, се старая да бъда примерен - спазвам пеходните пътеки и съм безкомпромисен към нарушителите пешеходци. А когато съм пешеходец, колкото и рядко да ми се случва, викам и ръкомахам на шофьорите нарушители. Наскоро имах такава случка: ще ходим с приятели на кръчма, която е близо до в къщи. Вземам жената и тръгваме. Още на моята улица един идиот щеше да мине през нас - улицата тясна, паркирани по тротоарите от двете страни коли, ние вървим по платното. Доближавайки на 2 метра от спряла на тротоара кола, оня запали, светна фаровете и тръгна срещу нас. Аз се развиках и му думнах един юмрук по тавана, защото идиота щеше да мине през краката ми. Тоя само го видях като мишок как ме гледа отвътре и замина. След 200 метра има светофар с пешеходна пътека. Изчаквам чинно да светне зелено и тръгваме. Да, ама друг хубавец спрял върху пешеходната пътека - цялата му кола е върху пътеката тип "Зебра". Е, аз спрях до страничното му стъкло и пак се развиках - оня ме гледа отвътре умно и мига на парцали. И тук идва най-интересното - жена ми ми се скара. Тръгнали сме на купон, бил съм изнервен, защо съм викал на хората по улиците(тя между другото прави между 2 и 4 хиляди километра не месец - такава й е работата). А аз й обяснявам, че ако има повече като мен по улиците, скоро ще се почувствува промяна. А не като сега - пешеходците бягат като зайци и мигат уплашено. Колко пъти им давам знак да преминат, аз чакам, и те чакат и не мърдат - страх ги е. Наплашени са.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

b]1. Спирам на пешеходни пътеки. Трудно ми е в началото щото пусти навик от годините, ама... Искам да свикна!

Колега, изцяло те поддържам. И на мене ми е трудно. Но се старая.

Хвала на такава инициатива :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересна и позитивна инициатива :hilezh:

Опитвам се да поддържам подобна, но там където всекидневно минавам за работа най-много да ми отнесат колицата изотзадзе (Др.Цанков в посока Гр. Игнатиев, под телевизионната кула), все пак и това живо ме интересува :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет ,

ОДОБРЯВАМ но само от гледна точка на етиката на пътя .

НЕ сме орган за правораздаване , въпреки че ми се е случвало да се вживявам.

На пешеходците спирам и не свиря ...с едно единствено изключение ..един ми пресече пред колата през ноща на булевард България след завоя на НДК на бегом , щях да се обърна за да не го блъсна ...спрях изскочих от колата но не успях да го хвана ..бързо бягаше копеленцето а на мен ми тежи шкембето :hilezh: .

Истината е че не ме е страх да ударя кола - каското е за това , много ме е страх от пешеходците , особено от безсмъртни пенсионери , които пресичат с гръб към движението и надменно ме игнорират :hilezh: .

Иначе подкрепям етиката по пътя - спирам на пешеходци , не спирам в кръстовища когато има задръстване , когато съм в колона , оставям място да се завива- ако вдясно има пряка, не изпреварвам отдясно , бибиткам на руси каки и въобще съм едно добро пионерче !

НАПЪЛНО СЪМ ЗА да се глобяват пешеходци , и ако ме хванат да пресичам кофти като пешеходец , ще си плащам глобата!

Поздрави !

БЕЗИНЦИДЕНТНО и БЕЗАВАРИИНО !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Също така трябва да запитаме господата от МВР кога органите ще започнат да глобяват за неправилно пресичане

у наше село ,стоят по пешеходните пътеки /е поне по булевардите/ и определено ефект има :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добра инициатива! :hilezh:

А, ето какво ми се случи тези дни. Тъй като по тесните варненски улички движението е точно такова както и по софийските, съществува същия проблем с паркирането в центъра - колите са паркирани по тротоарите от двете страни на улицата. Та, вървя си аз покрай тях, разбира се не по тротоара ( място отредено като че ли за пешеходци :angry:). Засилва се срещу мен един колега в едно BMW, спира на милиметри, отваря прозореца и .... изсипва едно ремерке лайна ( извинете, моля) по мой адрес заради това, че се движа не в отредената ми пътека. Не коментирах правотата му, но .... как да стане. :bia:

Подобни инициативи са похвални, но хайде да не се увличаме и да се съобразяваме с даденостите дето не можем да променим. Достатъчно е просто да сме отговорни на пътя ( за себе си и децата си). Ако е така няма да има нужда да надуваме клаксони за всеки неправилно преминал пешеходец (защото такива няма да има).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мечо Пух е казал: "Колкото повече, толкова повече!". Така че - аз също смятам, че инициативата е добра и се старая да постъпвам така. То, тук, във Враца и движението е по-рехаво, та проблем със спирането на пешпътеки няма. Лошото е, че пешеходците, особено възрастните са НАГЛИ,живеят с ясното съзнание, че каквото и да стане, шофьорът винаги ще е виновен...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... Също така трябва да запитаме господата от МВР кога органите ще започнат да глобяват за неправилно пресичане

това е въпроса ... Докога пешеходците ще се смятат за безсмъртни и безнаказани, а нас шофьорите, ще ни бастисват за най-малкото ...

днес отнесох двайсетачка само за това , че карах 200 м. без фарове :angry:

ама аз ще си платя фиша, но не съм чувал някой да е глобен за неправилно пресичане.

А, че трябва да сме по-толерантни на пътя ... Подкрепям идеята и се старая, но има колеги, които направо си просят боя на улицата ... такива (засега) само ги благославам :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм за е не винаги спирам на пешеходна пътека признавам си :hilezh: но се старая да спирам.Обаче найстина трябва да се вземят мерки за тези пешеходци.Днеска една майка с детцка количка си вървеше в средата на пътя спокойно и аз искачам от завоя и тя пред мен :unsure: добре че карах с не повече от 60-65.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...